Egy új, tudományos tanulmány azt mutatja, hogy az energia egyrészt csatornázható a gyógyuláshoz, másrészt az energiagyógyászat folyamata „látható” kiterjesztett érzékelés révén, az öt érzékszerven túl.

Az Institute of Noetic Sciences vagy az IONS közel 50 éve tanulmányozza az energiagyógyászatot szigorú, tudományos vizsgálatok révén. Legújabb tanulmányukban az IONS tudósai a reiki gyakorlatának és a tisztánlátás jelenségének bizonyítását tűzték ki célul.

Dr. Helanè Wahbeh az IONS kutatási vezetője, és évtizedek óta foglalkozik energiagyógyászattal.

„Azok az emberek, akik energiagyógyászattal foglalkoznak, energiának nevezhetik ezt a rendszert, amely a testben végigfut, és amelyet energetikai, mágneses, bizsergő stb. hatásként tapasztalnak meg a testük körül” – mondta Wahbeh.

„Az energiagyógyászat egyik típusa, amelyet világszerte használnak a Reiki, amely egy Japánból származó technika. Ez azon az elven alapul, hogy a terapeuta ténylegesen energiát tud a páciensbe irányítani, és aktiválja természetes gyógyulási folyamatát – veleszületett öngyógyító képességét, ami felszabadítja az akadályokat, és lehetővé teszi az optimális áramlást az egész testben.”

A reiki az egyik legjobban tanulmányozott energiagyógyászati ​​módszer, amelyről klinikai vizsgálatok kimutatták, hogy hatékonyak olyan állapotok esetén, mint a fájdalom, szorongás, depresszió, és a rák. 

Ebben az IONS-kísérletben a kutatók a Reiki különféle fizikai és mentális egészségi állapotú emberekre gyakorolt ​​hatását akarták tanulmányozni, hogy teszteljék azt az elvet, miszerint a Reiki univerzális életerő-energiát használ, és ezért bárkire, bármilyen állapot esetén alkalmazható.

Hat, nagy tapasztalattal rendelkező Reiki mester tartott 30 perces foglalkozást 40 résztvevőnek. A Reiki gyakorló azt mondta, hogy megkezdik az ülést, majd a résztvevőknek testük különböző részeire helyezték a kezüket, és 30 percig irányították az energiát.” – mondta Wahbeh. Az eredmények mélyrehatóak voltak.

„Láttuk, hogy a résztvevők állapota – ami az elsődleges klinikai eredményünk – jelentősen javult az ülés után közvetlenül, és még egy héttel később is” – mondta Wahbeh. „A résztvevők különböző egészségi problémával küzdöttek; memóriazavar, depresszió, szorongás és akut sérülés. Tehát ez négy, nagyon különböző típusú egészségügyi probléma, és mégis, minden résztvevőnél javulást tapasztaltunk az állapotukban, és ez alátámasztja a reiki gyakorlók által javasolt elképzelést, amely szerint a Reiki univerzális; egy univerzális energia, amely bárkinek segíthet.”

 

energiagyógyászat_

 

Noha ezek az eredmények önmagukban is jelentősek voltak, a kutatók egy másik lenyűgöző összetevőt is beépítettek a kísérletbe. Amíg a reiki foglalkozásokat tartották, hat tapasztalt tisztánlátó látó figyelte a foglalkozásokat. Ezt követően különböző adatokat gyűjtöttek össze annak megállapítására, hogy a tisztánlátók által – a kiterjesztett észlelésük révén – kapott információ pontos-e. A kutatók ezután elemezték az adatokat, hogy további fontos kérdésekre választ találjanak.

„A tisztánlátók ugyanúgy érzékelnek? Mi a bizonyíték arra nézve, amit az ülés során látnak? A reiki mesterek válaszai megegyeznek a tisztánlátók válaszaival? Egyeznek a válaszok a résztvevők által elmondottakkal?”

Amit a kutatók találtak, az úttörő volt. Ha többet szeretnél megtudni ezekről a lenyűgöző eredményekről, olvasd el A tisztánlátók látják az energiagyógyítás folyamatát című cikket.