A Mérleg havában a párkapcsolatunk, az emberi kapcsolataink és a külvilággal való kapcsolódásunk kerül terítékre.

Az együttműködés, a közösen létrehozott dolgok jobban előtérbe kerülnek. Lényegében az egész Mérleg havára a fegyelmezettség egy nagyon fontos útravaló.

A Mérleg havában előtérbe kerülő bizonytalanságot tudjuk majd jól kezelni, ha fegyelmezetten és komolyan gondolkodva kommunikálunk ebben az időszakban. A Merkúr és a Vénusz már direktbe mozog, ez azért hozott már némi könnyebbséget a mindennapjainkba, de alapvetően még mindig a lassú haladás és türelmet igénylő átalakulások és változások időszaka van jelen a téridőben a további öt retrográd bolygó miatt.

Mint azt korábban már írtam volt, a retrográd időszakokat is lehet eredményesen és hatékonyan élni, némi tempó és nézőpontváltással. Lassulj le és igazítsd ki a múltat. Ez továbbra is érvényben van. Ami viszont haladásnak indult a Merkúrnak köszönhetően, az a kommunikációs és ügyintézős területek és a Vénusz direkt mozgása miatt az érzelemvilágunk, a vágyott dolgaink is kicsit kisimultak.

2023.09.23 – 2023.09.28-ig
A Jupiter – Merkúr trigonnak köszönhetően a kereskedelem, üzlet, a marketing tevékenységek, a saját önkifejezésünk, az adás – vételi ügyleteink, közvetlen emberi kapcsolataink kedvezően alakulhatnak. Itt is érvényben van a Jupiter retrográd mozgása miatt, hogy a múlt rendezése is beköszönhet ebben az időszakban. Bátran álljunk bele a szitukba. Mindig ezt szajkózom, de most feltekerem a hangerőm, TESSÉK OPTIMISTÁN GONDOLKODNI ÉS MINDENBEN MEGKERESNI A JÓT!

Ez a tranzit a spiritualitás felé is nyitja az energiákat, ha már egy ideje gondolkodsz azon, hogy kéne ezzel a „varázsvilággal kezdeni valamit, hát akkor hajrá, keress egy könyvet, egy tanfolyamot, vagy egy workshopot, ahol elkezdheted a kóstolgatását a tudatos életnek. Az leírtakkal szoros összefüggésben 2023.09.29 – 2023.10.03-ig minden hirtelen, váratlan esemény az életed jobbítását fogja szolgálni az Uránusz – Merkúr trigonnak köszönhetően.

A 2023.09.29 – én kiteljesedő Mérleg Nap által telibe világított Kos telihold tükröt tart elénk az Én és a Mi viszonyának kérdéseit feszegetve. A telihold napjai minden hónapban feszültséggel telítettebbek, most az Én és a Mi kérdések mellett, tessék figyelni a közlekedésre, a gondolataink tisztaságra, belebonyolódhatunk felesleges agyalásokba, és elbizonytalanodhatunk a saját érveink valódiságát illetően. Ne hagyjuk! A párkapcsolati és emberi kapcsolataink feszültségét a telihold mellett az Uránusz – Vénusz kvadrát is feszíti, ami annyit jelent, hogy csip-csupp dolgokból is kirobbanhat a veszekedés. A megoldást és konszenzust a telihold utána napokra érdemes kitolni, mert a Kos telihold csak a vitát fogja duzzasztani.

Az emberi feszültségek mellett, most anyagi téren is hajlamosak lehetünk feszülni és olyan dolgokra költeni, amire egy hét múlva ránézünk és nem is értjük, majd, hogy „-mire gondolt a költő” amikor megvette azt a valamit. A Kos teliholdat most úgy tudjuk a legjobban kordában tartani, ha valami nagyon szokatlan dolgot teszünk – vagy veszünk, ami belefér a költségvetésbe és biztosan tudjuk, hogy annak is kedvére van akivel megosztjuk az élményt vagy a tárgyat.

2023.10.05. A Merkúr jegyet vált és követi a Napot a Mérlegbe, ez oldja az elmúlt két hónap praktikus, racionális, tényekre és rendszerszemléletre támaszkodó gondolati sémáit. A Merkúr a Mérlegben együttműködővé tesz minket. Kommunikációban, gondolkodásban, jogi és üzleti területen kedvező energiák érkeznek az életünkbe. Az első pár nap még kesze-kusza lehet a Neptunusz – Merkúr szembenállás lecsengése miatt, de 2023.10.07 – től tiszta és egyértelmű időszak kezdődik ami 2023.10.21 – ig tart.

Eközben 2023.10.09-én a Vénusz jegyváltásával Oroszlánból – Szűzbe, végre a pénztárcánk is el tud kezdeni vastagodni. Június eleje óta a Vénusz az Oroszlánban a vágyaink és önös érdekeinek kielégítésével volt elfoglalva. Költöttünk mindenre IS. A Szűzben pedig átesik a másik oldalra és ez segíteni fog az elmúlt hónapokat kiegyenlíteni. A legrosszabb, amivel vádolhatnak most minket maximum a kicsinyesség lehet. 2023.11.08-ig tart a spórolós időszak. Arra azért figyeljünk, hogy nehogy érzéketlenné vagy túl távolságtartóvá váljunk, hacsak nem szükséges!

2023.10.11. A Plútó elindul előre ezzel hálisten oldódik még egy bolygó az égen, és már csak négyen maradnak akik a féket nyomják. A Plútó irányváltása meglendíti a kb. fél éve helybe toporgó és/vagy akadályoztatott nagy horderejű témákat az életünkben.
És itt még mindig nincs vége az októberi történéseknek!

2023.10.12. a Mars erőre kap, ahogy megérkezik a Skorpióba. Segít kapcsolódnunk a saját belső erőnkhöz a megújulási és rágenerálódási folyamatainkhoz.

2023.10.14. Mérleg újhold napja. Segíti a megújulást a hónap teljes energetikájával kapcsolatban. Újhold napján az elcsendesülés, befele-figyelés, számot-vetés napja van. A csend, a béke, a megnyugvás rejtőzködés napja. Erre a napra, ha tudunk érdemes pihenőt beiktatni és csak ülni és pislogni mint a leveli béka. A befele fókuszálást most segíteni fogja a Szaturnusz trigonja a Marssal, ez földi nyelvre lefordítva a mesterlövész megnyilvánulása. De bárhol máshol is bevetheted aznap, ahol szükséges kemény és beszűkült koncentrálás.