A változások időszakát éljük. Események sorozata borítja fel a megszokott életünket és sokszor értetlenül állunk, mert nem látjuk az összefüggéseket az események mögött. A változással járó feszültséget azonban mindannyian érezzük. A belső és külső harmónia megőrzésének érdekében a gyógyító energetikai eszközök elősegíthetik a fizikai, mentális és szellemi egészséget.

Szerencsére rengeteg gyógyító energetikai eszköz áll a rendelkezésünkre, melyekkel optimalizálhatjuk a testi-lelki egészségünket. Az energiagyógyítás energetikai csatornáink kiegyensúlyozására és helyreállítására szolgál. Keringési rendszerünkhöz hasonlóan, amely negatív hatással lehet az egészségre, ha nem tökéletesen fut, az energiamezőnknek is van áramlása. Ha ez az áramlás blokkolva van, akkor érzelmi, szellemi és lelki fájdalomhoz, majd betegségekhez vezethet. Az optimális energetikai működés egyensúlya a nyugalom, a harmónia és a béke érzéséhez vezet. Az egyensúly elérésének elősegítésére kéznél vannak gyógyító energetikai eszközök.

Gyógyító energetikai eszközök: földelés és egészségmegőrzés

A drágakövek és kristályok megkönnyítik a gyógyulást, fellendítik az immunrendszer működését, eltávolítják az energiarendszerben rekedt negatív energiákat, segítik az egyensúly és a jó közérzet megteremtését. A kristályok a test bizonyos pontjain vagy meridiánjain elhelyezve elősegítik a pozitív energiaáramlást és támogatják a gyógyulást. A kristálygyógyászatban alkalmazott közel száz kristály közül az alábbiakban felsorolunk néhányat a leggyakrabban használt gyógyító ásványokból és tulajdonságaikról:

 • Ametiszt: Jó a bélrendszer számára, nyugtató és segíti döntések meghozatalát
 • Achát: Földelés, stabilitás és önbizalomnövelés
 • Lapis Lazuli : Bölcsesség, öntudat és spirituális megvilágosodás
 • Türkiz: Híd az ég és a föld között, legmagasabb szellemi potenciál
 • Karneol: Kreativitás és életerő
 • Jaspis: Öröm és megszabadulás a stressztől

gyógyító energetikai eszközök

 

Az energiagyógyászok olyan gyógyító energetikai eszközöket is beépítettek a gyakorlatba, mint a masszázspálcák és a fűtött masszázskövek. A masszázspálcák lekerekített, sima kristályokból készülnek, amelyeket a test különböző nyomási pontjaira alkalmaznak. A melegített és a gerinc mindkét oldala mentén elhelyezett masszázskövek általában bazaltból készülnek, egyfajta lávakőből, amelyről úgy gondolják, hogy eloszlatja a haragot, erősíti a bátorságot, a stabilitást és meggyújtja a belső tüzet.

A gyógyító kövek mellett a természet számos más gyógyító energetikai eszközöket is kínál, például zsályát, füvet, tollakat, az elemeket, a fényt és a színeket:

