A rózsakvarc a legtisztább szeretet rezgéstartománya, gyógyít, a béke és az elfogadás nagykövete.

Vaskos, kristályos tömegekben, a rózsaszínnek számos árnyalatában előforduló kvarcváltozat. Színe a fehéresrózsaszíntől a sötétrózsaszínűig változik, néha ibolyás, máskor sárgás árnyalattal. A színeloszlás egyenletes, de nem ritkák a felhősen, foltosan színezett darabok sem; színezőanyaga a mangán. Kellemes színe nagyon érzékeny; erősebb fénynek kitéve, hamarosan kifakul. Hevítve 575 °C-nál színét veszti.

Röntgen- és ibolyántúli sugarak hatására barna, rádiumbesugárzásra sötétbarna-feketeszínűvé alakul át. Áttetsző; egyes dél-afrikai darabjai majdnem teljesen átlátszóak. Anyaga rideg, törése kagylós vagy egyenetlen. Zsírfényű, csiszolt és fényesített darabjai üveg fényűek. A rózsakvarc ritkán fordul elő jól fejlett kristályokban; nagyobb kristályos tömbök alakjában találják a pegmatit-telérekben. Jelentős lelőhelyei: Urál-hegység, Brazília (Minas Gerais, San Miguel), Madagaszkár, Amerikai Egyesült Államok (Colorado, Észak-Karolina, Dél-Dakota, Maine) és Dél-Afrika.

Napjainkban a rózsakvarc divatos kő; a belőle csiszolt golyócskákat nyakláncnak fűzve, szívesen hordják. Gyűrűkbe, melltűkbe rendesen domborúan, néha briliánsnak csiszolva foglalják; kézitáska- és ernyőgombokat, apróbb dísztárgyakat csiszolnak belőle. Feldolgozásánál a nyersanyagnak körülbelül 50%-a elvész a darabok belsejét átjáró számos repedés miatt. Üveggel, továbbá celluloiddal és anilinnal festett alabástrommal hamisítják.  (forrás: wikipedia)

 

Ásványmesék Angyalszárnyakon, a rózsakvarc üzenete – rózsakvarc mesterkristály:

Minden világon átívelő szeretet és szerelem rezgése vagyok. A lehetetlennek tűnő vágyakból képezek boldog és élhető valóságot. Lágy, szeretettel ölelő rezgésem biztos támaszod lesz a mindennapokban. A legtisztább isteni szeretet energiaforrása vagyok. Fizikumodat és a lelkedet egyaránt a szépség és a harmónia rezgéstartományával töltöm fel. A hangulatodat kiegyensúlyozom, szelíd, kedves, kedélyes érzelmekkel töltelek fel. A lágy és nőies energiákat hordozom és közvetítem, hogy sugározni tudjon belőled az együttérzés a béke, és a gyengédség.

A lélek leghatékonyabb gyógyítója vagyok. Közvetlenül a szívcsakrával kommunikálok, gyógyítom az érzelmi sebeket, a félelmeket, a dühöt – haragot, ezeket mind elfogadó szeretetté formálom és az összes aura  rétegben keringetem. Érzékennyé teszlek, de nem túlérzékennyé. Felébresztem a szíved hangját a saját veleszületett szeretetére emlékeztetve. Mély, szeretetteljes tartalmat adok a személyes kiteljesedésednek, lehetővé teszem, hogy valódi szeretetet adj és fogadj másoktól.

Segítem a csoport és a közösségi együttműködést. Segítek felfedezni és megélni magadban minden szépséget, bájt, nőiességet, finomságot. Művészeti téren segítem az inspirációt. A szép szavak, hangok, színek, és bármi más művészeti forma, megszépült kifejeződését. Képes vagyok kiegyensúlyozni, pótolni bármilyen eredetű is legyen benned a szeretethiány. Elősegítem a hiányzó szeretetteljes kötődési minták betöltését a lelkedbe, hogy teljes életet élhess.

Kellő önismereti munka mellett, képes vagyok felépíteni egy lelket a teljes szeretetlenség állapotából, a kiegyensúlyozottságig. Támogatom a női szervek egészségét, fokozom a termékenységet. Segítek a szexuális nehézség gyógyításában, a szülést követő depresszió enyhítésében, és gyógyítom a komplikációkkal járó szülés feldolgozását.

