Rég írtam, ezért gondoltam adok egy kis asztrológiai helyzetjelentést.

Nem tudok most egy vagy két fő tényezőt kiragadni az égi állásokból, mert a Napon és Holdon kívül szinte minden bolygó fel akarja hívni magára a figyelmet valamivel.

A Hold teszi a dolgát, 2-3 naponta jegyet vált ezzel borzolva vagy csitítva a kedélyállapotunkat attól függően, hogy épp melyik csillagjegybe érkezik meg és kivel alkot átmeneti nehezítő vagy könnyítő fényszöget.

A Nap a Szűz csillagkép közepén jár, figyelmünket a praktikumokra, a visszafogott hétköznapokra és a munka fontosságára hívja fel. Emlékeztet minket arra, hogy kezdjük el az év végi tervezést minden szinten. Projektek, tanulás, anyagiak, még az érzelmeink rendbetételére is felhívja a figyelmünket. Segít nekünk, hogy a felesleges túlzásokat minden téren kiiktassuk az életünkből. Egy ilyen felfokozott nyár után ez sokuknak a könnyebbség érzését hozza, de van aki kiüresedést érezhet emiatt. Aki így érez, annak üzenem, hogy az egyensúly fenntartásához kellenek ilyen időszakok, is és ez az időszak is elmúlik hamarosan.

Mielőtt folytatom a bolygóhatások írását, teszek egy kurflit a retrográd időszakok mellett korteskedve, mert kezdem azt tapasztalni, hogy retrográd bolygómozgások hallatán összeszorítják az emberek a fogukat és kizárólag pejoratív értelemben élik ezeket az időszakokat. Na, akkor tessék figyelni!!! Igen, valóban, a retrográd időszakokban lassulást érzékelünk és sokszor keveredünk nem tervezett helyzetekbe amik kiigazítást kívánnak tőlünk, de azzal, hogy mumusként kezeljük ezeket az időszakokat nagyon nem értek egyet! Mert a retrográd időszakok is tudják a javunkat szolgálni, ha megtanulunk együttműködni az energiáival.

A Merkúr 2023.08.23. kezdte meg hátráló mozgását a Szűzben. Mivel a Merkúr, az Ikrek és a Szűz uralkodó bolygója erre a két csillagjegyre most hatványozottan érvényesek a retrográd hatások. Általános szerencsés időszakot mutat 2023.8.27 – 2023.9.10 -ig a Szűz-Merkúr, amikor trigont alkot a Bika – Jupiterrel, ami mindenkinek hoz némi és/vagy sok szerencsét az életébe. Még van néhány napunk észrevenni és élni a lehetőségeinkkel, vagy visszatekintve kiaknázni ami mellett esetleg elsiklott a figyelmünk. Ezek biztosan kézzel fogható dolgok vagy konkrét információk lesznek, mivel a Szűz és a Bika is föld jegy, tehát holmi szóvirággal, vagy rózsaszín léggömbbel nem blamálják magukat.

A retrográd Merkúr a Szűzben 2023.09.15 -ig abban tud nekünk segíteni, hogy átgondoljuk, ellenőrizzük, megfontoljuk és pontosítsuk az életünket a következő területeken: munka, egészség, kommunikáció, szolgálat, hivatalos ügyintézések. Tegyük meg amit tudunk, igazítsuk ki, amit lehet de akarjunk előre haladni, ne akarjunk mi változtatni, hagyjuk hogy álljanak / „maguktól” változzanak a dolgok. Figyeljünk befelé, most a saját magunk társasága a leghatékonyabb tanácsadó. Engedjük be a múltat, mert ami ilyenkor visszaköszön, azzal még dolgunk van.

