Van a párkapcsolatoknak, a családnak és a csoportoknak is erőállatuk. Ha ketten vagy többen valamit összetesznek, akkor mindig egy harmadik keletkezik.

Ezt a bizonyos harmadikat párkapcsolati vagy házastársi állapotnak nevezik. Több ember lélekerejének folyamából egy entitás alakul ki, aki nem más, mint ennek a társaságnak a szelleme. Tehát minden kapcsolatnak, családnak és minden csoportnak van egy saját szelleme. Ez a szellem egy bizonyos erőt, képességet és tulajdonságot hordoz magában, amely két vagy több embert összeköt egymással. A közös erőállat közös lelki beszédet használ, amelyben az emberek szavak nélkül is megértik egymást. Ha megszűnik ez a kapcsolódás az emberek között, akkor meghal a hozzá tartozó állat is.

Talán már ismerjük a közös állatot, mert a kapcsolatot már kezdettől fogva kísérte, vagy nagymértékben támogatta. Hogy megtaláljuk a párkapcsolathoz tartozó erőállatot, akkor a legjobb, ha mindkét fél részt vesz az erőt adó állathoz vezető utazáson. Ilyenkor feküdjön a pár egymás mellé úgy, hogy a kezük és a lábuk összeérjen. Ehhez segítség lehet az Erőállat meditáció című cikkemben leírtak.

Nagyon hasznos, ha megtaláljuk és megismerjük azt az erőállatot, amelyik a párkapcsolatot vezeti. Segítségével a párok más módon kerülnek egymással kapcsolatba és találnak megértésre mind belső, mind pedig külső síkon.

A párkapcsolathoz tartozó állat belső szinten azt mutatja, hogy milyen a házasság vagy kapcsolat: erőteljes és egészséges a párkapcsolat állata? Vagy sérült és gyógyításra szorul? Így egy másik szinten tudunk foglalkozni egymással.

Tapasztalatok szerint ez akkor is hatásos, ha két ember között hatalmas szakadéknyi távolság van. Ekkor az állat a partnertől is hozhat üzeneteket: hirtelen megjelenik az állatnak a képe, vagy találkozunk vele, vagy bensőnkből halljuk hívását. Ezt követőn megállapítjuk, hogy a társunk ebben a pillanatban mit él át vagy az is lehet, hogy bajba került. Ekkor segítségül küldjük az állatot, hogy a nehéz helyzetben álljon a partnerünk mellett, és aktiválja az erejét.

Ez a módszer hasznos lehet a gyermekekkel kapcsolatos problémák megoldásában is. Egy gyerek – főleg, ha még nagyon kicsi – nehezen tudja megfogalmazni az érzéseit. Nem tudja szavakba önteni, hogy mi az, ami bántja, milyen sérelem érte, stb. Ha megtalálod az erőállatot, aki összekapcsol a gyermekeddel, akkor meg tudja mutatni számodra, hogy mi a probléma és hogyan tudsz segíteni neki.

Az a tapasztalatom, hogy ez működik.

 

Készült Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket című könyve alapján