Használhatsz a fizikai égések enyhítésére és a hólyagosodás csökkentésére. Továbbá a  bőr tisztítására, ránctalanításra, a bőr puhítására, hegek eltávolítására, vagy csökkentésükre. Nagyon jó hatással vagyok a szívre és a keringési rendszerre. Stabilizálom a szív működését. Az éjszaka királynője, az éjszaka ásványa vagyok.

Kizárólag a hold fényével szabad tölteni és tisztítani kő testemet. A Nap kifakítja „elégeti” az erőmet. Segítem a nyugodt alvást, hatékony vagyok a rémálmok ellen, gyerekeknek segíteni tudok a sötéttől való félelem leküzdésében. Bármilyen trauma, válság, és lelki fájdalom gyógyításában megbízható segítőtárs vagyok, mert  elfogadással és szeretettel tanítom kezelni ezeket a helyzeteket.

Erősítem az empátiát, az érzékenységet és elősegítem a szükséges változások elfogadását. Kiváló társad vagyok bármivel kapcsolatos gyászmunka idejére is, akár egy szerettedet, akár más fontos dolgot veszítettél el. Megvédelek a rosszindulattól, a pletykáktól, az intim szférába való betolakodástól. A szépség és „lélekiparban dolgozóknak, kötelező darabnak kéne lennem, mert üres tálból nem lehet kínálni, én vagyok aki mindig segít lelked kínáló tálját visszatölteni.

 

Jellegzetességei: a rózsakvarc a feltétel nélküli szeretet és a végtelen béke köve. Ez a legfontosabb kristály a szív és a szívcsakra számára, a szeretet igazi értelmére tanít. Minden szinten megtisztítja és megnyitja a szívet, mélyreható belső gyógyulást és önszeretetet biztosít. Nyugtat, biztat és kitűnő a hatása trauma vagy krízis idején.

Ha szeretnénk bevonni az életünkbe a szerelmet, ne keressünk mást, csak a romantikus rózsakvarcot. Tegyük az ágyunk mellé vagy az otthonunk kapcsolatsarkába. Olyan hatásosan vonzza hozzánk a szerelmet és a kapcsolatokat, hogy gyakran szükség lehet egy ametisztre is, hogy a felgyorsult eseményeket kissé lelassítsa. A fennálló kapcsolatokban visszaállítja a bizalmat és a harmóniát, valamint fokozza a feltétel nélküli szeretetet.

A rózsakvarc finoman eltávolítja a negatív energiát, és szeretetteljes hangulattal helyettesíti. Kitűnően hat a középkorúsággal együtt járó krízisre. Ha rózsakvarcot tartunk a kezünkben, hangsúlyozza a pozitív hozzáállást. Emlékeztet bennünket a céljainkra. Ez a csodálatos kő fejleszti a fogékonyságot mindenfajta szépségre.

Érzelmileg: a rózsakvarc a legnemesebb gyógyító. Megszabadít a ki nem mondott érzelmektől és a szívfájdalomtól, átalakítja azokat az érzelmi viszonyokat, amelyek már nem szolgálják az érdekeinket. Annak, aki mind ez ideig érzéketlen volt a szeretetre, megnyitja a szívét, hogy befogadja ezt az érzést. Annak pedig, aki szeretett, de csalódnia kellett, enyhíti a bánatát. A rózsakvarc arra tanít, hogy miként szeressük önmagunkat, ami létfontosságú akkor, ha korábban nem tartottuk magunkat szerethetőnek. Addig nem tudjuk elfogadni mások szeretetét, sem pedig szeretni másokat, amíg nem szeretjük önmagunkat. Ez a kő lehetővé teszi, hogy megbocsássunk magunknak, elfogadjuk magunkat; így életre hívja bennünk az önbizalmat és az önérzékelést.

Gyógyhatása: a rózsakvarc erősíti a szívet és a keringési rendszert, a testfolyadékokból eltávolítja a szennyező anyagokat. A csecsemőmirigyekre téve jótékonyan hat a mellkas és a tüdő problémáira. Gyógyítja a veséket és a mellékveséket, enyhíti a szédülést. A rózsakvarcról azt tartják, hogy fokozza a termékenységet.

 

Felhasznált irodalom: Judy Hall: Kristálybiblia