Sziasztok Csillagok,

Ahogy azt a Svábhegyi Csillagvizsgáló oldalán is olvashatjuk,  június 17 – 28. egy rendkívül ritka égi jelenség rajzolódik az energiamezőben.

 

A naprendszer összes bolygója látszik a hajnali égen! Június végén a Naprendszer teljes pompájában megcsillogtatja magát a hajnali égbolton.

De mit jelent ez az égi jelenség az asztrológia analógiái szerint?

Mielőtt erre rátérnék el kell mondanom nektek, hogy ami fent megjelenik arra reagálunk mi apró kis csillagporok itt lent a Földön. Minden égi jelenséget visszatükrözünk a mindennapi kommunikációnkban, reakcióinkban, érzelmi megnyilvánulásainkban. Az ősi smaragdtábla szövegei között is megtalálható ez az alapvetés Hermész Merkuriusz Triszmegisztosz bölcsessége:

Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd.

Mi is az, amit mindebből emberi nyelvre lefordítva kamatoztatni lehet a mindennapjainkban június 17 – 28. között? Az első és legfontosabb, hogy nem csupán csillagászati szempontból helyezkednek el tankönyvi sorrendben ezek a planéták, úgymint, Merkúr – Vénusz – Mars – Jupiter – Szaturnusz.

Asztrológiai szempontból is tankönyvi a jelenség, mert június 17 – 23- ig az öt csillagászati szempontból sorrendben elhelyezkedő bolygókból négy uralomban a saját csillagjegyében,  Merkúr – Ikrek, Vénusz – Bika, Mars – Kos, Szaturnusz – Vízöntő  egy pedig erőben van   Jupiter – Kos. Ami egy mondatban összefoglalva annyit jelent, hogy – Kösz, jól vagyok!

Június 23 -án a Vénusz jegyet vált az Ikrekbe, de még így is minden kedvezően változik, mert három bolygó továbbra is otthon marad a saját jegyében és kettő kerül erő állapotba, ami azt jelenti, hogy dupla energiabedobással tudnak működni. Ha egy bolygó a saját jegyében vagy erőben van, ez alapvetően mindig jót jelent. Úgy „viselkednek” ilyenkor a bolygók, hogy a mindennapjainkban jó helyen jó időben, jó erőben jól tudnak történni és zajlani a dolgaink.

Tehát összességében harmonikus és erővel teli mindaz az energetikai leképződés, amit ez a tíz nap ígér. További jó hír, hogy csupán a Szaturnusz retrográd ebben az időszakban, ami annyit tesz, hogy nincs extra nehezítő és hátráltató tényező a mindennapjainkban. A Szaturnusz miatt ugyan előkerülhetnek a múlt nagy témái, leginkább ami 2020 tavasza óta téma az életünkben. Ha van ilyen, akkor érdemes erre jó időben jól elvégezhető feladatként tekinteni, mert a szaturnuszi témákat megúszni úgysem lehet, így tehát, érdemesebb békés időszakokban együttműködve tenni dolgunk a visszatérő feladatokkal és helyzetekkel.

A fogyó holdfázis végigkíséri ezt az égi jelenséget, ami energetikailag abban tud segíteni nekünk, hogy a bolygók analógiáival kapcsolatos dolgokat a megengedésnek átformálódásnak tudjuk átadni. Írok magunknak néhány saját „gyártású” mantrát ami a segítségünkre lehet, ahogy a fogyó Holddal mi is végigkísérjük lelkileg és szellemileg ezt szép égi jelenséget egészen a Rák újhold napjáig.

június 18. Hold együttállásban a Szaturnusszal: Mikor egyedül érzem magam a mindenségben, bátran és bizalommal megengedem, hogy mindenség a szívéhez öleljen.

június 21. Hold együttállásban a Jupiterrel: Megengedem magamnak, hogy jól legyek magammal és másokkal a jóllét érzése kedvéért.

június 22. Hold együttállásban Marssal: A feszültség a bajtársam! Megengedem magamnak a feszültséggel teli erőáramlást, így együttműködővé válok a rejtett erőtartalékaimmal.

június 26. Hold együttállásban Vénusszal: Engedem szeretni magam, engedem, hogy a szépség és a vágy hasson rám, és oda vezessenek az érzéseim ahová rendeltettem.

június 27. Hold együttállásban Merkúrral: Megengedem az érzelemdús fantáziámnak, hogy random módon, valóságtól elrugaszkodott képekkel és gondolatokkal tereljen helyes irányba az életutamon.