Legyen az ember vallásos vagy spirituális az angyalokban a legtöbbjük hisz, és ha úgy adódik, imádkozik is hozzájuk. Gábriel és Mihály a legismertebbek közülük, de talán nem is tudjuk, hogy mennyien vannak még, akik mind arra várnak, hogy a megfelelő segítséget nyújthassák nekünk. A következő összeállításban olyan arkangyalokat ismerhetsz meg, akikről talán nem hallottál eddig, viszont életed bármely területén kérheted a támogatásukat.

 

Az angyalok világában is létezik egy rangsor, amely megmutatja, melyik angyal mekkora hatalommal bír. A legtöbben hiszünk – vagy legalábbis bízunk – abban, hogy van egy személyes őrangyalunk, aki megóv a bajtól és figyelmeztet a veszélyekre. Ezek az angyalok egy konkrét személyhez tartoznak, és a saját őrangyalod megismerésére is vannak módszerek, ha szeretnél közelebbi kapcsolatba kerülni vele.
Az angyaloktól egy szinttel magasabb rangsorolásba tartoznak az arkangyalok, akik nem konkrétan egy személyhez tartoznak, hanem az egész emberiséghez, viszont bármikor fordulhatsz hozzájuk és kérheted a támogatásukat. Legyen szó önmagad, egy állat vagy a természet megsegítéséről, hiszen erre is képesek.

Lássuk, kikhez milyen nehézség vagy kérés ügyében fordulhatsz!

 

ARIEL

Ariel arkangyalt gyakran kérik állatok megsegítéséhez, mivel gyógyító ereje van. Hatalmas energiákkal dolgozik, ugyanakkor gyengéd, így az elesettek védőangyala is. A saját fizikai szükségleteid megteremtéséhez és eléréséhez is segítségül hívhatod, mint például, hogy legyen fedél a fejed felett és legyen mit enned! Róla részletesebben egy másik bejegyzésben is olvashatsz.

 

GÁBRIEL

Talán ő a legismertebb arkangyal, még azok is hallottak róla, – legalább a nevét – akik nem spirituálisak és a vallás világában sem mozognak otthonosan. Őt tartják Isten hírvivőjének. Azt gyorsan jegyezzük meg, hogy isten említése nem mindenkinek tetszik, valaki inkább Univerzumnak vagy magasabb erőnek nevezi. Mindenki a saját hitének és meggyőződésének megfelelő nevet képzelje oda, a lényeg az, hogy létezik valami, ami rajtunk túlmutat és az ő segítői az angyalok és arkangyalok. Gábriel arkangyalról már korábban írtunk a magazinban, ha jobban meg szeretnéd ismerni.

 

Miben segítenek az arkangyalok és melyikhez forduljak?

 

MIHÁLY

A másik közismert arkangyal Mihály, akihez az erőt, bátorságot és a hatalmat társítják. Spirituális védelmet kérhetsz tőle és a támogatását, hogy megszabadulhass a kételyektől és a félelmeidtől!

 

CASSIEL

Cassiel arkangyal – akiről már szintén esett szó az oldalon  – a magányos percekben és a sötét időszakokban tud a támaszod lenni. Úgy is emlegetik, mint a könnyek arkangyala, hiszen felszárítja azokat és segít vigaszt találni. Az emberi lét egyik feladata megtapasztalni mindkét oldalt, a sötétet és a fényeset. Át kell élnünk a nehezebb időszakokat, hogy aztán értékeljük a jobbakat. Mindkét oldalról kell tapasztalatot szereznünk, különben kibillen az egyensúly. És az Univerzum az egyensúlyra törekszik. Mi emberek pedig hordozzuk magunkban az Univerzumot, így nekünk is a harmóniára és az egyensúlyra kell törekednünk. Cassiel arkangyal ennek a megtalálásában segít. Hívd, ha megterhelő időszakon mész keresztül vagy ha szükséged lenne egy barátra, aki meghallgat, míg kisírod magad!

 

AZRAEL

Isten segédjeként is gyakran emlegetik Azrael arkangyalt, hiszen egyik feladata átsegíteni a lelkeket a Mennybe. Emellett vigaszt és támogatást nyújt a gyászolóknak. Nyugalmat és türelmet áraszt, így van ideje a léleknek meggyógyulni egy fájdalmas elválás után. Mindünk máshogyan kezeli a gyászt, és ez teljesen rendjén van. Nem szabad semmit sem siettetni a folyamatában. Megküzdeni a fájdalommal és a változással, amit érzünk gyász alatt nem egyszerű, de Azrael arkangyal is a segítségedre siet, ha kéred.

