A Skorpió hava október 23-tól november 21-ig tart és ez az év egyik legintenzívebb időszaka.

A Skorpió a mélység, a titok, a szenvedély, és a változás jegye, amely felfedi az elrejtett igazságokat, és átalakítja az életünket. A Skorpió hava időszakában szembesülhetünk a saját árnyékos oldalunkkal és megoszthatjuk a legmélyebb érzéseinket és vágyainkat másokkal. A Skorpió hava lehetőséget ad arra, hogy megszabaduljunk attól, ami már nem szolgál minket, és újjászülessünk.

 

A Skorpió hava fontosabb eseményei

A Bika Telihold 2023. október 28-án, szombaton következik be, amikor a Hold a Bika, a Nap pedig a Skorpió jegyében áll. Ez a Telihold a pénzügyekre, az anyagi értékekre, és a testi-lelki jólétre irányítja a figyelmet. A Bika Telihold arra ösztönöz, hogy értékeljük mi az ami igazán fontos számunkra, és mi az, amitől meg kell válnunk el kell engednünk. A Bika Telihold ideális időszak a tisztulásra, a megszabadulásra, és az újrakezdésre.

A Halakban járó retrográd Szaturnusz elindul előre 2023. november 4-én. Ez az esemény azt jelenti, hogy a sorsbolygó, a tanító, a karma ura befejezi a múltbeli leckék felidézését, és újra a jövőre összpontosít. A retrográd Szaturnusz időszaka alatt sok kihívással, korlátozással, félelemmel és szorongással szembesülhettünk, de ezek mind arra szolgáltak, hogy megtanuljuk a felelősségvállalást, az önuralmat és a kitartást. A retrográd Szaturnusz segített nekünk meglátni, hol léptünk le saját utunkról, hol kerültük el a saját feladatunkat vagy hol nem szabtuk ki a határokat.

Most, hogy a Szaturnusz elindul előre, lehetőségünk nyílik arra, hogy alkalmazzuk ezeket a tanulságokat, és megmutassuk magunkat abban, amiben jók vagyunk és kezünkbe vegyük az irányítást. A Szaturnusz előrefelé haladása új kezdetet jelent, amelyben magabiztosabban és céltudatosabban haladhatunk életünkben. A Szaturnusz előrefelé haladása kedvező fordulatokat és sikereket is hozhat, ha hajlandóak vagyunk a tettek mezejére lépni és elvégezni a saját feladatainkat sorsunk jobbítása érdekében.

A Vénusz a Mérlegbe lépésének napja 2023. november 8. szerda. Ez az esemény azt jelenti, hogy a bolygó, amely a szépség, a szerelem, és a harmónia istennőjét szimbolizálja, visszatér a saját jegyébe, ahol a legjobban érzi magát. A Vénusz a Mérlegben erősíti a kapcsolatokat, a romantikát, és az élvezeteket. Ez egy jó időszak arra, hogy kifejezzük az érzéseinket, megtaláljuk a lelki társunkat, vagy elmélyítsük a meglévő kapcsolatainkat.

A Vénusz a Mérlegben segít nekünk megtalálni az egyensúlyt az önállóság és az egymásra utaltság között, valamint a kompromisszumokat és az igazságosságot. A Vénusz a Mérlegben szintén fokozza az esztétikai érzékünket, és ösztönöz minket arra, hogy több szépséget teremtsünk és vegyünk körül magunkat. A Vénusz a Mérlegben 2023. december 3-ig marad.

A Skorpió újhold 2023. november 13-án, hétfőn következik be, amikor a Nap és a Hold együtt állnak a Skorpió jegyében. Ez az újhold a mélység, a titok, a szenvedély, és a változás témáit hozza előtérbe. A Skorpió újhold arra ösztönöz, hogy szembesüljünk a saját árnyékos oldalunkkal, és megoszthassuk a legmélyebb érzéseinket és vágyainkat másokkal. A Skorpió újhold lehetőséget ad arra, hogy megszabaduljunk attól, ami már nem szolgál minket, és újjászülessünk.

 

A Skorpió hava a mélységek feltárását és a titkok megosztását hozza magával.

Nézzük, mit ígérnek a csillagok a 12 csillagjegy számára:

·     Kos: A párkapcsolatodban fontos lesz a bizalom és az őszinteség. Ne félj kimutatni az érzéseidet, és hallgasd meg a partneredét is. A munkában új lehetőségek nyílhatnak meg előtted, ha merész és kreatív vagy.

·     Bika: A Skorpió hava a változások időszaka lesz számodra. Lehet, hogy új helyre költözöl, új munkát vállalsz, vagy új emberekkel ismerkedsz meg. Légy nyitott az újdonságokra, és ne ragaszkodj a régihez.

·     Ikrek: A kommunikáció lesz a kulcsa a sikerednek ebben a hónapban. Legyél érdeklődő, kíváncsi, és ne félj feltenni a kérdéseidet. A barátaiddal és a családoddal is tartsd a kapcsolatot, és oszd meg velük az ötleteidet.

·     Rák: A Skorpió hava a pénzügyeidre fog hatni. Lehet, hogy nagyobb kiadásokkal vagy bevétellel számolhatsz, vagy új befektetési lehetőségekkel találkozhatsz. Légy óvatos, és ne költsd el feleslegesen a pénzedet.

·     Oroszlán: A Skorpió hava az önfejlesztésedre ösztönöz. Foglalkozz a testi és lelki egészségeddel, és keress olyan tevékenységeket, amelyek feltöltenek energiával. Légy magabiztos, és ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak.

·     Szűz: A Skorpió hava a lelked mélyére visz. Foglalkozz a múltaddal, és oldd meg a benned rejlő konfliktusokat. Légy őszinte magaddal, és engedd el azt, ami már nem szolgál téged.

·     Mérleg: A Skorpió hava a társas kapcsolataidra fókuszál. Keress olyan embereket, akikkel hasonló az érdeklődésed, a világnézeted, vagy a céljaid. Légy nyitott az új barátságokra, és erősítsd meg a régieket.

·     Skorpió: Boldog születésnapot! Ez a te hónapod, amikor kiélheted az igazi természetedet. Légy szenvedélyes, titokzatos, és intenzív. Ne félj kockáztatni, és kövesd az ösztöneidet.

·     Nyilas: A Skorpió hava a visszavonulásodra ad lehetőséget. Tölts el több időt egyedül, és hallgass a belső hangodra. Meditálj, olvass, vagy írj naplót. Fedezd fel magadban azt, ami eddig rejtve volt.

·     Bak: A Skorpió hava a karrieredre gyakorol hatást. Lehet, hogy előléptetést kapsz, elismerést szerzel, vagy új kihívásokkal találkozol. Légy céltudatos, felelősségteljes, és ne add fel az álmaidat.

·     Vízöntő: A Skorpió hava az utazásaidra és tanulásaidra ösztönöz. Keress olyan helyeket, ahol új kultúrákat, embereket, és gondolatokat ismerhetsz meg. Bővítsd a látókörödet, és légy nyitott a másik nézőpontjára.

·     Halak: A Skorpió hava az érzékiség és a szenvedély időszaka lesz számodra. Éld meg a vágyaidat, és ne szégyellj kimutatni az érzéseidet. Légy romantikus, kreatív, és álmodozó.

 

Ha szeretnél többet megtudni a csillagjegyedről, vagy a horoszkópodról, látogass el az oldalamra és jelentkezz be egyéni konzultációra.