Állj meg egy pillanatra, az év utolsó tízmilliószoros napján, köszönd meg az év tanításait, tapasztalásait.

Ebből idén mindenkinek több jutott, mint amit kellemesen elbírt volna. Ha nem is könnyű, mazsolázd ki a jó dolgokat az évedből, s tégy egy felajánlást az égieknek a jó dolgok további gyarapodásáért.

Ha van kedved mantrát zengetni, hallgatni, a tízmilliószoros napon a Gayatri mantrát ajánlom.

 

GAYATRI MANTRA eredeti szövege

ॐ भूर्भुवः॒ सुवः ।

तत्स॑वितुर्वरे॑ण्यम् ।

भ॒र्गो॑ दे॒वस्य॑ धीमहि। ।

धियो॒ यो नः॑ प्रचो॒दया॑त्॥ ।

 

GAYATRI MANTRA szövege

Oṃ bhūr bhuvaḥ svaḥ

tát savitúr váreṇ(i)yaṃ

bhárgo devásya dhīmahi

dhíyo yó naḥ pracodáyāt

 

GAYATRI MANTRA fordítása:

 „Meditáljunk a Teremtő Isteni Fényforráson, mely a Nap Istenségén, Fény Atyán keresztül árad,

és aki az Univerzumot teremtette és táplálja az Égi, s Földi lényeket. Azon, aki minden

nehézséget elhárít, bűnt és tudatlanságot megtisztít és növeli az életerőt.

Kérjük a Napkorongban megnyilvánuló Fény Világanyát, hogy világosítsa meg

elménket és tisztítsa meg szívünket, hogy Isten megvilágosító fényében élhessünk!”

/Bakos Attila fordítása/

 

DevaPremal-tízmilliószoros nap

DevaPremal (forrás: layoga.com)

 

„Ez nem egy nyelv, amit értened kell. A mantra egy univerzális hangkód, amely összeköt bennünket.”

/Deva Premal/

 

A Gayatri mantra megszünteti a gondolati zajt, lemossa a karmikus tisztátalanságokat, megtisztítja az egót, élesíti az intellektust, és közvetlenül a Forrásból származó fénnyel ragyogja be belső lényünket. Összekapcsol minket a belső tanítónkkal, segíti a belső útmutatást, belső inspirációt nyerünk általa. A megtisztulás folyamata a tudattalan mélyén kezdődik, és fokozatosan járja át személyiségünk minden jellegét. A Gayatri mantra hatása óriási, és örökké tart.

Elérkeztünk 2020. utolsó tízmilliószoros napjához, vagyis a kilencedik holdhónap 15. napjához, amikor Lha Bab Düchen (Mennybemenetel napja) napon emelkedett a mennybe Buddha. Édesanyjának megköszönte kedvességét és szabadulását a Szamszárából (a születés és a halál körforgása). A mennyben három hónapon át tanította a Dharmát. (forrás: erőmerítő)

A tízmilliószoros napok a tibeti buddhizmushoz kapcsolódnak, ahol minden évben négy jeles napot ünnepelnek, melyek Shakyamuni Buddha életének négy legfontosabb állomását jelképezik. Ezeket a tibeti naptár alapján számolják ki, mely a Hold ciklusain alapul és négy teliholdhoz kapcsolódik.

A tibeti nagy Buddha napok sorrendben ez az első holdhónap teliholdja, a negyedik holdhónap teliholdja, a hatodik holdhónap és a kilencedik holdhónap teliholdja. A tibetiek évente négy ilyen napot tartanak nyilván és ezeket a napokat mindig a tibeti holdújév napjától számítják, melynek neve Losar. Így a tibetiek minden évben kiszámítják a jeles napokat.

 

  1. Az első nap Buddha csodatévő cselekedeteihez kapcsolódik, mellyel hívei hitét kívánta erősíteni.
  2. A második alkalommal Buddha megvilágosodásáról emlékeznek meg.
  3. A harmadik napon a Négy Nemes Igazság tanítását, Buddha első szentbeszédét, a Dharma kerekének megforgatását ünneplik.
  4. A negyedik ünnepen Buddha a mennyekbe emelkedik, majd visszatér híveihez.

 

A tibetiek hite szerint ezeken a napokon a teremtés és a gondolatok tízmilliószoros erővel hatnak. Ezért ezeken a tízmilliószoros napokon minden gondolat, érzelem, szándék, akarat és minden cselekvés tízmilliószor erősebb, függetlenül attól, hogy jó, rossz, pozitív vagy negatív. Ezért fontos, hogy e napokon gondolataink tiszták és pozitívak legyenek. Sokszor gondoljunk azokra a dolgokra, melyeket szeretnénk megvalósítani életünkben.

A lelki gyakorlat, meditáció, ima sokat segít. Gyújts gyertyát, szenteld ezt a napot a pozitív gondolatoknak, akár egy kis szertartást is elvégezhetsz ezen a napon! Negatív gondolataidat pedig engedd el! Ügyelj tudatosan arra, hogy ha valami kellemetlen gondolat merül fel elmédben, engedd át az Univerzumnak, hogy megtisztíthasson téged és kérj valami jót helyette.

De ne csak magadra gondolj a tízmilliószoros napon! Most is tehetsz valamit a Földért és az Emberiségért. Gondolj rá szeretettel, képzeld el a Földet és a rajta élő Embereket békésnek, egészségesnek, vond körbe a boldogság és szeretet energiájával. (forrás:A lélek illata)