fbpx
Objektív spiritualitás

Objektív spiritualitás

Szerző: jan 1, 2022TÁGULT TUDATOSSÁG0 hozzászólás

Nos, ez az évnek az az időszaka – egy új kezdete –, amikor úgy érezzük, hogy a jó irányba történő változások valóban lehetségesek. Amikor úgy tűnik, hogy lehet valamit másképp csinálni, valahogy javíthatunk a dolgokon. Talán ez a megfelelő alkalom arra, hogy ígéreteket tegyünk magunknak – az újévi fogadalmak ideje.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy bármit is változtatunk, igaz? De mi van akkor, ha anélkül, hogy a részünkről hatalmas erőfeszítéseket tennénk, csak egy kis nézőpontváltással, drámaian megváltoztathatunk gyakorlatilag mindent sokkal jobbra? Mi lenne, ha egy teljesen új irányt adnánk magunknak, amely leegyszerűsítené az általunk megélt tapasztalatokat az objektív spiritualitás által?

 

Saját “készítésű” akadályok

A legtöbb problémánk, a legtöbb dolog, amit szeretnénk, ha megváltoztatnánk, olyan akadályok, amelyeket általában magunk hozunk létre. Ezt már mindannyian tudjuk. Problémák, amelyek újra és újra felbukkannak, és meggátolnak bennünket abban, hogy elérjük azt, amit szeretnénk, vagy azzá legyünk, akik lenni szeretnénk. De vajon hogyan néznének ki ezek az akadályok, ha nem lennének ismét közvetlenül előttünk, elzárva a kilátást és megszabva az irányt? Mi lenne, ha látnánk őket a szoba túloldaláról? Vagy lenézhetnénk rájuk, mint egy madár, aki felülről néz le? Valószínűleg semminek sem tűnnének, mert valójában nem mások, mint az emberi elménk építményei.

Emberi elménk tele van ragaszkodó mechanizmusokkal. Azt akarják, hogy mindent igaznak higgyünk, amit mondanak. Azt akarják, hogy elhiggyük, mi vagyunk a gondolataink. De nem vagyunk. Valami más vagyunk. Különben hogyan vehetnénk észre, milyen őrültek lehetnek a gondolataink? Hogyan mondhatnánk azt magunknak, hogy nem is akarok erre gondolni, aztán nem gondolunk rá?

 

Te nem vagy azonos a gondolataiddal

Van egy szanszkrit szó “sakshi!, ami egyszerűen azt jelenti, hogy “a tanú”. Ez egy egyszerű elnevezés, amelyet a sajátodnak tekinthetsz, mert arról szól, hogy ki is vagy valójában – eltekintve a kósza gondolataidtól. Sakshi hirtelen megváltoztathatja a felfogásodat – a perspektívádat –, mert ez a tanú, alig vagy egyáltalán nem foglalkozik az elméddel. Nem alkalmaz címkéket vagy ítéleteket arra, amit megfigyel. Ez az egyszerű, tiszta tudatosság, amely mindenre elfogadással, objektív együttérzéssel, intuitívan elemző szemként tekint.

 

Hozzáférés a hatodik érzékhez

Képzeld el magad a testeden kívül, tiszta énedként, akit nem terhelnek elméd ragaszkodó tervei és meghatározásai. Innentől kezdve lenézhetsz azokra a korlátozó definíciókra, amelyeket az elméd hozott létre, és amelyek olyan sok energiát és erőt foglalnak le, melyeket életed és személyiséged építésére is fordíthatnál. Abból a nézőpontból, ami valójában vagy, a világ sokkal egyszerűbbnek és tisztábbnak tűnik. Megtapasztalhatod, tiszta éned tulajdonképpeni örök természetét. A lét azon aspektusát, amelyre úgy gondolhatsz, mint egy intuitív hatodik érzékre és egy valódi, spirituális tulajdonságra, amellyel az emberi faj tagjaként mindannyian rendelkezünk.

Ha azon a szinten azonosítod magad, ahol a belső éned és az univerzum többi része egyesül, a földi életed problémái és akadályai sokkal kisebb súlyt és hatalmat hordoznak.

 

Testetlen Szellemmé válás

Ezzel az egyszerű szemléletváltással azonnal toleráns és empatikus tudatra teszel szert, elfogadod az embereket olyannak, amilyenek – és a világot olyannak, amilyen. Az objektív spiritualitással megszabadulsz a személyes elvárásoktól, mert egyszerűen az egész részének tekinted őket. Ez lehetővé teszi, hogy minden pillanatba és a világba azt hozd, amit egyedül tudsz adni a dolgok jelenlegi állapotának javítására. Már felülről nézed az eseményeket, a testetlen lélek objektivitásával. Az élet így könnyebben elfogadhatóvá válik. Minden probléma alakját láthatod, így nincs olyan probléma, amely túl nagy lenne ahhoz, hogy ne legyen leküzdhető.

Ez az állapot sokban hasonlít a Buddha-elmélethez vagy a Krisztus-tudatossághoz, ahogy megtapasztalod a spirituális objektivitás állapotát, azonnal sikerként könyvelheted el.

 

Egy turista a Földön

Nem kell attól tartanod, hogy túlságosan elszakadsz a saját életedtől, vagy elveszítheted a szenvedélyedet. Az új nézőpontod lehetővé teszi, hogy a szenvedélyedet egy sokkal valódibb kontextusban lásd, így jobban elköteleződsz mellettük. Az objektív spiritualitással személyes akadályaid mérete, alakja és eredete is nyilvánvalóbbá válik, így láthatod, hogyan illeszkedtek a múltadba, és hogyan lehet hatékonyabban kezelni őket, ahogy most felbukkannak. Az egész életedre vonatkozóan segít – múltban, jelenben és jövőben – annak meghatározásában, hogy mi működik, mi nem, és kivé szeretnél válni.

Számomra ez egy újévi fogadalomként foglalható össze: Elhatározom, hogy felelős, nyitott szívű, tárgyilagos, együttérző tanúja leszek – és teljes mértékben elkötelezett résztvevője – az élet figyelemre méltó, leírhatatlan varázslatának ezen a gyönyörű Földön.

Holics-Mester Marianna

Holics-Mester Marianna

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Holics-Mester Marianna

Holics-Mester Marianna

A Spirituális tudatosság oldal azért jött létre, hogy útmutást és információt adjon azok részére, akik a tudatosságot választják.

Sándor Zsuzsi

Sándor Zsuzsi asztrológus

Asztrológus, Numerológus, Holisztikus segítő
Telefon: +36 30 581 00 59
Email: energiamezostudio@gmail.com

Bene Andi

Bene Andi

Újságíró, Life Coach
email: lelekszimfonia@gmail.com

Prof.hc.dr. Varga Tamás Miron

Prof. hc. Dr. Varga Tamás Miron

Pszichológus, Parapszichológus,
Transzperszonális coach
E-mail: miron.tanfolyamok@gmail.com

Ötvös Hajnalka

Ötvös Hajnalka

Tisztánlátó, Halottlátó
E-mail: info@vilagokozt.hu

Pin It on Pinterest