A borz, mint erőállat arra bíztat bennünket, hogy tartsunk ki a jóságos gondolatok mellett, és éjjel-nappal legyünk résen a rosszal szemben.

Egyensúly, gyógyítás, intuíció

A borzvárak védelmében megtanulhatjuk felismerni saját fényünket. A borz arra késztet bennünket, hogy vigyünk fényt a sötétségbe. Személyében a természet világának nagyszerű vezetőjére lelünk, hiszen ismeri a növények, az állatok és az ásványok titkait. Tőle tudhatjuk meg az ősi gyógyítás módszereit, megismertet a gyógyító eszközökkel, rituálékkal és a fény medicinájával. Gyógymódjai sokoldalúak; tudja, hogyan harmonizálhatjuk az erőnket.

Rámutat arra, hogy Isten eget és földet teremtett, nem pedig mennyországot és poklot. A föld ismereteit újra napvilágra hozza. Az álcázás mestere, goromba lényével képes megvédeni magát és másokat kényszeríteni, hogy tisztes távolban maradjanak. Megoldások és lehetőségek keresésekor intelligens és kreatív. Úgy fogja fel a dolgokat, ahogy azok vannak, és azt teszi, ami kézenfekvő.

Praktikus, sokoldalú és hasznos tanácsokkal lát el bennünket, amelyek segítségével pillanatok alatt nagy sikereket érhetünk el. A borz erőállatként arra bíztat, hogy néha tartsunk szünetet, és egy nyugodt alvás során lépjünk kapcsolatba az álomvilággal. Azt is megmutatja, hogyan lehet a régi dolgokat megtisztítani, saját energiánkat visszanyerni, rendbe hozni és stabilizálni. A bundája magában hordozza a fekete-fehér színeket, ami azt jelzi, hogy mind a fényben, mind a sötétben kitűnően mozog, a polaritás nem jelent számára hátrányt.

Pozitív oldalát tekintve a borz szeret bepillantani, a mélybe hatolni, és ezáltal kapcsolatba lépni és egyesülni a démonvilággal, a természet, az ősök, valamint a gyökerek világával. Ez a folyamat felismerést és gyógyulást hozhat.

A gyógyulás titka a belső vizsgálatban, a befelé fordulásban, a belső rendrakásban, az átalakulásban és az irányítás intuitív elfogadásában rejlik. A szavahihetőséget, az őszinteséget, az erők átalakulását szimbolizálja, valamint a forrással való kapcsolatot. Felfedi a természet gyógyító erejének ismeretét (növények és gyógyfüvek ismerete), továbbá elvezet öngyógyító erőinkhez, amely során belső természetünkhöz eljuttat bennünket és megerősít saját magunkba, adottságainkba, érzékelésünkbe és belső irányításunkba vetett hitünkben.

Negatív oldalát  tekintve a borz erőállat az élet rejtett területeire, az árnyéklétre utal, valamint azokra az erőkre, amelyeket észre kellene venni, és összhangba kellene hozni, mert valami nagyon nincs rendben.

 

borz, mint erőállat (2)

 

Ha figyelmen kívül hagyjuk ezt az utalást, akkor ennek következtében apró civakodások, veszekedések, szégyenérzet, kizsákmányolás és üldözési mánia, az áldozat-szerep képzete alakulhat ki. A borz feltűnése jelezhet démoni és fekete mágiával kapcsolatos támadást is.

A borz erőállatként a hopi indiánok ismereteivel és a természet szellemeinek világával köt össze bennünket. A borz-amulett a polaritás legyőzését, a szavahihetőséget és az igazság felismerését jelképezi; bölcsességgel és gyógyító tudással lát el, szellemi síkon megerősíti csontjainkat és védekező mechanizmusunkat, belső melegséget és biztonságot kölcsönöz.

Köve: borostyán. Színei: fekete és fehér, arany. Elemei: föld, levegő. Szimbóluma: Jin-Jang. További asszociációi: gyógyító lucfenyő, észak, bölcsesség, szemtelenség; álomfejtés: Ha a borz megjelenik, akkor kövessük őt. Megmutatja a gyógyuláshoz vezető utat. A gyógyítás számos lehetőségét ismeri, birtokában vannak a fák, a növények, a gyógyfüvek, az erdők és a hegyek titkai. Affirmációi: „Csak a most létezik. Követem lelkem útját.” – „A gyógymódok ismertté válnak számomra.”

Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket