Újhold, telihold, fogyó – vagy éppen növekvő. A holdfázisok elnevezéseket mindenki ismeri. De mi a különbség, és melyik mit jelent?

Gondoltál már így a Holdra, miközben esténként felpillantasz az égre? Ha nem, most segítünk egy kicsit tisztába jönni mindezekkel és a jövő évre felkészülni.

Amíg bele nem merülünk jobban, nem is sejtjük, milyen nagy hatással bír a Hold. Nem csak a Földre vonatkozva, hanem személyesen ránk nézve is. Talán azt gondoljuk egy-egy nehezebb napról, hogy csupán bal lábbal ébredtünk, vagy amikor minden összejön, hogy mákunk van, pedig ebben nagy szerepet játszik a Hold is. Ha megismerjük a holdfázisok energiáit, könnyebben kialakíthatunk egy harmonikus életet.

 

Holdfázisok

Újhold

Mint ahogyan a neve is mutatja, ez a holdfázis az új kezdetek időszaka. Ilyenkor érdemes összeírni és tisztázni, milyen terveink vannak. Önmagunk elemzése és megismerése is alkalmas ebben a fázisban. Végezzünk árnyékmunkát, amely a rejtett negatív vagy éppen pozitív érzelmeinket hozza felszínre! Az Újhold alkalmával ülteted el a magvakat, amelyeket szeretnél, hogy virágba boruljanak, ülj le ilyenkor és tiszta fejjel gondold végig, mik a terveid és miket szeretnél elérni! Fogalmazz tisztán, hogy érthető legyen!

Használandó kristály: Tiszta kvarc

Mantra: Készen állok új fejezetet kezdeni, elérni a legfelsőbb énem.

 

Növekvő sarló

A kreativitás és a motiválás időszaka. Friss lendület és a fókusz kerül előtérbe a Holdnak ezen fázisában, vagyis az, hogyan tudod elérni, amit az Újhold alatt elterveztél. A személyes fejlődésedet is segíti, ha ebben az időszakban foglalkozol magaddal, mint szerelem, egészség és önismeret terén.

Kristály: Citrin

Mantra: Kreatív vagyok és képes több nézőpontból látni a világot.

 

Első negyed

Az erő, koncentráltság és elhivatottság ideje. Mostanra már eleget terveztél, ideje akcióba lendülni. A Hold segítségedre lesz, hogy megtehesd az első lépéseket. A megvalósítás és a nyugalom fázisa ez, melyben leküzdheted az utadba kerülő akadályokat és megvizsgálhatod, mi az, ami segít és mi hátráltat a célod elérésében.

Kristály: Fluorit

Mantra: Motivált vagyok, hogy megvalósítsam a céljaimat.

 

Növekvő domború

Ebben aholdfázisban a Hold már majdnem teljes, ilyenkor van itt az ideje egy kicsit pihenni és hagyni magad, hogy vezessen az Univerzum. Terveztél és megtetted az első lépéseket, de most hagyd, hogy a Hold vezessen! Meditálj, nyugodj le és légy türelemmel! Használj mantrákat, megerősítéseket és járj nyitott szemmel és szívvel! Ha valamiben elakadtál, ebben a szakaszban talán választ kapsz rá, csak figyeld a jeleket!

Kristály: Fekete obszidián

Mantra: Az életemben van szeretet és öröm és magamhoz vonzok minden jót, amelyre szükségem van.

 

Telihold

EZ a holdfázis a megtisztulás és az ünneplés időszaka. Tégy rendet magadban és a környezetedben is! Takarítsd ki a szobát, házat, dobj ki mindent, amit már nem használsz! Tedd meg ezt az elméddel is! Mi az, amit el kell engedned? Engedd el!
Majd pihenj meg és élvezd, amid van! Légy hálás! A Telihold fázisa tökéletes arra, hogy hálát adj! Ha vezetsz hálanaplót, írd tovább, amennyiben nem végzed ezt rendszeresen, most kivételt tehetsz! Ragadj tollat és mond el, miért vagy hálás, és mit szeretsz az életedben, legyen az bármennyire is szokatlan vagy érthetetlen mások számára! Most te vagy a lényeg.

Kristály:Rózsakvarc

Mantra: Elengedem, amire nincs szükségem és büszke vagyok arra, amit elértem.

 

holdfázisok naptár

 

Fogyó domború

Az egészségedet is támogatod, ha megtanulsz nemet mondani. Engedd el, amiről érzed a zsigereidben, hogy nem tesz jót. Nem kell másokat kiszolgálni, ha az árt neked. Nem kell, hogy szeressenek, mert ugrassz, ha csettintenek. Sokaknak  nehezen megy, de nemet mondani néha muszáj. Ez a Hold fázis tökéletes arra, hogy megvizsgáld önmagad. Tudsz nemet mondani? Ha nem, miért? És kinek nem? Elemezd magad és fejlődj, ahol szükséges!

Kristály: Opalit

Mantra: Elengedek mindent, ami nem hoz számomra örömet.

 

Utolsó negyed

Ez a holdfázis segít neked, hogy elhagyd a rossz szokásiadat és képes legyél megbocsájtani. Magadnak is. Használd ki az időszakot és tisztítsd meg az energiáidat és a testedet is! Írd össze, miktől szeretnél megszabadulni, milyen káros vagy idegesítő szokásaid vannak! Mely gondolatok nem segítenek, és engedd el őket! Nehéz feladat, de ez a fázis könnyít rajta.

Kristály: Ametiszt

Mantra: Megbocsájtok a régi énemnek, ma már tudom, amit akkor nem.

 

Fogyó sarló

Továbbra is kedvező időszak a negatív érzelmek, gondolatok és szokások megszabadulásától, ugyanakkor már a következő Újholdra is felkészülhetsz. Teremts helyet az újnak! Az egyensúly és a bölcsesség ideje ez. Halld meg az Univerzum üzenetét, vedd észre a jeleket!

Kristály: Szodalit

Mantra: Megtalálom a békém.

A Holdfázisok energiájára támaszkodni és összhangba kerülni vele elindíthat az életben egy olyan úton, amelyről eddig csak álmodtál. Nem azt mondjuk persze, hogy mindent ehhez igazíts vagy, hogy a Holdat okold, ha épp valami nem jó. De a spirituális éned érzi, hogy mennyit fejlődhetsz a Hold energiái által. Engedd neki, hogy a támaszid legyen és vezessen a magasabb éned felé!