Labradorit – mesterkristály, a torokcsakra és a harmadik szem a koronacsakra, és a lélekcsillag csakra ásványa.

 

A labradorit ásvány istennője, Arianrhod walesi istennő, az idő és a karma istennője, az anyai minőség megfelelője. Uralma alá tartozik a reinkarnáció, a Hold, a tenger, a szépség és a termékenység. Az Ezüst Kerék Arianrhod-ja néven is szerepel. Palotájának neve Caer Arianrhod, ez az elnevezés az Aurora Borealis (északi fény) csillagképet takarja. Otthona, az Aurora Borealis csillagkép, az a hely, ahova a lelkek vándorolnak haláluk után, miközben várnak újjászületésre. Ő a prófécia és az álom istennője.

A labradorit ásvány másik istennője, Cerridwen. Cerridwent a kelta mitológiában a költészet, a Hold, a jövőbelátás, és a bölcsesség, a tudás, és az inspiráció istennőjeként tisztelik. A név ‘Cen·idwen’ azt jelenti: áldott költészet. A róla szóló legendákban általában boszorkányként jelenik meg, vörös hajjal és az üstjével, melyben a bölcsesség varázsitalát főzi. Istennőként jóságos, boszorkányként néha félelmetes alakban ábrázolják. Megszűri a prófécia és a mágia információit, kinek-kinek érettségének megfelelően átadva, amit továbbíthat, és szükség esetén, hatalmat ad a halálra és az újjászületésre, ne csak fizikai síkon gondolkozz, mert Ő a szellemi átalakulás őrzője.

Az Eszkimók szerint a labradorit, a kőzetekbe fagyott északi fény tüze. A labradorit ásvány választja el a fizikai síkot az egyéb dimenzióktól. A kanadai Labradorban fedezték fel Morva misszionáriusok 1770-ben, akik emiatt nevezték el labradoritnak. Erre az eszkimó törzsek legendáiban hivatkoznak, és tudomásuk szerint újfundlandi és labradori Boethuk (őslakos kanadaiak) használták. A tizennyolcadik és tizenkilencedik században népszerű drágakő lett Európában is.

 

A labradorit ásvány energiája behatol abba a láthatatlan térbe, ahol minden tudás és információ megmaradt.

 

Ez a tér, a lehetőségek és a teremtés forrása. A sámánok, a mágusok és a fénymunkások számára a labradorit ásvány, védő szövetségeseként dolgozik, emlékeztetve őket más birodalmakból, más időkből és más életből származó tapasztalatokra. Segít a világok közötti mozgásban, és az ott fellelhető információk eljuttatásában a kérdezőhöz. Támasz, az olyan hatékony segítői munkához, amely minden lény legfőbb javát szolgálja.

A labradorit ásvány minden értelemben a mágia köve, a sámánok, a gyógyítók köve, és mindenki más segítségére is lehet, akik válaszokat és lehetőségeket keresnek az Univerzumban. A labradorit ásvány túl tud mutatni nekünk a fizikai síkon, úgy hogy közben biztonságosan földelve vagyunk. Az önismerettel foglalkozók számára nagyon hasznosak az energiái.

Nyugtatja a túlpörgetett agyat, rendezi a szétzilált elmét, kiválóan alkalmas a belső szellemi irányítás, az intuíció és a pszichés képességek tudatosságának fejlesztésére. Rezgésszint növelő kristály, amely segíti a félelmek és bizonytalanságok kiszűrését, miközben növeli a hited és az önmagadba vetett, valamint az Univerzum energiáiba vetett bizalom növekedését.

Segít a tudatalattiból kidolgozni az adott életfeladathoz szükséges információkat. Segít látomásokon keresztül „kommunikálva” a múltat összefésülni a jelennel és irányt mutatni a jövőre. Segít a látomások, megérzések értelmezésében is. A labradorit ásvány ritkább fajtái közé tartozik az arany labradorit, az átlátszó arany vagy a pezsgő szín, valamint a spektrolit, ez, intenzívfajta, amely a teljes színtartományt mutatja, és amelyet az 1940-es években fedeztek fel Finnországban.

 

A labradorit ásvány viselése, lehetővé teszi az ember veleszületett mágikus erőinek felszínre jutását.

 

A labradorit ásvány – mesterkristály, javítja a tisztánlátás, a telepátia, a prófécia és a véletlenek értelmezését. Leképzi földi síkra, a szellemi és intuitív képességeket, és segítséget nyújt a magasabb vezetőkkel és szellemekkel való kommunikációban, pl: az Akasa feljegyzésekhez, a pszichés olvasmányokhoz és az előző életekre való emlékezésekhez. A labradorit ásvány elősegíti a kéz érzékenységének fejlesztését, ezáltal hasznos a gyógytornászok, masszőrök, és mindenki számára, aki az érintés erejével dolgozik.

