Bármit is teszel augusztusban, annak add meg a módját és tedd teljes odaadással. Váltás jön, a Nap megérkezik az Oroszlánba.

Maga mögött hagyva a Rák érzelmi védvonalait, az otthon melegének és biztonságának igényét, most teljes fényében és erejében teljesedik ki az Oroszlánban. Az alap energiák, amivel ebben a hónapban dolgozunk, azok az önbizalom, kreativitás, sikerorientált attitűd, optimizmus, kényelem, lustaság, életöröm, önbecsülés, önbizalom, önértékelés, önérzet, hatalomvágy, kitartás, stabilitás, lojalitás, büszkeség.
A Nap mellett két másik személyjelölő bolygó is az Oroszlánból nyeri most az energiáit, mégpedig a Merkúr és a Vénusz.
A Merkúr a gondolkodásunkra és kommunikációnkra van hatással. Még bő egy héten keresztül az Oroszlán fent felsorolt analógiái töltik meg énünk önkifejezését.
Kihasználhatjuk ezt az időt az önmenedzselésre, figyelemfelkeltésre, jó értelembe vett magamutogatásra, a képességeink és az értékeink kidomborítására. Utána a Merkúr átlép a Szűzbe, ami már a pontosságot és aprólékos és logikus gondolkodást és kommunikációt fogja hozni számunkra, telítve a munka a és a szolgálat energiáival az Oroszlán havában. Ez annyit jelent, hogy amit most vállalunk azt teljesíteni is fogjuk majd, már csak presztízs és lelkiismereti alapon is.
A Vénusz hosszú ideig az Oroszlán jegyében tartózkodik, ami különleges hatással lesz a szerelemre, a pénzre és az érzelmi önkifejezésre. A Vénusz a szépség, a harmónia és a kapcsolatok bolygója. Nagyon nagy hangsúlyt kapnak az emberi és érzelmi kapcsolataink az Oroszlán havában. Augusztusban aminek ki kell buknia, az kifog bukni a nem működő területeken, a harmonikus kapcsolatok pedig véd és dacszövetséggé tudnak kovácsolódni ebben a hónapban.

A Nap – Oroszlán időszakára kivételesen három olajat ajánlok, a dōTERRA 100% tisztaságú, esszenciális illóolajai közül, mégpedig a dōTERRA levendulát a rózsát és a tömjént.

Azért ezt a hármast, mert az Oroszlán a zodiákus királyi és királynői minősége, az olajok királya pedig a tömjén, királynői pedig a levendula és a rózsa.
Ennek a különleges hármasnak a lelki üzenete a következő: Miről ismerszik meg az igazi méltóság? Nem holmi külső csillogásból fakadó látvány az! A méltóság, a lélek legbelső rétegeiből képes csak stabilan építkezni. A valódi higgadt önbizalomból, amit átjár az egészséges létezéshez való jog és igény.
Az igazi méltóság az önértékelés és önbecsülés folyamatos és tudatos építésével formálódik a személyiségünkben, ahogy életünk napjainak eseményeit alázattal és szeretettel fogadjuk és éljük. Megszülettél, tehát fontos és értékes vagy! Nem születünk célok és küldetés nélkül, mindnyájunkat a lehető legpontosabb és leginkább ránk szabott feladattal engedtek utunkra a finomabb szférákból, csak az anyag sűrűsége miatt, nem mindig látjuk tisztán az elve kért és vállalt teendőinket.
Mi hárman, arra vagyunk hivatottak, hogy a legmagasabb és legtisztább tartományokig emeljük a lelked és a sejtjeid rezgését. A fogalmak amiket földi szavakkal le lehet írni és a hatáskörünk alá tartoznak, azok az egészséges: – önbizalom, önbecsülés, önértékelés, szeretetteljes békés nyugalom, feltétel nélküli szeretet, lelki béke, lelkierő, stabilitás, egészséges énkép.