fbpx

A Tudatszint azt jelenti, hogy az ember több szinten létezik, több szinten él meg élményeket. Az elme tudatszintjei, amit mentálisnak vagy parapszihének hívnak.

 Például a parapszichológia ezzel foglalkozik. Igy az elme tudatszintjeit a mentalista vagy a parafenomén már úgy használja, ahogyan ő akarja, így az anyagra hatással van.

Az elme tudatszintjei: a reaktív elme, az analitikus elme és a kreatív elme.

 

A Reaktív elme tudatszintje

Az elménknek az a része, amelyik megjegyzi a túléléssel kapcsolatos legfontosabb információt. Ha valami jó a túléléssel kapcsolatban, akkor azzal egy pozitív érzeted, pozitív lenyomat lesz, ha valami negatív a túléléssel kapcsolatban , akkor egy negatív , kellemetlen rossz érzetként fogalmazódik meg. A reaktív elme – sokszor anélkül, hogy megfogalmazna, sőt gyerekkorban megfogalmazások nélkül – megjegyzi mindazt a szituációt, ami egy kellemetlen élményhez tartozik. Azoknál az embereknél, akik nem válnak tudatossá, akik nem tanulják meg az elméjüket is kívülről szemlélni, elég ahhoz, hogy az életüket leblokkolják. Összes félelmük, szorongás okát itt találjuk.

Példa: átment rajtam egy kerékpár, rám esett egy fél tégla- ezek az élmények a reaktív elmében rögzülnek, és  ha bármikor hasonló körülmény, helyszín, rezgés adódik, akkor ez bekapcsol tudat alatt. Ezek a negatív töltések az élet során egyre  több  lenyomat képeznek,  melyek összegyűlnek, ezért egy jó nagy mennyiségű, negatív töltést kénytelen az elme tárolni. Ezeket ki kell egyensúlyozni,ami energiát igényel,melynek eredménye a nap során az esti fáradtság.  Arra megy el az  energia, hogy a reaktív elmében tárolt sok lenyomatot meg kell őrizni.

Úgy kell elképzelni, hogy az  ilyen ember általában feszült és ideges vagy a másik tipus, aki menekül maga elől folyamatosan. Ilyen például a munkamániás, aki folyton emberek közé megy, mert nem tud egyedül lecsendesedni, megbékélni. A harmadik változat pedig depressziós lesz. Mert ez a sok töltés annyit kivesz az energiájából, hogy nem tud másokra figyelni, nem tudja az életét pozitívan megközelíteni,nem marad energiája, hogy másokra figyeljen. Az energiahiányos embernek az érzelmi élete kiüresedik.

 

A Racionális elme tudatszintje

Magyarul: gondolkodó vagy analitikus elme  

Az analitikus elme mindig minősít, mindig viszonyul, címkéz, osztályoz, mert az analitikus elme, csak sémákban képes gondolkodni. Az analitikus elme az agynak a bal agyféltekéje, az a részünk ami a világhoz való viszonyulást meghatározza. Az elmének ez a része egy tanított séma alapján működik. A racionális elme a társadalom, a család által lesz feltöltve információkkal, sémákkal.

az elme tudatszintjeiAzok a paradigmák, világlátás, világnézet, amivel ma élsz, azt mind 3 éves korig feltöltik. A gondolkodás, az elme hozza létre a világodat. Az elme az, ahol minden érzékelésed megfogalmazódik. Az elme mindig viszonyul ahhoz amit érzékel. Egyetlen egy tudatszinten lértejön az elmében a világról alkotott kép, amit úgy hívunk, hogy illúzió.

Ebben benne van az, hogy mit gondolsz magadról , mennyire tartod magadat, hogy milyen  a világ, mi  a rossz vagy a mi a  jó! Azt tanítja meg, hogy amit érzékelsz, azt minősítsd. Az elme az érzékelés illuziója miatt, és hogy mindenáron reagálni és viszonyulni akar, a saját csapdájába ejti az embert.

A racionális elme tudatszintjénn döntöd el, hogy küzdesz vagy menekülsz.

A szemizmok, és az állkapocs is olyan terület az átlagember életében, ami folyamatosan feszültség alatt van. Azzal, hogy a szemizmokat ellazítod, ellazítod az összes kötőszövetet, belső szervet, és az izmokat. Igy meg van megalkotva az emberi test, a relaxációt itt kezdjük, aki ezt megtanulja, az teljesen el tud lazulni. Amikor teljesen ellazulok, megszűnik a test érzete. Amikor ide eljutok, és az elmémet is elcsendesítem, nem lesznek gondolatok és képek, akkor beáll a csend. Az elmében mindig csend van, a lélekben – mivel nincs az elmében gondolat.

Nem megy a biokémia, a lélek is leáll, azt békességnek hívjuk. Ebben a tudatállapotban a test elkezd gyógyulni, ezt a tudatállapotot, théta állapotnak hívjuk. Théta állapotban a kilazult test megkapja sejtszinten azt a tápanyagot, energiát szabadon, ami az egészséghez kell. A théta állapotban eltöltött 4 óra, a legsúlyosabb betegségeknél is hatásos gyógymód.

 

A Kreatív elme tudatszintje

Az elme legmagasabb tudatszintje. Jelentése: alkotó. Az a a részünk, ami szeret alkotni új dolgokat. Ide tartozik a képzelet, és az álom. Akkor is képekkel dolgozol. A képzelet egy komplex rendszer, azt jelenti, hogy a képzelet mechanizmusa egy adott képet behelyez a teremtésedben. A képesség szóban is ez szerepel. Ha van egy kép, amit össze tudok rakni, el tudom képzelni, tehát az a kép az enyém lesz, tehát képes vagyok. Ha van ilyen képem, mert képes vagyok, akkor lesznek képességeim. Azáltal valósul meg egy képesség, ha én belerakom a koncentrációmat, az energiámat, az akaratomat, ezzel meg tudom teremteni a harmadik szemen keresztül.

Az elme ezen a három tudatszintjén minden ember valahol leteszi a névjegyét, és leteszi a koncentrációját. Minden ember valamelyik tudatszinten azonosul. A materialista ember,az aki az anyagi test szintjén azonosul. (Hiszem, ha látom.)

 

Forrás: Prof. hc. Dr. Varga Tamás Miron (Miron Life Seminars)

Pin It on Pinterest