fbpx

Az elefánt türelmet, bölcsességet és stabilitást jelképez.

Az elefánt, a fizikai síkon, vagy álomban is megjelenhet. A megjelenésétől függően kell értelmezni az itt leírtakat. Legyünk intuitívak és hallgassunk a belső sugallatra, érezzük az erőállat energiáját, hangolódjunk rá, és meg fogjuk hallani az elefánt üzenetét felénk.

Ha erőállatként belép az életünkbe, akkor nagy erőt és kitartást kölcsönöz, megnyitja előttünk a föld bölcsességének kapuját. Egyrészt stabilitást, másrészt rendkívüli érzékenységet hoz. Védelmet, figyelmet és szeretetet nyújt a teremtés minden lényének.

Nagyon jól fejlett, kifinomult érzékekkel lát el, igazságérzetet és rendszeretetet, intuitív tudást ad, és egyesít a forrással. Antennákkal lát el, amelyek segítségével képesek lehetünk más létformákkal kommunikálni. Nagy füle, éles hallással, megértéssel és kiváló egyensúlyérzékkel ruház fel bennünket. Segít másokon, támogatást nyújt, jellemzője a közösségi érzék, a hűség, a lojalitás, és a gyógyító megértés. Türelmet ad, és képessé tesz az energia állandó szinten tartására, ezáltal a megkezdett dolgok sikeresen be tudnak fejeződni. A béke, a feltétel nélküli szeretet, az együttérzés és az összes létforma közötti egység üzenetét közvetíti. Odafigyeléssel, és jelenléttel gyógyít. A medicinával felszerelve arra vagyunk hivatottak, a teremtés koronáját kiegyenesedve, méltósággal hordjuk és a legmagasabbra törekedjünk.

Pozitív oldalát tekintve az elefánt a királyságot, a méltóságot és a hosszú életet testesíti meg. Úgy tartják, hogy jó az emlékező tehetsége és titokzatos pszichével rendelkezik. Őt hiszik az univerzális bölcsesség tanítójának.

Az állatvilágban hullámverésben álló sziklaszirtként hat, ahol felülmúlhatatlan tömege ellentétben áll intelligenciájával, és finom érzékű lényével. Ahogy a hegyek a legmagasabb rendű kegyhelyek, és ahogy a Föld az átszellemülés helyszíne, úgy testesíti meg az elefánt a spirituális bölcsességet és megvilágosodást. Az emberiség rendeltetetésénél „egy földi királyság létrehozásakor” az elefánt nagyon jó vezető. Békeszeretete, önuralma, visszafogottsága igazi királyi jellemzők. Készségek és képességek széleskörű, kreatív spektrumával rendelkezik, amely segítségével kapcsolatba léphet a környezetével. Szociális viselkedése meglehetős szigorúságra, és fegyelemre utal, amely a közösségen belüli életet mindenki jóléte szerint irányítja.

Negatív oldalát tekintve restséget, esetlenséget, lustaságot és falánkságot jelez, megtanult viselkedési mintákra utal; nem tudunk megszabadulni béklyóinktól; olyan korlátok, amelyek nem illenek az elefánt erejéhez; félelmet jelent a váratlan hirtelen fellépő dolgokkal szemben. Azt mondják róla, hogy nem felejt el semmit, és igen csak haragtartó. Ha feldühödik és megvadul, akkor Isten irgalmazzon annak, akire a haragja irányul.

Álomban:

Ha az elefánt megmutatkozik, akkor az nagy szerencsét jelent. „Szerencse, siker és hosszú élet kísér mostantól.”„Legyen béke köztünk.”„Létezik olyan megoldás, amely minden résztvevő jólétét szolgálja.”

 

Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket

Pin It on Pinterest