A csakrameditációhoz helyezkedj el kényelmesen, ülj egyenes derékkal, hogy az energia megfelelően tudjon benned áramolni.

Kezedet helyezd a combodra, tenyered fölfelé nézzen. Figyelj a légzésedre. Szívd be az orrodon a levegőt, majd engedd ki a szádon lassan. Ezt csináld meg legalább háromszor. Hunyd be a szemedet és lélegezz nyugodtan. Lazítsd el magadat! Üríts ki minden gondolatod a fejedből és csak a légzésedre figyelj. Próbáld meg azt érezni, hogy minden belégzésnél békét, végtelen békét és nyugalmat viszel be a testedbe. Kilégzésnél könnyedén fújj ki magadból minden feszültséget. Érezd, hogy minden félelem elhagyja a testedet.

Figyelj folyamatosan a légzésedre. Próbáld meg azt érezni, hogy örömöt, végtelen örömöt lélegzel be, és gondokat, szenvedést és lehangoltságot lélegzel ki. Érezd, hogy minden légzéssel roppant erős kozmikus energia folyik szét benned, ezt arra használod, hogy tested vitális részét, az elmédet és a szívedet megtisztítsd vele. Ez az energia átmossa és megtisztítja egész lényedet. Figyeld, hogy a légzés hogyan hatol át tested minden részén. Érezd, ahogy ki- és behatol a szíveden, a szemeden, az orrodon, a pólusaidon keresztül.

Hagyd, hogy a lelkedben, testedben szétáramoljon az energia. Hagyd, hogy végtelen nyugalom árasszon el. Lazulj el. Az önmagaddal való törődés ezen békés időszakában, lélegzeted és gondolataid arra koncentrálódnak, hogy elengedd a nap eseményeit, megtisztulj tőlük, és felkészítsd magad egy nyugtató pihenésre. Megérdemled a pihenést és a nyugalmat. A tudatod készségesen követi azon szándékodat, hogy most a benned lévő szeretet gyógyító energiájára összpontosíts.

Csak magadra figyelj. Itt az idő, hogy megtisztítsd, és egyensúlyba hozd magadat. Minden egyes kilégzéssel, engedj el minden olyan gondolatot, mely napközben történt veled. Légy hajlandó elengedni minden gondot, bajt, mely sejtmemóriádba már bekerült vagy ott van az aurameződben. Ahogy folyamatosan megnyugszol, észre fogod venni, hogy minden belső szerved pihenni kezd, és kívül-belül csodálatosan áldottnak fogod magad érezni.
Csakrák százai vannak benned és vesznek körül téged. Fókuszálj most azokra a fő csakrákra, amelyek mindennapjainkat befolyásolják. Ezek a csakrák mélyen fizikai tested központjában helyezkednek el. Tudd, hogy azok a csakrák, amelyek tested alsóbb részében helyezkednek el, lassabban örvénylenek, mint azok, amelyek felsőtestedben találhatók.

 

Csakrameditáció

 

Most pedig képzelj magad köré egy tojásdad alakzatot, jelenítsd meg saját aurádat, benne önmagadat. Figyelj arra, hogy a tojás alakzat kiterjedése minden irányban, elől és hátul, jobbról és balról, a fejed és talpad alatt is egyforma széles, egyforma kiterjedésű legyen. Minél nagyobbnak képzeled magad köré a fényt, a kiterjedését, annál nyitottabb vagy, annál magabiztosabb, annál befogadóbb.

Engedd, hogy ez a fény a téged akadályozó félelem, az esetleges bűntudat minden formáját eloszlassa azért, hogy semmi ne akadályozza meg tisztulásod, harmóniád véghezvitelét. A tojásalakzatot fesd be, színesítsd meg olyan színnel, ami számodra kellemes, amilyen színben jól érzed magadat, amilyen színre most éppen szükséged van. Akarattal és elhatározással tudod növelni ennek a fénynek az erejét és a méretét.

Ha ezzel megvagy, gondolatban képzelj a fejed fölé egy gyönyörű, vakító, fényesen világító, ragyogó napot. Nézd, ahogy folyamatosan ontja feléd sugarait háromszög alakzatban. Olyannak képzeld el a fényét, mintha millió sárga fénycsóva egy tölcséren keresztül áramlana tested belső részei felé. Ez az aranysárgán világító nap ezen a tölcséren keresztül önti beléd és árasztja szét benned a fényét és az energiáját.

