Mi az a születési kristály?

A hinduizmus azt mondja nekünk, hogy mindenkinek van kilenc kristálya, amelyek az égi erőkhöz kapcsolódnak. A szanszkritban „Navaratna” , vagyis „a kilenc drágakő” néven ismert. Ha ezeket a drágaköveket rendszeresen viseled a célodnak megfelelően, akkor megvédheted magadat azktól a negatív energiáktól, melyek a születési hónapodban jelen voltak. Ezért a születési kövek rendkívül értékesek lehetnek. Segíthetnek megtörni a karmikus hatásokat, és begyógyítani az ősi sebeket.

 

Mi a születési kristály eredete?

Születésköveink energiái velünk voltak születésünkkor, tudván, hogy kik vagyunk és kik lehetünk. Felgyorsíthatják a korábbi életünk karmáival kapcsolatos tapasztalataink tudatosítását és azokat az idővonalakat, melyek vágyaink eléréséhez vezetnek.

Bár nincs minden konkrétan megírva az életed sajátosságaira, minden bizonnyal vannak olyan helyzetek, amelyek azokhoz a tulajdonságokhoz és feltételekhez kapcsolódnak, amelyek alapján bevonzod az életedbe az adott szituációt. A születési kövek és más drágakövek használatával, valamint a védikus asztrológiájuk megértésével javíthatsz ezeken a feltételeken. 

 

Mi a te születési kristályod?

Az alábbi három rendszer számos születési kristályt és azok jelentését írja le, ahogy azt az eredeti védikus és állatövi szövegek is megjegyezték. 

 

Az állatöv

 • Vízöntő (január 21. – február 18.): Gránát
 • Halak (február 19. – március 20.): Ametiszt
 • Kos (március 21. – ápr. 20.): Vérkő
 • Bika (ápr. 21. – május 21.): Zafír
 • Ikrek (május 22. – június 21.): Achát
 • Rák (június 21. – július 22.): Smaragd
 • Oroszlán (július 23. – augusztus 22.): Onyx
 • Szűz (augusztus 23. – szeptember 22.): Karneol
 • Mérleg (szeptember 23. – október 23.): Krizolit (Peridot) és Aventurin
 • Skorpió (október 24. – november 21.): Beryl
 • Nyilas (november 22. – december 21.): Topáz
 • Bak (december 22. – január 21.): Rubin

 

Bár van néhány hasonlóság a fenti listával, itt van a védikus asztrológia szerinti lista , néhány további javaslattal:

 

Védikus asztrológia

 • Január: Gránát, Rózsavarc
 • Február: Ametiszt, Onyx
 • Március: Vérkő, Aquamarin, Red Jáspis
 • Április: Gyémánt, hegyikristály
 • Május: achát, smaragd, zöld turmalin
 • Június: Igazgyöngy, Holdkő, Fehér Topáz
 • Július: Rubin, Csillag Rubin, Karneol
 • Augusztus: Zafír, Peridot, Aventurin
 • Szeptember: Holdkő, Lolit, Lapis Lazuli
 • Október: Opál, Turmalin, Füstös kvarc, Holdkő
 • November: Topáz, Sárga zafír, Arany citrin, Tigrisszem
 • December: Rubin, Türkiz és Kék cirkónia

A bolygók

 • Nap: rubin, gránát, rodolit, rubellit, vörös turmalin, rózsavarc
 • Hold: igazgyöngy, holdkő, rutilált kvarc
 • Mars: Vörös korall, karneol, vörös jáspis
 • Merkúr: smaragd, peridot, zöld achát, jáde, zöld turmalin, aventurin
 • Jupiter: Sárga zafír, sárga topáz, citrin, sárga cirkónium, sárga turmalin, citrin
 • Vénusz: gyémánt, fehér zafír, tiszta vagy fehér cirkónium, fehér turmalin, tiszta kvarc
 • Szaturnusz: kék zafír, kék cirkónium, ametiszt, kék turmalin, Lapis Lazuli, szodalit
 • Rahu: Gránát, Spessartit
 • Ketu: Krizoberil, macskaszem, tigrisszem

Mi a születési kristályod?