 

Asztrológiai helyzetjelentés

 

A Vénusz idén nagyot megy az Oroszlánban  2023.06.05 – 2023.10.09. annak minden bújával és bájával és ebből a retrográd időszaka 2023.07.22 – 2023.09.03- ig tartott. Emiatt írtam a cikk legelején, hogy felfokozott nyár után. Mert a Vénusz az Oroszlánban maga a megtestesült és kimutatott vágy, szerelem, öröm, hedonizmus, érzékenység, érzékiség, csábítás, minden, amiről úgy érezzük, hogy ez jár nekünk, ezt mi aztán mindennél jobban megérdemeljük. Könnyen mondunk igent a vágyainkra, annak minden következményével vagy épp annak ellenére is.

Tessék figyelni mert a Bika – Jupiter kvadrátja az Oroszlán Vénusszal még csak most fogja begyújtani a rakétákat a költekezés terén. Ha csak nem áll otthon hegyekben a felesleges pénz, akkor most ne nagyon tervezz költeni, mert a mindenség várhatóan tervez majd helyetted is. Szeptember végéig biztosan nem kell majd keresgélned, hogy mire adj ki pénzt. Viszont, sok odafigyeléssel és önkontrollal ez az időszak kedvez a befektetéseknek, ha tartani tudjuk a kőkemény önfegyelmet. Társasági összejövetelekkel és más a kedvünknek megfelelő elfoglaltságokkal hatékonyan és egyensúlyba tudjuk tartani az Oroszlán Vénusz energiáit.

A Mars most a Mérlegben jár, a Mars ugyebár a nagy bajkeverő, de most érdekes mód talán ő a legcsendesebb a bolygók közül. Ami a cselekvőerőnket és az akaratunkat illeti, elvagyunk… hol így – hol úgy…hullámzóan és ez 2023.10.11-ig így is lesz. Amit tudunk tegyük meg, ’oszt’ jól van.

A Jupiter is retrográd a Bikában és ebben az évben már nem fordul meg. A nagy szerencse bolygója is lelassít és teret – időt hagy neked, hogy átgondolod a nagy vágyaidat, nagy projektjeidet, amiket nagyon szeretsz csinálni, amiből a nagy bőség érkezik az életedbe. Mert a Bikában a Jupiter az összes földi jót a magénak akarja tudni. Teszi mindezt olyan hirtelen és váratlan módon az Uránusz társaságában, amikre a nem tudsz és nem is kell felkészülnöd, csupán bátran élni a lehetőségekkel. Itt is, mint minden bolygó retrográd hatásánál érvénybe lép a múlt kiigazítása és elrendezése, a nem cselekvéssel való cselekvés állapota, belső lélekmunkával kapcsolatban pedig (nem vallási értelemben) a hit  kérdéseivel való önismereti munka.

 

Asztrológiai helyzetjelentés

 

És itt, most úgymond tömbösítek kicsit, a Szaturnusz – Uránusz – Neptunusz – Plútó is hátráló az az retrográd idejét múlatja odafenn. Ezek az egyébként nagyon lassú mozgású bolygók és életünk korszakos eseményeit, generációs témáit és a földi rétegeken túli érzékelést foglalják magukba. Amikor ezek a bolygók tolatnak, az valami olyasmi érzés a mindennapjainkban, mint amikor egy hadihajót teljes sebességről hirtelen leállítanak és tolató irányba fordítják a hajórotorokat.

A hajó tömege, ami ez esetben a nagy horderejű témákat jelképezi, bár sokkal lassabban, de egy ideig továbbra is előre viszi a hajótestet és csak igazán finom és ügyes manőverezésekkel van lehetőségünk bármit is elérni, ha irányt szeretnénk váltani. Ilyenkor a hosszútávú ok – okozati törvények erősen érvényesülnek, de ezekből tanulunk csak igazán, vagy ilyenkor tudjuk végleg rendezni múltbéli tévedéseinket vagy lezárni a befejezetlen ügyeinket.

Összesítve és röviden, október közepéig minden nagyon le van lassulva és visszaköszön a múlt, az, hogy mit kezdünk vele már csak rajtunk múlik. Ha segítségedre lehetek az asztrológia válaszaival, keress bátran egyéni konzultáció miatt!