Engedd ezt az arany fénysugarat belépni a testedbe. Vezesd be ezt a fénynyalábot a fejed búbján, azaz a korona-csakrán keresztül a gerinced mentén végig haladva. Lassan, nyugodtan haladjon végig az energia a fejtetőn keresztül, tested középpontján át, egészen a lábad aljáig. Irányítsd a fénysugarat lassan, egyre lejjebb gerinced hátoldala mentén, egészen a gerinced alján lévő gyökér-csakrádhoz. Hagyd, hogy ez a kozmoszból beáradó fény megtisztítsa csakráidat. Hagyd, hogy az energia kb. egy tizede szabadon távozzon egy földelő zsinóron át, és hogy testedet megtisztítsa és magával sodorjon minden blokkolt energiát, ami esetleg felgyülemlett benned. Olyan ez, mint egy nagy kozmikus dugulás elhárítás.

Az arany fénysugár energiáinak megmaradt 90 %-át lassan vezesd most felfelé, gerinced elülső részén. A Föld energiája fel fog áramlani a lábadon keresztül egészen a gyökércsakrádig és ott elkeveredik a felfelé induló kozmikus energiával. Amikor a fény elérte a torok-csakrádat, válaszd a fényt 3 egyenlő részre. Két nyalábot küldj le a karodon keresztül, had távozzon a tenyér közepén át az éterbe; a sugár harmadik részét vezesd fel a fejedbe, és hagyd, hogy a fejed búbján, ahol beérkezett, ugyanott áramoljon ki a testedből.

Két folyamat zajlik egy időben: egyrészt az aranyló napfény elnyelése, másrészt kivezetése. Tudatosíts magadban az energia körkörös áramlását testedben. Vizualizáld az egész folyamatot a testedben az elejétől a végéig. Kövesd az aranyló fénysugarat lefelé a gerinced hátoldala mentén, majd felfelé a gerinced elülső oldalán, és ki a tenyereden, ill. a korona-csakrán át.

Hagyd, hogy a kozmikus energia szabadon áramoljon benned körbe-körbe, automata üzemmódban. Most pedig, miután elláttuk testünket bőséges energiával, harmonikussá tettük auránkat, áttérünk csakráink tisztítására és feltöltésére. Megerősítjük magunkat. Elengedjük a rosszat, bevonzzuk a jót.

 

Csakrameditáció

 

Csakratisztítás

A csakrák tisztítását alulról kezdjük. A tisztításhoz a lótuszvirág szimbólumát használjuk, jelenítjük meg. Képzelj magad elé egy fehér színű, ezer szirmú lótuszvirágot. Nézd, ahogy ontja magából a fehér szín tiszta energiáit, mint egy csillagszóró úgy szikrázik. Figyeld vibráló fényét, ahogy egyre nagyobbá válik, egyre jobban beteríti aurádat, a fehér fény tisztító erejével. A lótuszvirág az élet és a tökéletesség szimbóluma, szellemi megvilágosodást jelent. Segítségével megtisztítjuk a csakráinkat.

 

Gyökércsakra

Összpontosítsd figyelmedet a gerincoszlop alsó részére, a gyökércsakra területére. Figyelj oda, ez a csakra lefelé néz, a föld felé nyílik. Ide, testednek erre a részére képzelj el egy virágot, nem is akármilyen virágot: egy összezárult piros színű lótuszbimbót, mely fokozatosan, sziromként bontogatja virágát. Lassan kinyílik, és végül egy egészséges piros fénnyel és energiával teli lótuszvirág lesz belőle. Csodálatos piros színt áraszt ki magából. Hatalmas, erőteljes virággá teljesedik ki. Engedd be magadba a fényét. Engedd, hogy pirosan tündököljön, vibráljon benned ez a fény, elárasztva lassan tested minden részét.

Képzeld el, hogy kilépsz a testedből és elkezdesz emelkedni feljebb, egyre feljebb, ebben a piros színű fénysugárban. Csak úgy hív, csak úgy vonz a végtelen univerzum felé. Kérd meg az őrangyalaidat, hogy alakítsák át a benned lévő félelmeket, bizonytalanságot, kishitűséget olyan energiákká és körülményekké, amelyek életed ezután következő szakaszában szükséged lesz. Kérd, hogy segítsen megtisztulni.

