Arielle Essex története, aki elhatározta, hogy neurolingvisztikus programozást, az NLP-t választja a tumor kezeléséhez.

Görcsösen akartam, hogy gyerekem legyen. Ez egyike volt azoknak az okoknak, amiért elváltam. Én gyereket akartam, a férjem viszont nem. Londonba költöztem azt gondolva, hogy maximum két éven belül új partnert találok magamnak és letelepszem. És majd kiköltözöm vidékre a „nemtudom” hány gyerekemmel és teljesen boldog leszek. Ez volt a tervem. Mindig is nagyon jól tudtam terveket gyártani.

Volt egy csontkovács praxisom, ahol elláttam a betegeimet, stresszes voltam, frusztrált és depressziós, évek óta fejfájás gyötört. Vagy tíz éve rettenetes fejfájással küszködtem, ami egyre rosszabb és rosszabb lett. Néha öt napig is eltartott. Rutinvizsgálatra mentem az orvoshoz, aki felfedezte, hogy a hormonszintem nagyon kibillent az egyensúlyából és azonnal tumorra gyanakodott. Elküldött vizsgálatra, ahol is prolaktinómát diagnosztizáltak. Hatalmas sokk volt! Hatalmas megrázkódtatás! Azt éreztem, hogy micsoda igazságtalanság!

 Elmentem a könyvtárba és tanulmányozni kezdtem mindent, amit lehetett ezzel a tumorral kapcsolatban. Amikor felfedeztem, hogy terméketlenséget tud okozni az jutott eszembe, hát ez vicces mondhatom. A testem minden sejtje azt mondta, gyereket akarok, és mégis egy olyan tumort növesztettem, ami meggátolja, hogy gyerekem lehessen. Kell, hogy valami oka legyen ennek. Túl sok az egybeesés. Szóval nagyon kíváncsi lettem.

Az alternatív gyógyítási hátterem miatt elhatároztam, hogy inkább alternatív kezelést választok, minthogy alávessem magam az ortodox, gyógyszeres vagy műtéti kezelésnek.

Arielle elhatározta, hogy neurolingvisztikus programozást, az NLP-t választja a tumor kezeléséhez.

 

Sikerült! Eltüntettem a tumoromat!

Arielle Essex

Így aztán sokkal mélyebre ástam bele magamat az NLP-be. Túljutottam a mesterfokozaton, hazajöttem és nagyon lelkes voltam, hogy mi mindent teszek majd. Elkezdtem valójában megérteni, miről is szól az NLP.

Az NLP a pszichológia gyakorlati formája, ami abból indul ki, hogy hol tartasz most, hová akarsz eljutni, majd feltárja, hogy mi áll ennek útjában. Amint elkezdett az NLP-vel dolgozni, Arielle néhány nagyon érdekes felfedezést tett.

Emlékezzünk rá, hogy én voltam az az ember, aki testének minden porcikájával azt gondolta, hogy gyereket akar. Pedig valójában azt fedeztem fel, – mélyen elrejtve a nagyon korai gyerekkori emlékek között – hogy olyan iszonyatot éreztem az akkori családom iránt, hogy a legutolsó dolog, amit akarok ezen a világon, hogy anya legyek. És ez a felfedezés nagyon megrázott! Azt hittem akarok valamit, miközben a tudatalattim az ellenkező irányba tartott.  És amikor megértettem az okokat, hogy miért is nem akarok gyerekeket és hogy ez a vágy min is alapult, képessé váltam arra, hogy elengedjem és hagyjam menni a maga útján. Megértettem, hogy miért alakítottam az életemet olyanná, amely nem azon az úton haladt tovább.

Egy napon hallottam magamat, ahogy a fejemben kiabálok, mintha egy kis hang azt mondaná, olyan elegem van ebből az egészből, meg akarok szabadulni ettől a rémálomtól, meg akarok szabadulni ettől a tumortól! Teljesen megbénultam a döbbenettől, ahogy ezt a belső hangot hallgattam és azt gondoltam magamban: Hűha, rengeteg harag van itt, rengeteg frusztráció és önostorozás. Ha a tumoromat mindezekkel a gondolatokkal támadom meg, és így akarok megszabadulni tőle, akkor ez halálos. Ez nem lehet a gyógyulás útja. Pedig még soha nem gondoltam így a gyógyulásra.

Felismertem, hogy minden erőmmel azon voltam, hogy távozásra bírjam. Márpedig ez egy konfliktus. Ezért elhatároztam, hogy egy kicsit közelebbről is megvizsgálom a dolgot. Mert hát mi is lenne az ellenkezője. Bizonyára az elfogadás. Mi lenne, ha valóban elfogadnám ezt a tumort? Bár ez jó néhány évvel később volt, ez lett a fordulópont a gyógyulásomban, amikor felismertem, hogy a daganatom egy olyan útra terelt, amit sohasem terveztem. Olyan dolgokat tanított meg nekem, amiket soha nem állt szándékomban. Megváltoztattam a karrierem, a kinézetemet, rengeteg dolgot tanultam magamról és másokról. Olyan belátásra jutottam, amellyel azelőtt sohasem rendelkeztem. Aztán rájötte, hogy már sokkal jobban szeretem magamat, így végül azt mondtam:

Oké, belátom, hogy ez a tumor nem csupán a rosszról szól. Mi van akkor, ha oka és célja van annak, hogy itt van? Hiszen nyilvánvalóan hasznomra volt idáig. Szóval, ha célja van az ittlétének, és még mindig itt van, akkor még mindig van célja. Mi történne, ha megengedném neki, hogy életem végéig maradjon?

Hat hónap telt el azután, hogy ezt felismertem, és eljutottam addig a pontig, hogy elfogadtam a tumorom jelenlétét. A szokásos vérvizsgálatom után felkerestem a szakorvosomat. Meglepetésemre a hormonszintem teljesen normális volt. Amikor az orvosom meglátta az eredményeket felkiáltott:

 – Nahát, ez hihetetlen!  -Azt hittem biztosan hiba történt, talán rossz a vérteszt, vagy valami hasonló. Annyi idő eltelt, idősebb is vagyok már, talán megváltoztak a hormonjaim. – Ez csak egyet jelenthet, hogy a tumor eltűnt. Fogadja legmélyebb elismerésemet! Nem tudom, hogyan csinálta, de el kell mondanom, hogy tíz éve látom magát, de már nem az az ember, aki tíz évvel ezelőtt volt. Teljesen megváltozott.

Ha bekövetkezik egy érzelmi változás, mondjuk a frusztrációtól eljutunk az örömig, akkor egy ilyen fajta módósulás kb. 1400 biokémiai változást indít el a testünkben azonnal.

Ha végig gondoljuk, hogy milyen sok érzelmet élünk át egy nap leforgása alatt, a csúcs- é mélypontokat, azt a számtalan hatást, amelynek ki vagyunk téve az észlelésünk által, akkor láthatjuk, hogy az érzelmek rengeteg változást okoznak a fizikai testünkben.

Beláthatjuk, hogy a fizikai diétához hasonlóan érdemes odafigyelnünk az érzelmi diétára is Ez az egészségesebb élet egyik kulcsa, amely minden kétséget kizárólag lelassítja az öregedési folyamatot. Erős, negatív érzelmek degenerálának, pozitív érzelmi állapotok regenerálnak bennünket. Érezz több szeretetet, több törődést, több hálát és valószínű, hogy az egészséged javulni fog és úgy is marad!

 

Részlet: Az élő Mátrix című filmből