Az újhold minden hónapban, a holdciklus végeként és az új holdciklus kezdeteként, része az életünknek.

Minden hónapban ezen a napon a legsötétebb az éjszaka. Az újhold, a lezárások, elengedési folyamatok végét jelöli és előkészíti a teret a megújulásnak, az új kezdeteknek. Már az ősidők óta használjuk a Holdat, mint tájékozódási és iránymutató segítséget, az is bizonyított, hogy a Hold, hatással van az érzelmeinkre, a hangulatunkra, és az energiaszintünkre. Minden hónapban két nagyon hangsúlyos nappal közvetíti, tudatja számunkra az éppen aktuális üzeneteit a Hold, ezek pedig nem mások, mint a telihold és az újhold napjai.

Most a Mérlegben jár a Nap és hozzá csatlakozik szerdán a Hold, ami annyit jelent, hogy a Hold pontosan megérkezik a Nap és a Föld közé. A Holdnak nincs saját fénye, a Nap világítja meg, ezért amikor Hold pontosan a Nap elé érkezik, a Földről, mi a Hold sötét oldalát láthatjuk csupán.

Miközben folyamatosan értékelünk a legjobb döntéseket igyekszünk meghozni, és keressük az egyensúlyt a Mérleg havában, a szerdai Mérleg újhold, erőt, lendületet  és szókimondást hoz a mindennapjainkba. Most nem csak kettőjük energiáiról szól, az októberi újhold napja, mert a Nap és a Hold, mellé a Merkúr és a Mars is főszereplőként kapcsolódik a szerdai újholddal kezdődő két hetes növő hold fázisába.

A Merkúr és a Mars is az aktív mozgalmas energiák közvetítői.  A Merkúr az aktív, kezdeményező kommunikáció és gondolkodás, a Mars pedig a tettre kész, aktív, fizikai kezdeményezés gyújtószikrája.

A Mars mindig hoz valami fizikai munkával járó változást az életünkbe, sokszor akkor is, ha nem akarjuk, vagy nem érezzük, hogy készen állunk rá. A Mars akarnok, ha nem kap feladatot, akkor csinál magának, de azt általában nem a mi szájízünk szerint teszi. Emiatt érdemes lesz szerdán átgondolnod, hogy a következő két hétben, milyen aktív fizikai változtatásokat vagy hajlandó tenni a növekedésed, fejlődésed, megújulásod érdekében.

A jó hír, hogy a kedved, lendületed, és önbizalmad is meglesz mindahhoz, amit kitűzöl magad elé.

A Merkúr mindebben az égi állásban, most a kimondó, megmondó szerepet fogja betölteni, mert a Mars nem fogja hagyni nekünk, hogy tovább finomkodjunk a szavakkal és a stílusérzékkel. Mindezt teszi akár olyan múltból hordozott régi ki nem mondott dolgokkal kapcsolatban, amit eddig nem mertünk, vagy nem tudtunk tisztázni az életünkben.

Még egy hangsúlyos része lesz a szerdai újhold energiáinak, a Plútó, a kíméletlen és drasztikus változások ura, végre befejezi hátráló mozgását, és elindul előre. Ez azt is jelenti, hogy a személyes hatalmi erőnk birtokába jutunk újra, és mindaz, amin tudatosan és zsigeri ösztönnel dolgoztunk az elmúlt fél évben, elkezdi megmutatni az átalakulás utáni értékeit, eredményeit, értelmét. A Plútó most újabb fél éven keresztül kedvezőbben fogja kifejti hatását, és erőforrásokat biztosít majd számunkra a mély átalakulásokkal történő dolgokhoz, a  fejlődésünk érdekében.

Ha érdekel, hogy milyen lehetőségeket tartogat Neked a csillagzatod, akár általános, akár konkrét kérdésekkel, keress bátran, egyeztessünk konzultációs időpontot https://www.asztrologia-szammisztika.hu/asztrologia/