 

Szakrális csakra

Most térj vissza testedhez, és haladj feljebb, a szakrális csakrához, és képzelj el annak a helyén is egy lótuszbimbót, ennek a színe narancssárga színű legyen. Figyeld meg a virágodat, ahogyan lassan, szirmonként kinyílik és fokozatosan megtelik meleg fénnyel. Ez az energiaközpont a vágyaiddal van összeköttetésben. Gondolj most azokra, akik a legfontosabbak számodra, ám kapcsolatként a legnagyobb próbatételt jelentik az életedben vagy a legnagyobb kihívást. Ez lehet a párod, férjed, gyermeked, szüleid, testvéreid, barátaid, szeretőd, munkatársad stb. Lásd ezeket az embereket a narancssárga fényben és nyisd meg a szívedet a narancssárga fényből áradó meleg szeretetnek.

Sérelmeidet engedd el, bocsáss meg nekik mindenért, amit ellened elkövettek, és mindannyiuknak kívánj egészséget, boldogságot, örömet az elkövetkezőkben. Érezd, hogy őrangyalod a narancssárga fényt szeretetenergiává alakítja át, hogy könnyebb legyen számodra a megbocsátás és az elengedés.Ha testeddel kapcsolatos aggodalmaid vannak vagy stresszesnek érzed magad, akkor fáradtságot és csüggedtséget érzel. Engedd el ezeket a félelmeidet és engedd a narancssárga fényt be és kiáramlani tested köldök tájékából.

 

Napfonat csakra

Mélyeket lélegezve figyelj ismét a testedre, keresd meg tested középpontját, amely a gyomor tájékán van, irányítsd figyelmedet a napfonat csakrára. Képzelj el ide is egy lótuszbimbót, melynek sárga legyen a színe. Nézd csodálattal, ahogy bontogatja szirmait a lótuszvirág és teljes fényében pompázik. Úgy szikrázik, olyan fényesen tündököl, akár a nap. Fénye teljes belsődet felmelegíti. Gondolj a munkádra, a munkahelyi körülményeidre. Találd meg azokat a gondot okozó témákat, amelyek munkáddal kapcsolatosak.

Találd meg Énednek, egyéniségednek azt a részét, amely küzd a sikerért, ám erőfeszítései észrevétlenek maradnak. Engedd, hogy képzeleted két figurát jelenítsen meg. Egy irányító Énedet, amelyik magabiztos, hajt és kitartásra ösztönöz és egy tehetetlen Énedet, küszködő, szenvedő, bizonytalan Ént, aki nem érzi jónak magát és erőfeszítései is észrevétlenek maradnak. Nézz szembe önmagaddal ebben a meleg, szikrázó, sárga fényben és kérd elmédet világosítsa meg számodra, mi tanulni valód van velük. Kérdezd meg önmagadtól, miért van rájuk szükséged az életben. Addig kérdezd, míg választ nem kapsz, és szíved meg nem telik megértéssel.

Ha úgy érzed, hogy egy másik embernek hatalma van feletted, nehézségeid vannak egyéniséged kibontakoztatásában, akkor most itt az ideje, szabadulj meg félelmeidtől, engedd el gátlásaidat, amiket Te építettél saját magadnak. Erősítsd meg magadat ezzel a csillogó sárga fénnyel, erősítsd önbizalmadat, bízz saját erődben, hogy meg tudd valósítani önmagadat és vele együtt álmaidat, vágyaidat. Engedd, hogy őrangyalaid átalakítsák a benned lévő negatív energiákat, kétségeket önmagadról, pozitív énképet sugározzanak feléd, ahol az igazság, a tudás, a bölcsesség pozitív energiái várnak, hogy tovább növekedjenek benned. Fogadd be az átalakított sárga energiákat a napfonat csakrába.

 

Csakrameditáció

 

Szívcsakra

Ezután fordítsd figyelmedet a szívcsakra területére. Nézd végig, ahogy ezen a területen egy zöld színű , szirmait bontogató lótuszvirág kezd el fejlődni.  Nézd és csodáld, ahogy ez a virág zöld színben pompázik. Nézd, hogyan borítja be fényével szíved és melled teljes felületét. Érezd, ahogy a fény minden egyes lélegzetvétellel egyre erősebb és ragyogóbb lesz.

Gyógyító energia ez. Érezd, ahogy szíved megnyugszik erejétől, fényétől, hagyd, hogy kellemesen áramoljon benned, erősítse immunrendszered. A szeretet minden erőnk forrása, és mindennek, amire vágyunk vagy szükségünk van. Tudsz-e szeretet nélkül élni, létezni? Kérd őrangyalaidtól, hogy mutassák meg számodra a szeretet fényét, gyógyítsák be a sebeket a szeretetükkel és az igazság teljes megértésével. Ruházzon fel téged a feltétel nélküli szeretet képességével. Lásd milyen fontos, hogy ez a terület mindig nyitott legyen és ne engedd, hogy a szíved kezdjen bezárulni.