 

A születési kristályok és jelentésük

Íme néhány fontos, a születésünkkel kapcsolatos kristály. Amikor megértjük személyes tulajdonságainkat és negatív tendenciákat, nagyobb esélyünk van kiválasztani a legelőnyösebb és leginkább támogató drágaköveket.

 

Januári születési kristály: Gránát

Tulajdonságok: Vízöntő, Védelem, Hit, Szerelem, Energizálás, Növekedés, Konzisztencia, Áramlás, Életérzés

A gránát drágakövek, amelyek segítségével meg tudjuk védeni magunkat és hatékonyan tudjuk használni személyes hatalmunkat. Megakadályozzák a rémálmokat is, és hasznos útmutatást nyújthatnak, amikor úgy érezzük, mintha sötétben tapogatóznánk. A kristály növelheti az erő- és energiaszintet, segít az ideges embereknek nyugodtabbnak érezni magukat. Segíthetnek a kihívást jelentő helyzetek stabilizálásában is, és az utazóknak biztonságosabban érezni magukat.

 

Februári születési kristály: Ametiszt

Tulajdonságok: Bölcsesség, Bátorság, Békesség, Pihenés, Meditáció, Mértékletesség, Nyugalom

Ezek a gyönyörű kövek megvédhetnek, nyugtathatnak minket, és átvezethetnek olyan szituációkon, amikor feszültek vagyunk és nehézségekkel kell szembenéznünk. Az ametiszt arra ösztönöz bennünket, hogy proaktívabbak legyünk a szerelmi kapcsolatainkban. Ösztönözhetik a mentális és érzelmi jólétet.

Az ametisztet a gyógyítók viselik, hogy segítsenek nekik ellazulni tevékenységünkben és szolgálni másokat. A gyógyuló személy is viselhet vagy tarthat maga mellett ametisztet, hogy segítsen neki fényt, gyógyulást és szeretetet kapni. Ametiszt kristályt használnak a negatív töltések eltávolítására a levegőből, és erősítik az életerőt.

 

Márciusi születési kristály: akvamarin

Tulajdonságok: Nyugalom, Erő, Egészség, Fiatalság, Szerelem, Kreativitás, Bátorság, Boldogság, Mentális Világosság, Remény

Úgy gondolják, hogy ennek a drágakőnek a viselése újra felébreszti a házaséletben a szerelmet, bátorságot ad és növeli a boldogság érzését. Úgy gondolják, hogy az akvamarin nyugtató kék színe segít csökkenteni a negatív energiákat és javítja a személyes erőnkhöz való kapcsolódást. Az akvamarin az észlelés, a remény és az önkifejezés szimbóluma.

Az akvamarin lecsendesíti az elmét, és segít nekünk a meditációban. Csakráink tisztítása közben ez az erős kő javítja mágnesességünket. Emellett óvhatja az anyákat és a csecsemőket a bajtól. Az akvamarin csökkentheti a torokfájás, a duzzadt mirigyek és a pajzsmirigy -problémák hatását. Segít szabályozni a hormonjainkat, enyhíteni az allergiáinkat és erősíteni az immunrendszert.

 

Áprilisi születési kristály: Gyémánt

Tulajdonságok: örök szerelem, romantika, villámlás, isteni erő, kitartás, bátorság, tisztaság, ártatlanság, felerősödés, örökkévalóság

A szanszkritban a gyémántot „vajra” -nak hívják, ami villámot is jelent; a hindu mitológiában a vajra volt Indra, az istenek királyának fegyvere. Az ókorban azt hitték, hogy a gyémántok az Istenek könnyei. A gyémánt szépsége és ragyogása páratlan.

A gyémánt felerősítheti finomabb tulajdonságainkat, és biztosíthatja számunkra azt a következetességet, amellyel el tudjuk érni céljainkat. Ezenkívül növelik más kristályok erejét, bár növelhetik az otthon bármely elemében megtalálható, pozitív és negatív aspektusokat is. Legyen óvatos a gyémántokkal!