 

ZADKIEL

Zabkiel arkangyalhoz akkor érdemes fordulnod, amikor szeretnél megszabadulni a múlt fájdalmaitól és szeretnél megbocsájtani. Magadnak és másoknak. Hiszen, ha elengeded a haraggal és nehezteléssel járó negatív energiákat, akkor felszabadult leszel. Csakhogy ez a valóságban nem olyan egyszerű. Nem tudunk megbocsájtani, mert azt gondoljuk, a megtorlás, a bosszú az, ami elégtételt adhat, és megbocsájtani azt jelenti, hogy nem is történet semmi. De ez nem igaz.

Megbocsájtani nem azt jelenti, hogy elfelejtjük a sérelmeinket és a fájdalmainkat. Nem is azt, hogy elbagatellizáljuk a történteket. Hanem azt, hogy elengeded a haragodat, amely csak téged őröl fel és szabaddá teszed magad. Ettől még nem lesz kevésbé fontos, ami történet veled, és nem felejted el, de nem is kínoz belülről a negatív energia. Megtanulod a leckét és tovább lépsz. Zadkiel arkangyal ebben segít. A támaszod lesz, míg megtanulod, hogyan engedd el a múlt fájdalmát. A hálára tanít.

 

METATRON

Azt szokták mondani, hogy Gábriel és Mihály a legismertebbek, de Metatron és Sandalphon  a legerősebb arkangyalok. Metatron a koncentráltság és motiváció területén nyújt támaszt. Ha képtelen vagy fókuszálni egy feladatra vagy kérdésre az életedben, esetleg elvesztetted a motiváltságodat, hívd őt, hogy segítsen neked! A tisztánlátás, önazonosság és a spirituális elmélyedés segítő arkangyala.
Hozzá és az energiáihoz kapcsolódik a Merkaba kocka. Ezt gyakran használják auratisztítás során, mivel elűzi a negatív energiákat, és meditálás alkalmával is, hiszen a koncentráltsághoz megfelelő erőt biztosítja. Spirituálisoknak nagy segítség még az intuíciójuk felfedezésében és megértésében, valamint abban, hogyan tanulhatják meg a kapcsolódást hozzá.

 

CHAMUEL

Minden angyal és arkangyal türelmes, együttérző és gyengéd, de Chamuel arkangyal kimagaslik közülük. Amikor szorongsz vagy ideges vagy, bátran fordulj hozzá és kérd meg, hogy segítsen megnyugodni! Hiszen a nyugalom és a béke energiáit hordozza. És ezeket az energiákat nem csak a saját életedbe tudja elhozni, hanem globális méretekben is. Kérd tőle a nyugalmat, a békét! Emellett abban is irányt mutat, hogyan találd meg a kérdéseidre a válaszokat, illetve, hogy meglásd és megtaláld, amit keresel.

 

Miben segítenek az arkangyalok és melyikhez forduljak?

 

HANIEL

Az arkangyalok neméről régóta zajlik a „vita”, és azt gondolom, soha nem lesz egyetértés a kérdésben. Sokan férfiaknak ábrázolják őket, mások nőnek, és megint mások nemtelennek. Haniel arkangyal esetében egyértelműen többen vannak, akik nőként gondolnak rá, mivel kapcsolatban áll a Vénusz bolygóval és a Holddal, amelyek, mint tudjuk a női energiát közvetítik. Éppen emiatt az energia miatt tud a megfelelő partner lenni abban, hogy elmélyítsd a spirituális képességeidet. Úgymint a megérzéseidet, és azt, hogyan tudod a legtöbbet kihozni magadból. A spirituális utat járók angyala.

 

URIEL

Más néven az Igazság Arkangyalaként is emlegetik, mivel segít meglátni az igazat. Nem csak a világban, hanem magadban is. És nem csupán láttatni engedi, abban is a hasznodra lesz, hogy meg is tudd fogalmazni és ki is tudd mondani. Ha kihívásokkal nézel szembe, hívd és az energiái átsegítenek az akadályokon!

 

SANDALPHON

A már említett Metatron – Sandalphon duó másik fele. Az ereje persze nem fizikai erőben nyilvánul meg, hanem hogy milyen feladatokat lát el. Segíteni a fájdalom enyhítésén természetesen ugyanolyan fontos, mint a kreativitás megélése vagy a béke eljövetele, de Snadalphon ezektől is egy picivel magasztosabb feladatot lát el. Ugyanis ő szállítja az imákat istenhez vagy az Univerzumhoz. Ki miben hisz. Mindemellett a zenéhez is nagyon kapcsolódik, mivel a zenészek és a zenével gyógyítók, gyógyulok arkangyala is. Nem véletlen, hiszen az univerzum rezgésekből áll, akárcsak egy hang a gitáron vagy egy szépen csengő szimfónia.