A labradorit ásvány jótékony hatással van a tüdőre, és segítheti légzési problémákban, hörghurutban és megfázásban szenvedőket. Segíti az emésztést, és az anyagcsere szabályozást. Továbbá, a szem- és agyi rendellenességek kezelésére, a mentális éberség serkentésére, valamint a stressz és szorongás csökkentésére is alkalmazható. Nyugtató lehet a menstruáció során, a PMS tünet kezelésében és a fájdalom enyhítéséhez is kiváló. A labradorit ásvány csökkenti a vérnyomást, csökkenti a hideg érzékenységet, enyhíti a reumát és a köszvényt.

A labradorit ásvány megnyugtatja a hiperaktív tudatot és felélénkíti a képzeletét, új ötleteket hozva fel. Ez egy csodálatos ásvány, az öröm és a spontaneitás visszatöltéséhez az életedbe. Segít kiküszöbölni a napi rutin érzelmi szennyeződéseit és a felelősségvállalást nem teherként, hanem érdekes feladatként világítja meg. Felébreszti a kalandvágyat és a változásra való igényt az életed elavult területein.

Judy Hall – KristálybibliaSzíne: szürkéstől a feketéig, kékkel, sárgával színezve.

Jellegzetességei: a színjátszó labradorit nagyon misztikus és védelmező kő, fényhozó. Erősíti a tudatot, és az univerzális energiákkal teremt kapcsolatot. Eltéríti a nemkívánatos energiákat az aurából, és megelőzi az energiaszivárgást. Terápia alatt megakadályozza a negatív energiák kibocsátását. El tud vinni bennünket egy másik világba vagy más életekbe. Az ezoterikus tudás köve, segíti a beavatást a rejtélyekbe.

A labradorit összehangolja a fizikai és az éteri testet, s nyilvánvalóvá teszi a spirituális célokat. Növeli a tudatot, és a spirituális energiákat földeli a fizikai testbe. Ez a kő erősíti a megérzést és az extraszensz képességeket, beleértve a „megfelelő időzítés” művészetét is; a tudattalanból üzeneteket hoz a felszínre, és megkönnyíti a megértésüket.

Pszichológiailag: a labradorit eloszlatja a félelmet, a bizonytalanságérzetet és a korábbi csalódásokat, de beleértve az előző életekben elszenvedetteket is. Erősíti a hitet önmagunkban, és a bizalmat az Univerzumban. Eltávolítja mások kivetítéseit, különösen azokat a gondolatformákat, amelyek az aurára kapcsolódnak rá.

a labradorit megnyugtatja a túlságosan tevékeny elmét, energiával tölti fel a képzeletet, és új ötleteket szül. Az elemzést és az ésszerűséget egyensúlyba hozza az ösztönös megérzésekkel. Elmélkedésre és önelemzésre késztet. Az intellektuális gondolkodást az intuitív bölcsességgel egyesíti, eloszlatja az illúziókat, lehatol a dolgok gyökeréig, s megmutatja a gondolatok és a tettek mögött rejtőző valódi szándékot. A múlt elfojtott emlékeit a felszínre hozza.

 

A labradorit hasznos társ változások idején; erőt és állhatatosságot biztosít. Az átalakulás köve; előkészíti a testet és a lelket az emlékezési folyamatra.

 

Gyógyhatása: a labradorit jó hatással van a szem és az agy rendellenességeire, oldja a stresszt, szabályozza az anyagcserét. Gyógyítja a megfázást, a köszvényt és a reumát; egyensúlyban tartja a hormonokat, csillapítja a menstruációs feszültséget, és csökkenti a vérnyomást. Radionikus kezelésben tanúként használható, hajszálpontosan megjelöli a rendellenesség okát.

Sárga labradorit: a tudat legmagasabb rendű szintjéig is elér, segíti a vizualizációt, a transzot, a tisztánlátást és az üzenetközvetítést. Jótékony hatású a napfonatcsakrára, és a kitágítja a szellemi testet, belső bölcsességet biztosít. Gyógyítja a gyomrot, a lépet, a májat, az epehólyagot és a mellékveséket. Elhelyezés: tegyük a harmadik szemre, a napfonatcsakrára, vagy tartsuk a kezünkben! (Forrás: Judy Hall Kristálybiblia)