A gyémántok blokkolják az elektromágneses frekvenciákat, amelyek stresszt és belső szétkapcsolódást okoznak. Védelmet nyújt az 5G -sugárzás ellen, és segíthetnek testünk megtisztításában és méregtelenítésében. A gyémántok segíthetnek egyensúlyban tartani az anyagcserét, javítani az állóképességet és kezelni a krónikus betegségeket. Segíthetnek a szédülésen és az agy gyógyításában is.

 

Májusi születési kristály: Smaragd

Tulajdonságok: Remény, termékenység, női erő, odaadás, újjászületés, átalakulás, feltámadás, szépség, bölcsesség, személyes növekedés, nemesség, türelem

A smaragd Kleopátra egyik kedvenc drágaköve volt. A hatalmas uralkodó smaragdokat használt, hogy növelje mágnesességének erejét, és odaadást ébresszen alattvalóiban. A smaragd valóban az egyik legértékesebb drágakő.

A smaragd segíthet a szív, a tüdő, a gerinc és az izomrendszer rendellenességeinek kezelésében. Úgy gondolják, hogy segít felépülni a fertőző betegségekből, és megnyugtatja az orrmelléküregeinket és szemeinket. Ezek a lenyűgözően gyönyörű kövek méregtelenítő hatással vannak a májra, és csökkenthetik a cukorbetegség és az ízületi gyulladás hatásait.

 

Mi a születési kristályod?

 

Júniusi születési kristály: Gyöngy

Tulajdonságok: romantikus szerelem, régi szerelem, stabilitás, szerénység, tisztaság, gyermekek, ősök, magabiztosság, önbecsülés, önértékelés, öröm

A gyöngyöt a nyugtalan elme megnyugtatására és a harag uralására használják. Úgy tartják, hogy a gyöngyöt viselő emberek jobban kapcsolódnak kreativitásukhoz és az örök múzsához. Ez a csillogó kő a sikeres házaséletet fenntartására is pozitív hatással van.

A gyöngyöket emésztési rendellenességek kezelésére és a test lágy szerveinek, köztük a bőr gyógyítására használták. Enyhíthetik a puffadással és hányingerrel kapcsolatos állapotokat is. A gyöngy is segíthet a termékenység növelésében és a szülés megkönnyítésében.

 

Júliusi születési kristály: Rubin

Tulajdonságok: Életerő, harmónia, érzelmi intelligencia, szenvedély, kéj, szexualitás, lelkesedés, siker, integritás, hűség

Hagyományosan a rubint az ókori hinduk a „drágakövek királyának” tartották. Úgy gondolták, hogy megvédi viselőjét a sötétségtől, az árnyaktól és a gonosztól. Segíti a negatív energiák eltávolítását. Segíthet legyőzni a kimerültséget és a letargiát. 

A rubin méregteleníti a testet, a vért és a nyirokrendszert. Lázat, fertőző betegségeket kezel, és javíthatja a vérkeringést. Ez a csillogó drágakő stimulálja a mellékveséket, a vesét, a reproduktív szerveket és a lépet is.

 

Augusztusi születési kristály: Peridot

Tulajdonságok: Szépség, Misztika, Rejtély, Varázslat, Fejlesztések, Felemelő, Lét könnyedsége, Erő

A Peridotot néha „esti smaragdnak” nevezik világos zöld színe és a többi birodalommal való rezonancia miatt. Egykor azt hitték, hogy a vulkáni hamvakban talált zöld peridotkristályok a Pele néven ismert hawaii vulkáni istennő könnyei. A hagyomány azt mondja, hogy kivédhetjük vele a gonoszt, elvarázsolhatjuk az életünket és enyhíthetjük a depressziót, ha peridot követ.

Úgy gondolják, hogy a peridot elűzi a letargiát, az apátiát és a kimerültséget. Erősíti az immunrendszert és az anyagcserét. Segíti a szív, a csecsemőmirigy, a tüdő, az epehólyag, a lép és a bélrendszer rendellenességeinek gyógyításában. Egyesek szerint a Peridot a fekélyeket is képes kezelni.