 

RAZIEL

Raziel arkangyalnak is elég felelősségteljes és misztikus erő jutott. Az isteni titkok ismerőjeként is szokás rá hivatkozni. Nem véletlen. Isten trónjához ő foglal a legközelebb helyet, így minden titokról hall és tud, amely az Univerzumban történik. De nem tartja meg magának. Segít, hogy mi emberek is a birtokába kerüljünk, ha azt szeretnénk. A legfőbb bölcsesség jelképét akkor érdemes hívnod, ha blokkolva érzed a kreativitásod, szeretnéd megérteni a bonyolult és összetett dolgokat az életedben vagy a világban. Nagy segítség lesz a tisztánlátásban, a nyitottságban és abban, hogy megtaláld életed küldetését. Ha meg szeretnéd érteni az Univerzum működését, akkor hozzá kell fordulnod, hogy minden titkára és tudására nyisson neked ajtót!

 

JOPHIEL

A művészek kedvelt arkangyala, patrónusa. Meggyógyítja a sebzett lelket és segít, hogy kikecmeregjünk a zűrzavaros helyzetekből. Mindenben ott a szépség, még a megszokott környezetünkben is, ugyanúgy, ahogyan az apró dolgokban. Jophiel erre tanít. Hogy lásd meg a szépet, a természet szépségét, a világ és Univerzum szépségét. A lét szépségét. Ha elbizonytalanodsz, imádkozz hozzá!

 

Miben segítenek az arkangyalok és melyikhez forduljak?

 

RAGUEL

Amikor azt érzed, hogy nem hallanak meg, vagy nem értékelnek megfelelően, esetleg egy konfliktust szeretnél lezárni, de nem tudod az utat és a módot, akkor hívd segítségül Raguel arkangyalt. A harmónia őrzője, ezért minden energiájával arra törekszik majd, hogy megteremthesd az egyensúlyt. Isten barátja. Így nevezik sokan. Ahogyan isten vagy az Univerzum úgy teremtette az életet, hogy legyen sötét és fényes oldal, úgy nekünk is meg kell tapasztalnunk mindegyiket, hogy harmóniában élhessünk. Erre a harmóniára pedig nem csak a lelkedben van szükség, hanem másokéban is. Ezt is kérheted tőle. Hogy segítsen mások életében is elhozni az egyensúlyt! Ha a múlt traumáiból szeretnél meggyógyulni, fordulj hozzá!

 

RAFAEL

A nagy gyógyító. Talán már olvastál csodával határos felépülésekről, amit neki tulajdonítanak. Vagy hallottad, amint egy beteg vagy hozzátartozó Rafaelhez imádkozik. Nem véletlen, mivel a gyógyítás a legfőbb feladata. És nem csak minket, embereket igyekszik meggyógyítani, hanem az állatokat és a természetet is. Így ha szükségét érzed, ne csak magadnak, másnak is kérheted, hogy pozitív energiáival támogassa a felépülést! Testi, mentális és lelki szinten. A gyógyítók angyala is, vezeti őket az úton, a testi gyógyítók és a spirituálisaké egyaránt.

 

JEREMIEL

A megbocsájtás arkangyala. Bárkiről legyen szó, magadat is beleértve a megbocsátás segít elengedni a negatív energiákat, amelyek lehúznak a sötétbe és nem a megfelelő irányba terelnek. Jeremiel arkangyal abban segít, ha kéred, hogy tanulhass a hibáidból és veled lesz, amíg meglátod a sötétben a fényt.

 

Az arkangyalokban az a legjobb, hogy bármikor és bárhol kérheted őket, hogy segítsenek neked. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ránk már biztosan nincs erejük, meg sem hallanak, vagy érdektelen, amit mondani szeretnénk. De ez tévedés. Az arkangyalok várnak arra, hogy felvegyük velük a kapcsolatot, hiszen szeretnék, ha életünk boldog lenne, de önmaguktól nem avatkozhatnak bele a dolgok menetébe. Így nekünk kell hozzájuk fordulnunk. Ezt pedig meg is tehetjük, amikor szükségét érezzük. Hogy hogyan, arról szintén olvasható bejegyzés az oldalon.

 

Ne félj az angyalokkal kapcsolatba lépni, hiszen hatalmas segítséget nyújthatnak, akkor is ha nem látod őket! Hangolódj rájuk, kérj szívből, őszintén és érezd a jelenlétüket!