Végre, minden energia előrefelé halad! Let’s go! Nincs retrográd bolygó az égen!

Az, hogy minden bolygó direkt mozgásban halad, annyit jelent a mindennapokban, hogy nincsenek felesleg hátráltató tényezők, nincsenek belső körön futtatott dolgaink,amikkel nem tudunk mit kezdeni, nincsenek múltból visszaköszönő feladatok, és az emlékek dömpingje sem bizonytalanít el minket a hétköznapokban.

Továbbá, nincsenek, ismételni és újragondolni való teendőink jelenleg, hanem teljes lendülettel a jelenre és a jövőre tudunk fókuszálni, életünk minden területén. Az életterületeink és az azzal kapcsolatos teendőink zöld-lámpát és széles utat kapnak erre a két és fél hónapra, vigyük bele hát, a lehető legtöbb tudatosságot és hatékonyságot, mert hamarosan ismét jönnek a retrográd időszakok.

A direkt és retrográd mozgások váltakozása folyamatosan jelen van az asztrológia által vizsgált bolygók esetében. A retrográd mozgás a bolygóknál azt jelenti, hogy a Földről nézve az adott csillagkép területén, látszólagosan hátráló irányba haladnak. Ez amiatt történik így, mert a Naphoz viszonyítva ilyenkor a többi bolygó gyorsabban halad az elliptikus pályáján. Tudom, nem könnyű elképzelni, de találtam egy nagyon szemléletes pár perces videót erről, a Vox youtube csatornáján, ha van kedvetek nézzétek meg.

A bolygók látszólagos hátráló, azaz retrográd mozgása, az emberi életekben úgy projektálódik, vagyis úgy kerül kivetülésre, hogy az adott életterületért felelős bolygó témáit, más néven analógiáit helyezi fókuszba, és állít az adott témáknak stoptáblát, behajtani tilos táblát, vagy, nyom egy újrajátszást, vagy újratervezést velük kapcsolatban a retrográd időszakokban. Szerencsés esetben, ilyenkor vagyunk képesek fejlődni, az ismétlés a tudás anyja elv alapján, makacsabb és oktondibb embertársaink pedig ilyenkor káromkodnak vég nélkül, és okolnak mindenkit az életük alakulását illetően.

És akkor, a teljesség igénye nélkül, néhány általános gondolatot írok arról is, hogy miben rejlenek a bolygók alapanalógiái, amik újra és újra tematizálódnak a direkt és a retrográd időszakokban.

Kezdjük a két fő égitesttettel: a Nap és a Hold mindig direkt mozgást végez, ők ketten azok, akik sosem retrográdok. Tehát az egónk, a tudatunk, úgy mint a Nap megfelelője, és a tudatalattink, ösztönös megérzéseink, úgy mint a Hold analógiái, mindig előremutató irányba állnak a rendelkezésünkre. Ez a két biztos forrás bennünk, ami tévedhetetlenül tudja a jó irányt mindig és mindenhol, de a többi nyolc bolygó aktuális mozgása, alaposan meg tudja zavarni a téridőt az életünkben.

A Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz, az Uránusz, a Neptunusz és a Plútó is, évente többször vált látszólagosan irányt és „fordul tolatásba”. Ezek nyolcan, az alábbi témákat késztetik haladásra, vagy fogják vissza attól függően, hogy direkt vagy retrográd mozgásban haladnak e aktuálisan.

  • A Merkúr kompetenciái: mozgás, kommunikáció, információ, ügyintézés, testvérkapcsolatok, rövid távú utazások.
  • A Vénusz, a szépséghez, a művészetekhez, a pénzhez és egyéb javakhoz való viszonyulásunkat mutatja meg, és az élet élvezeti részéért felelős.
  • A Mars, az akarati, harcias, kezdeményező, irányító, türelmetlen, előremutató, lendületesen haladó energiáinkért felel.
  • A Jupiter, a nagyító, ő mindent felnagyít ami a közelébe, vagy a hatáskörébe kerül. Továbbá felel a hitünkért, az optimizmusunkért, a lelkesedésünkért, és fellángoló szenvedélyeinkért.
  • A Szturnusz, a komoly dolgokat felügyeli, a kitartást kelti életre bennünk, a szorongásaink főtanácsadója, és az érettséget adja az életünkhöz.
  • Az Uránusz az egyedi látásmódot, a különc, a lázadó, a feltaláló, az újító feladatokat, és a villámcsapás szerű felismeréseket teszi terítékre életünk útján.
  • A Neptunusz az, aki a totál homályt és teljes megvilágosodást képviseli, attól függően, hogy az egyén melyik rezgéstartományába képes bekapcsolódni.
  • A Plútó pedig, a kíméletlen átalakulásokért, átalakításokért a dolgok legmélyére való lemeneteléért felelős. Az ő jelmondata az, – Hogyha nagyon fáj, akkor gyógyul!

Tehát, a következő két és fél hónapban nincs extra hátráltató, vagy visszafogó erő az energiamezőben, a kérdés csak az, hogy mit kezdesz mindezzel a lehetőséggel.

Az itt leírtak általános és tájékoztató jellegű információk, a Te születési képletedre mindig egyedi hatással érvényes az aktuális égi állás. Ha szeretnél egyéni konzultációra bejelentkezni, keress bátran.