 • Zsálya : A tisztító gyógynövényt, a zsályát általában különféle gyógyító célokra égetik el, az aura tisztítására és tértisztításra is használják. A zsályának fontos szerepe van az indián rituálékban. A fehér zsályát a zsálya legtisztább formájának tekintik, és szellemi megtisztításra használják. A sivatagi zsálya gyógyászati ​​tulajdonságai miatt értékelik, antioxidánsokat tartalmaz, gombaölő és fertőtlenítő hatása van.
 • Cédrus : Leginkább a Csendes-óceán északnyugati részén használják. A vörös cédrust imaáldozatként és tisztító eszközként égetik.
 • Édesfű : Az édesfű a gyógyulási folyamatot segíti elő. Az aromás esszenciája miatt vonzza a pozitív energiákat és tisztító eszközként szolgál.
 • Tollak: Füstölőkkel, gyógynövények égetésével együtt történő felhasználásával a tollak a dualitást és egyensúlyt képviselik.
 • Öt Elem : Az öt elem – tűz, víz, levegő, föld, fém – gyógyító erőként szolgálhat. Például, ha lelki gondokkal küzdünk, vagy a szellemünkkel lévő kapcsolatot szeretnénk erősíteni, akkor a víz- vagy levegőenergia-kezelések támogathatják ezeket a folyamatokat. Ha a fizikai világgal támadnak nehézségeink, akkor a föld- vagy a fémenergia segíthet jobban összekapcsolódni a bolygóval.
 • Fény és színek : A fény- és színterápiákat az energiagyógyászok széles körben és sokrétűen alkalmazzák. A színek és a fény bejuthat a bőrbe, valamint a légzőrendszerbe, és segítségükkel sok problémát kezelhetünk a hormonális egyensúly hiányától az enyhe depresszióig és az agyi rendellenességekig.

gyógyító energetikai eszközök

Hangok és egyéb gyógyító energetikai eszközök

A gyógyítás egyik legkorábbi formája, a hangterápia. Ezek a gyógyító energetikai eszközökkel hangrezonanciát alkalmaznak a vibrációs egészség és jólét fokozására.

 • Hangvilla: Az egyik legnépszerűbb hanggyógyító eszköz a hangvilla. A hangvillás terápia során fűtött fémhangoló villákat alkalmaznak a test különböző részeire, elősegítve a fájdalom, szorongás és stressz enyhítését. A hangvillák elhelyezkedését gyakran hasonlítják az akupunktúrához, a tűket helyettesítve a hangfrekvenciákat alkalmazzák a meridiánok stimulálása érdekében. A legfrissebb kutatások azt sugallják, hogy a villás terápia jótékony hatással van az izom- és csontfájdalom kezelésére.
 • Hangtál: Akár rézötvözetből vagy kristályból készülnek, a hangtálak különféle gyógyító hangokat hoznak létre. A legújabb orvosi kutatások kimutatták a hangtálak gyógyító erejét. Hatékonynak bizonyulnak a krónikus fájdalom, a hangulati zavarok, a stressz és a szorongás kezelésére.

gyógyító energetikai eszközök

 

 • Inga:  Természetes anyagokból, beleértve a kristályt, fémet, üveget és faanyagot, az inga hasznos lehet a szándék meghatározásában, a nehéz döntések mérlegelésében, valamint az egyensúly megteremtésében az energetikai mezőben és a csakrákban. Az inga alkalmazásával lehetőségünk van az energia blokkjainak felfedezésére és gyógyítására, valamint útmutatások fogadására és az intuíció és a reflexió fejlesztésére.
 • Esszenciális olajok : Az illóolajokat az energia kiegyensúlyozására és tisztítására, a stressz enyhítésére, a koncentráció javítására és az integrált egészség elősegítésére használják. Az illóolajok elsősorban energetikai szinten működnek – különösen akkor, ha csak illatként használják, nem pedig közvetlenül a bőrre. Eltávolítják az „aurikus hulladékot” (túlterhelt energiát), így az energiamező újra harmonikusan tud működni.
 • Piramis-terápia : A piramis aktiválják a tobozmirigyet, a harmadik szem csakrát vagy az agy geometriai központját, amely a melatonin nevű nyugtató hormont állítja elő, amely szabályozza a test természetes ritmusát.  Azok a gyógyítók, akik a gyakorlatba beépítik a piramisterápiát, úgy vélik, hogy ezek az eszközök elősegíthetik a stressz csökkentését, a jobb alvást, a koncentrációt és az összességében magasabb vibrációs energiát.

Energetikai rendszerünk gondozást és figyelmet igényel. Fontos a képzett és tapasztalt energiagyógyásszal való együttműködés, valamint a megfelelő gyógyító energetikai eszközök kiválasztása. A gyógyító energetikai eszközök használatával  a legjobb és legegészségesebb életet élhetjük.