A pirit a szulfidásványok közé tartozó ásványfaj. Kémiailag vas (II)-szulfid, köbös rendszerben kristályosodik.

Leggyakoribb kristályalakja a kocka, valamint az ötszögtizenkettes (dodekaéder), amikor 12 darab szabályos ötszög határolja a kristálytestet. A lapok felülete erősen rostozott, gyakori a tömeges változata is. A pirit elterjedt neve a „bolondok aranya” is, mivel külsőleg hasonlít az aranyra. (forrás: wikipedia)

Önbizalom – önértékelés – önbecsülés – önkiteljesítés – nem minden arany, ami fénylik – az értékeket rendezi kívül és belül.

 

Ásványmesék Angyalszárnyakon, a pirit üzenete:

Az vagy, amit újra és újra teszel. A kiválóság tehát nem tett, hanem szokás. (Arisztotelész). Sámánok gyógyító köve, a Maják léleklátó ásványa, az Indiánok jövőbelátó kristálya vagyok. Évezredek óta teszem a dolgom, kérlek, bízz bennem, mert ha nekem bizalmat tudsz szavazni, akkor önmagadban is erősödni fog a hited és a bizalmad, ahogy láthatóvá teszem számodra a teljes értéktárat, amivel a személyiséged rendelkezik ebben az életedben.

A felszínes embereket, a napsugaraival örömtáncot járó csillogásommal kápráztatom el, akad, aki beéri ennyivel. Akivel pedig el tudom mélyíteni a kapcsolatom, annak megvilágítom a számára legjobb irányokat, hogy döntései emeljék őt az élete útján. Azokon az életterületeken, azokban a szituációkban, ahol bizonytalan vagy, mindig sugallom majd neked, hogy merre találod a számodra legigazabb irányt. Ha felteszed nekem a kérdést egy bizonytalan helyzetben; drága pirit, most merre tovább? Így fogom neked jelezni az irányt: amerre a döntésed érzése elkönnyít, arra van a Te utad, amerre elnehezít, ott nem lelsz fényt, ott nincs számodra kedvező energiaforrás.

Fénypajzsként védelek minden energetikai támadástól. Erősítem immunrendszered, védelek a megfázás, influenza és más vírusok, bőrbetegségek és gombás fertőzések ellen, és hasznos segítőd leszek bármilyen erősen fertőző betegség megelőzésében és kezelésében. A lázas és gyulladt állapotok gyógyítója vagyok. Agyféltekéid összehangolásával segítek kihozni a maximumot magadból, a tudatos éned észszerű, kreatív, és a tudatalattid megérző, ráérző energiáinak együttes használatával. Ha sokat gondolkodsz, de a megvalósításig nem jutsz el, segítek neked, hogy képes légy elindítani és végigvinni az alkotói, kivitelezői folyamatokat.

A szerencse, a bőség, a jó üzleti döntések pártfogója vagyok. Egy dologra azért jó, ha visszaemlékszel, szerencséje annak van, aki észreveszi, hogy milyen szerencsés! Önbizalommal, bátorsággal, kezdeményező kedvvel töltelek fel. Segítem a számodra előremutató, lényegre törő és magabiztos kommunikációt, hogy önbizalommal teli, felelősségteljes életet tudj élni. Minden olyan helyzetben ahol kihasználó szándékkal közelednek feléd, fel fogom fedni neked az ártó szándékot! A sugallataimmal vezetni foglak, hogy mondj nemet az adott szituációban, csak figyelj a belső hangodra, és érezni fogod!

 

Jellegzetességei: a pirit energiapajzs. Kizárja a negatív energiát és a szennyeződéseket, beleértve a fertőző betegségeket is. A nyak körül viselve védi a finom– és a fizikai testet, elhárítja a sérülést és a veszélyt. Nagyon pozitív kő.

Pszichológiailag: a pirit eloszlatja az aggodalmat és a csalódottságot, fokozza az önbecsülést és a magabiztosságot. Hasznos a kisebb rendűségi érzéssel küzdő férfiaknak, mivel erősíti a bizalmukat önmagunk és a férfiasságunk iránt, de éppen ezért túl erőteljes lehet a macsó típusúaknak, mivel belőlük agressziót válthat ki. A nőknek segíti leküzdeni az alárendeltségi és a kisebbrendűségi komplexust.

Mentálisan: az agy vérellátásának serkentésével a pirit fokozza a szellemi aktivitást. Fejleszti az emlékezőtehetséget, egyensúlyt teremt az ösztön, valamint az intuíció, a kreativitás és az elemzőképesség között.

Érzelmileg: a pirit hasznos ellenszere a melankóliának és a kétségbeesésnek.

Fizikailag: a pirit növeli az energiát, megszünteti a kimerültséget. Megakadályozza az energiaszivárgást a fizikai testből és az aurából. Kedvezően hat a vér oxigénellátására és erősíti a keringési rendszert. A pirit magában hordozza a tökéletes egészség és jóllét ideálját. A gyógyításban rendkívül gyorsan érvényesül a hatása, rávilágít a rendellenesség okára, így azt kezelni lehet. Különösen ahhoz nyújt hasznos segítséget, hogy a karmikus és a pszichoszomatikus rendellenességnek egészen a gyökeréig jusson el.

Gyógyhatása: a pirit jótékonyan hat a csontokra, serkenti a sejtképződést, kijavítja a DNS–károsodást, összehangolja a meridiánokat, és segítséget jelent a gyomorbántalmakkal összefüggő alvászavarokra. Erősíti az emésztőrendszert, semlegesíti a szervezetbe került mérgeket, támogatja a keringési és a légzőrendszert, valamint növeli a véráramlás oxigéntartalmát. Hasznos a tüdőnek, enyhíti az asztmát és a hörghurutot. (forrás: Judy Hall: Kristálybiblia)