Mielőtt arról írnék, hogy mi történik telihold idején, néhány fontos és alapvető információ morzsát megosztok veletek magáról a Holdról, és annak tulajdonságairól csillagászati és az asztrológiai vonatkoztatásban.

A Hold a Naprendszerünk ötödik legnagyobb holdja, a Föld nevű bolygó egyetlen holdja. A Hold nem rendelkezik saját fénnyel, mindig a Nap fényét veri vissza oly mértékben, ahogy épp megvilágításba kerül az a Föld takarásából.

A megvilágítottság mértéke mutatja nekünk a Földön, szabad szemmel is jól láthatóan, a Hold keringési fázisait. A Hold keringési ciklusa átlagszámításban 28 nap, ahogy egy „tankönyvi női ciklus” ideje is (véletlen lenne? – nem hiszem).  A Hold, az asztrológia szerint, a női lét, az ösztönös érzések, az ösztönös reakciók megtestesítője az a fajta érzelmi és reagálási forma, amit nem gondol végig az ember, csak zsigerből cselekszi.

 

De mi is történik telihold idején?

Csillagászati nézőpontból:

A telihold 14-15 nappal az újhold után van, ekkor a Nap, a Föld és a Hold egy egyenesbe esnek, ebben a sorrendben. Ekkor a teljes holdkorongot megfigyelhetjük, amely egész éjjel az égen van. Fényessége ekkor a legnagyobb. (forrás: https://www.mek.oszk.hu/00500/00558/html/dip4.htm )

 

Asztrológiai nézőpontból:

Földünk Holdja, a passzív, nőies, befogadó, míg a Nap, az aktív, férfias, kiáradó minőségért felel az energiarendszerünkben.

Minden hónapban a Nap és a Hold „nyílt sisakos küzdelembe” helyezkedik az égen. Szembeáll, egymásnak feszül az ego és az ösztön, a tudatosság és a tudatalatti energetikája.

Telihold idején a Hold túl sok fényenergiát kap a Naptól.  A Nap szembekerül önnön gyengeségeivel, a Hold pedig túl sokat kell, hogy megmutasson magából. Ennek, a minden hónapban ismétlődő égi jelenségnek, rengeteg földi következménye van, ezekkel a megfigyeléseken és statisztikákon alapuló, általános és örök érvényű igazságokkal folyatatom rövidesen ezt a cikksorozatot.

A Te horoszkópodban is nagy jelentősége van a Holdnak. A Hold helyzete felel a Te ösztönös érzéseidért, a megérzéseidért, az érzelemvilágodért. Ha nő vagy – az anyai minőségedért, ha férfi vagy, azért,  – hogy milyen típusú nő van rád a legnagyobb hatással.

Te tudod, hogy a születési képletedben, melyik csillagjegyben, hányas házban helyezkedik el a holdad? Ha nem, és kíváncsi vagy erre és szeretnél többet megtudni magadról, jelentkezz be hozzám egyéni konzultációra, Az Energiamezőbe.