Szerintem mindannyian tisztában vagyunk a szorongásra és pánikra szedett antidepresszánsok mellékhatásaival. Kérdés: az agy szerkezetét tartósan megváltoztatják ezek a készítmények?

Az antidepresszánsok szedése hatással van-e a teremtésre? Ha megnézel bármilyen placebo vizsgálatot, kettős-hármas vakteszteket, a tesztben résztvevő emberek 83%-a ugyanúgy reagál a placebóra, mintha antidepresszánst kaptak volna. Szkennelheted az agyműködésüket előtte, majd 6-8 héttel később, és azt fogod látni, hogy az agyuk jelentős átalakuláson ment keresztül.

Ha leülsz beszélgetni ezekkel az emberekkel, sokan közülük azt fogják mondani, hogy a kutatók valami hibát követhettekek el.  Meg vannak győződve ugyanis arról, hogy az igazi gyógyszert adták nekik. Valójában azonban csak placebót kaptak. Ez azt jelenti tehát, hogy az agyuk olyan vegyületeket termelt, mint amiket az antidepresszáns gyógyszer tartalmaz.

Az agy kémiája tehát egy gondolat hatására változott meg. Az agy a legjobb gyógyszerész. A depresszió egy klinikai fogalom, melynek széles skálája ismeretes. Az antidepresszáns gyógyszerek nagy része ugynevezett SSRI (szelektív szerotonin-visszavétel-gátló) típusú készítmények.

Az elméleti hátterük az, hogy a depresszió oka az alacsony szerotonin szint. Az antidepresszánsok vegyületei pedig hatnak az enzimekre, ami lehetővé teszi, hogy a szerotonin a szinaptikus résben maradjon. Az SSRI készítményeket egyetlen gyógyszerből állítják elő, a Benadrylból. Ezért elkezdték vizsgálni ezt a gyógyszert. Nagyon kevés bizonyítékunk van arra vonatkozóan, hogy ezek a készítmények rombolnák az agyat. Ami viszont tény, hogy kifejtik a hatásukat. Ezek amúgy nem mellékhatások, hanem közvetlen hatások. Ne higgyétek el, ha valaki azt mondja, hogy ezek mellékhatások. Nagyon is közvetlenül, biológiailag hatnak a test működésére, elnyomva benne bizonyos funkciókat. A mellékhatásai azonban rombolóbbak, mint maga a depresszió.

Dr. Joe Dispenza sok-sok szkennelési eredményt tud felmutatni olyan embrek agyáról, akik szoronganak és depressziósak. A szorongás semmi egyéb, mint egy a jövőről szóló legrosszabb forgatókönyv. Olyan sokszor ismételted, érzelmileg olyan sokszor átélted a fejedben, hogy a tested az elméd lett és megtestesíti a szorongást. Idővel ez a folyamat a testet oly mértékben kondicionálja, hogy tudatalatt ő maga válik a félelemmé és a szorongássá. Ha jó sokszor begyakorlod ezt a kibillent tudatállapotot, egyszer csak kapsz egy pánikrohamot. Próbálhatsz egy pánikrohamot minden erődet beleadva kézben tartani, képtelen leszel rá, mert a tudatalatti programozás már beépült.

 

szorongás

 

A depressziónak azt nevezzük, amikor rendszeresen visszaidézel egy múltbéli eseményt, és az agyadban és a testedben ugyanolyan vegyületek termelődnek újra meg újra. A test nem tud különbséget tenni a valós fizikai tapasztalat által keltett érzelmek, és a pusztán gondolatok által keltett érzelmek között. A testedet a reményvesztettség és a hatalomvesztettség érzésére kondicionáltad. Ha megnézzük az agyszkennek eredményeit, látni fogjuk, hogy a szorongás és a depresszió nagyon hasonló hatással bírnak az agyműködésre. Amikor azonban a jelenben vagy, amikor a jelen pillanatba hozod magad, az agyad koherensen kezd működni. Ha túllépsz a romboló gondolatokon és érzelmeken, képtelen leszel aggódni a jövő miatt. Nem élhetsz a múltadban, ha a jelen pillanatban vagy.

Dr. Joe Dispenza megmérte a szorongó és depressziós emberek szerotonin, melatonin oxitocin, glutamin és a többi neurotranszmitter szintjét és a tanítványai mindössze négy nap alatt nagyon komoly változásokat értek el ezen szinteket illetően. A szerotonin és melatonin szint emelkedett, és sokkal jobban érezték magukat.

Amikor kitágítod az elméd és az agyad koherensen működik, a vegetatív idegrendszered  a magasabb frekvenciát kezdi feldolgozni, visszatérsz a természetes egyensúlyodba és már kevésbé leszel szétesve. Összeszedettebb leszel, mind neurológiailag mind érzelmileg egyaránt. Minden egyes alkalommal, mikor az agyadat koherens működésre készteted, megjelenik a szív-koherencia is, ami oda-vissza felerősödve hat az agyra. Ilyenkor megtapasztaljuk a természetes, belső jólétet, és már kevésbé van szükségünk külső segítségre vagy készítményre, hogy jobban érezzük magunkat.

Sok száz sikeres vizsgálatot gyűjtöttek már össze. Ennek felépítése persze időbe telik, nem arra buzdítalak, hogy azonnal dobd el az antidepresszánsokat, viszont kísérletezhetsz: végezz olyan gyakorlatokat, melyek létrehozzák az agy-szív koherenciát, meditálj sokat, hogy megteremsd az egyensúlyt, majd felezd meg az adagodat a következő két hétben és figyeld meg, mit érzel. Lehet, hogy sokkal jobban fogod érezni magad. Sok embernek sikerült leállnia a gyóygszerek szedéséről. Azt viszont mindenképpen javaslom, hogy konzultálj erről az orvosoddal.

Forrás: dr. Joe Dispenza