Elképesztően sűrű a márciusi hónap odafenn az égen, is! A Mars, a Kosok és a Skorpiók uralkodó bolygója a saját tempóját tekintve, hosszú idő után, átlépett a Rákba.

A Mars az Ikrekben tanyázott 2022.08.20. óta. A Mars alapvetően másfél – két hónapot szokott egy jeggyel foglalkozni egy évben, de az Ikrekkel a múlt év nyara óta kivételt tett. Az Ikrek szülötteire ez nagy hatással volt. Az, hogy pozitív vagy megterhelő értelemben, ez már megint az egyéni képletben rajzolódó konstellációktól függ. Egy dolog biztos, hogy az Ikreknek ez a fél év minden volt, csak nem eseménytelen és unalmas.

A Mars a hadvezér tulajdonsághalmazát hordozza magában, és feladata, hogy élje azt a legjobb, legmagasabb és legtisztább minőségben. Alsó rezgéstartományban, amikor még fejletlen a Mars, rendkívül önző, egoista, mindent önmagán keresztül szemlél, nem képes a másik nézőpontjába belehelyezkedni, sőt fel se merül benne, hogy az empátia és a szolidaritás valóban létező tulajdonságok. Mindenért másokat okol. Tényleg úgy él meg mindent, hogy az az alap, ahonnan ő szemlélődik a világban és aki nem ért vele egyet az minimum hülye és mindemellett egy életképtelen barom.

A Mars amíg fejletlen, nem kérdez, kijelent, megállapít, utasít, anélkül, hogy felmérné annak az embernek a kompetenciáit, akire kiszabja akaratát. De jó esetben fejlődni vágyik a Mars, ha más miatt nem is, a benne élő örök versengő szellem és a dicsőség utáni vágya elég erős motiváció tud lenni számára, hogy emelje személyiségének minőségi rezgését.

Egy letisztult és emelkedett Mars attitűd, Maximus (Russell Crow – Gladiátor c. film). Egy olyan erő aki képes sokakat megmozgatni egy közös cél érdekében, aki védelmezi az elesetteket, kiáll a szeretteiért és a társaiért, és ha szükséges képes az önfeláldozásra is. Elvhű, tiszta lapokkal játszik, bátor, de nem vakmerő. Nyitott szívű, de nem kihasználható.

A Mars Rákba lépésével elgyengül. Ebben a jegyben tudja legkevésbé uralni mindazt a rengeteg készséget, amivel alapvetően rendelkezik. Ilyenkor lehet leginkább meglátni az érzelmes és sebezhető oldalát, mert természetesen neki is van ilyen. (Maximus családjának halála – Gladiátor c. film)

A Skorpiókat kedvezően érinti a Mars a Rákban időszak, de Kosokat felső rezgéstartományban érzelmessé, alsó rezgéstartományban bizonytalanná és idegessé tudja tenni, amíg uralkodó bolygójuk a Rákban halad. És még mielőtt kérdeznétek, hogy, jó-jó, de mi van a Kos vagy Mars hangsúlyos hölgyekkel, mert ez igencsak maszkulin attitűd amikről írok, higgyétek el, egy vérbeli Kos és Mars energiatöblettel rendelkező hölgy pontosan érti és éli mindezt amit most olvastok.

Tehát amíg a Mars a Rákban teljesíti érzelmekkel teli és kissé bizonytalan küldetését, nem csak a Kosokra, hanem mindenki másra is hatással lesz ez az égi állás. Az akartunkat gyengébben és bizonytalanabbul fogjuk tudni érvényesíteni, nehezebb lesz kiállnunk önmagunkért, de könnyebben tudunk majd olyan közösségi feladatokban rész venni, ahelyett, ahol egyébként mindenkit bedarálva feleslegesen az élre törve elkezdenénk irányítani.

Az együttműködés érzelmi időszakát hozza a Mars a Rákban, mély érzések, mélyről táplálkozó vágyak felszínre törését. Erősödni tudnak az intuitív képességeink. Erős lesz bennünk a késztetés, hogy jót tegyünk egymásnak, és jót tegyünk egymásért.

 

A Mars – Rák időszakára a dōTERRA 100% – os tisztaságú, esszenciális illóolajai közül a dōTERRA Ciprus olajat ajánlom nektek.

 

Igazán mélyről lehet csak rendkívüli magasságokba törni. De a mélységből a magaslatokba csak az érzelmek valódi megélésével és megértésével lehet eljutni. Amikor az érzelmeid veszik át az irányítást és csak húznak a mélybe vagy tágulnak már-már megfoghatatlanul túláradva az érzelmi horizontod biztonságán, kérj engem és segítek neked.

De neked kell kérned, ha nem állsz készen a befogadásomra akaratomon kívül megnehezíthetem a helyzetedet. Kérlek, megfontolt és érett óvatossággal közelíts felém, mert nagyon lassan és mérhetetlen türelemmel tudok a leghatékonyabban dolgozni. Életeken átívelő emléklenyomatok őrzője vagyok, a legmélyebbre nyúló energiamintázatokat segítek gyógyítani a jelenedben.

Ha kellő tisztelettel, szeretettel, óvatossággal és türelemmel bánsz velem, akkor érzelmileg a legboldogabb és legönazonosabb emberré teheted magad a segítségemmel. A szeretettel amit tanítok neked, olyan magasságok juthatsz el, amivel a tömegből kitűnve út és iránymutatóvá válhatsz mások számára.