 

Szeptemberi születési kristály: Zafír

Tulajdonságok: igazság, védelem, talizmán, régi vallás, ősi rituálék, hit, energiatisztítás, méltóság, ősi bölcsesség

Úgy gondolják, hogy a zafír véd az árnyaktól, a varázslatoktól, a gonosztól és a mérgezéstől. A legenda szerint a mérges kígyók meghalnának, ha zafírból készült edényekbe helyeznék őket. Hagyományosan a királyok, királynők, papnők és papok kedvenc köve, a zafír hozzáférhet lelkünk és természetünk mélységéhez.

A zafír a vérbetegségek, a túlzott vérzés és a gyenge vénák ellen is hasznos lehet. Ez a fenséges kő sejtes rendellenességekre is használható, szabályozza mirigyeinket és nyugtatja szorongásainkat.

 

Októberi születési kristály: Opál

Tulajdonságok: hűség, magabiztosság, következetesség, előrelátás, látomások, pszichikai képességek, intuíció, empátia, hűség, ártatlanság, gyógyítás

Az opál nyakláncok viselhetők, hogy mélyebb kapcsolatot teremtsenek másokkal, bővítsék a pszichikai képességeket, nyissák meg a szívet és taszítsák el a gonoszt. Az opál reményt is jelenthet.

Az opál erősíti a memóriát és az élni akarást. Gyógyíthatják a fertőzéseket és lázat, tisztíthatják a vért és a vesét, és szabályozhatják az inzulint. Ez a kő megkönnyíti a szülést, és enyhülést ad a testnek a stresszes élmények során, mint például a PMS.

 

Mi a születési kristályod?

 

Novemberi születési kristály: Topáz

Tulajdonságok: Öröm, vonzalom, fizikai kapcsolat, szexuális kifejezés, erő, értelem, mentális erő, derű, integrált erő

A sárga topáz kövek az elme, a szív és az egész test megerősítéséhez kapcsolódnak. Védelmet nyújtanak az utazóknak és támogatják a jó mentális egészséget.

A topáz a bölcsességhez, az erőhöz és a bátorsághoz is kapcsolódik. Megnyugtathatja a fizikai fájdalmat, elősegítheti a békét, és csökkentheti a az érzelmi ragaszkodásunkat azokhoz a dolgokhoz, melyeket el kell engednünk. A topáz a megbocsátást is elősegíti.

A topáz segíti az emésztést és leküzdi az étkezési rendellenességeket, például az anorexiát és a bulímiát. Erősíti az idegeket és serkenti az anyagcserét.

 

Decemberi születési kristály: türkiz

Tulajdonságok: Barátság, Szerelem, Varázslat, Angyalok, Védelem, Törekvések, Eredmények, Jó szerencse, Pozitivitás, Boldog Élet, Isteni Fény

A türkiz vonzza a sikert mind a fizikai, mind a szellemi síkon. Úgy tartják, hogy ellazítja az elmét, és megvédi viselőjét a bajtól. Az ókori gyakorlók azt hitték, hogy a türkiz valóban megváltoztatja színét, ha viselője beteg vagy veszélyben van.

A türkizkő segíti a tápanyagok felszívódását, erősíti az immunrendszert, serkenti a szövetek regenerálódását és gyógyítja az egész testet. Gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatással rendelkezik, és enyhíti a görcsöket és a fájdalmat. A türkiz tisztítja a tüdőt, megnyugtatja és megszünteti a torokfájást, és gyógyítja a szemet, beleértve a szürkehályogot is. Ez az értékes kő semlegesítheti a savasságot, javíthatja a gyomorproblémákat és segíthet a vírusos fertőzések gyógyításában.

Használd a születési kristályt, hogy támogasson!

A drágakövek erőteljes eszközök, amelyek segíthetnek életünk minden területén. Amikor egy drágakő a születési kristályunk, akkor még több erőt és jelenlétet kapunk tőle. Láthatod születési kövedet őrangyalodként. Ha meghívjuk őket az életünkbe, hasznos előnyökhöz juthatunk, amelyeket egyébként elmulasztanánk.