 

Torokcsakra

És most haladj feljebb a torokcsakra területére. Kísérd figyelemmel, ahogy egy bezárult lótuszbimbóból fokozatosan kinyílik egy gyönyörű égszínkék virág. Lélegezd be fényét. Színe gyógyító és nyugtató erőt ad az érzelmi tested számára, a víz elemet képviseli. Ahogy magadba lélegzed a kék fénynyalábot kérd, hogy tisztuljon meg a szíved és az érzelmi tested. Kérj bátorságot és örömet az életutadra. Kérd, hogy kísérjen béke és harmónia az életed útján. Engedd megnyílni torokcsakrádat, hogy ki tudd fejezni érzelmeidet, gondolataidat, akaratodat, nyitott lehess másokkal szemben. Segít abban, hogy tudj befelé, önmagadra is figyelni és tisztán hallani felsőbbrendű éned, az angyalok és a felemelkedett mesterek hangját.

 

Harmadik szem csakra

Koncentrálj a harmadik szem csakrára. A lótuszbimbó itt a két szemöldök közötti területen, valamivel a szemöldök síkja felett helyezkedik el. Képzeld el, ahogy a lótuszbimbó kibontja egyik szirmát a másik után és ragyogóan szép indigókék /lila/ színű virággá alakul át, lassan, fokozatosan. Ez az energiacentrum, mely a beszélt vagy írott kommunikációra vonatkozó hitrendszerrel vagy gondolatokkal áll kapcsolatban. Ha féltél az utóbbi időben, hogy elmondd az igazat, akkor itt az ideje, hogy megnyisd ezeket a csatornákat.

Engedj el minden félelmet, amely megakadályozza, hogy kommunikálj isteni lényeddel. Ez a szem egész életed minden történését elraktározza, azt is, amit gondolsz, amit érzel, és azt is, amit teszel. Minden olyan érzelmet is elraktároz, amelyet azon emberek részéről érzel, akikkel kapcsolatba kerülsz. Segít felnyitni vagy éppen nyitva tartani szemedet, hogy ráláthass a múltra és a jelenre. Segít megérteni önmagadat és tanulni hibáidból.

Kérd őrangyalodat, hogy űzzék el belőled azokat a régi gondolatokat, baljós erőket, negatív energiákat, amelyek eddig útját állták fejlődésednek, és megakadályozták tiszta gondolkodásodat, megértő és felismerő képességedet. Engedd ennek a fénynek, hogy segítsen tisztán gondolkozni, önmagad egyéni fejlődését támogatni. Nézd, ahogy ez az indigó szín átalakul benned felismeréssé, megértéssé, együttérzéssé és elfogulatlansággá. Ennek fényében tekints új szemmel majd az életedre.

 

Korona csakra

Fordítsd figyelmedet a fejed tetejére, a koronacsakrádra, mely a fejed búbjánál helyezkedik el. Itt egy hatalmas, telt ibolya színű lótuszbimbó található, amely felfelé nyílik, szirmonként gyönyörű virággá alakul át fokozatosan. Érezd, amint ez az ibolya színű fény fejedre ömlik és megtisztít. Hagyd, hogy szellemi energiáid megnyíljanak és befogadóvá válj.

Amikor tisztán érzékelsz, rá tudsz csatlakozni a magasabb színtű kreativitás és felfedezések gazdagságára, amely bővelkedik új ismeretekkel. Segít szellemi energiáid fejlesztésében, hogy rá tudj csatlakozni magasabb dimenziókra. Ez a koronacsakra az az energiacentrum, mely magasabb rendű éneddel és az univerzális tudattal áll összeköttetetésben. Segítségével készen állsz a spirituális energiák befogadására.

Megnyitogattuk, megtisztítottuk, felébresztettük csakráinkat, hogy harmonikus működésükkel egyensúlyba hozzuk magunkat, harmonizáltuk auránkat.
Energiával töltöttük föl őket.

Becsüld nagyra ezeket a gyógyító, átalakító fényeket. Figyelmedet fordítsd újra a testedre, és érezd, amint a fénnyel együtt visszatérsz az utazásból, megtisztítva önmagadat. Mondj köszönetet ezért az utazásért. Oszlasd el a fényeket kezeddel, és ébredj fokozatosan. Lassan nyisd ki a szemed. Ha készen állsz arra, hogy tovább folytasd a napodat, akkor dobbants egyet a lábaddal. Ezzel jelezd, hogy megérkeztél, újra itt vagy közöttünk. Leföldelted magad. Vége az utazásnak.