fbpx

A sziú indiánok szerint ahhoz, hogy valaki sámán lehessen, kint a természetben kell látomást találnia. A sámán beavatás része volt, hogy négy napot és négy éjszakát töltöttek a sámánjelöltek a vadonban étel nélkül.

A sziúk szerint nyugatról kapja az ember a bölény erejét, északról a mennydörgéslényekét. Keletről jön a „Szellemló” és a szarvas izmainak keménysége, délről pedig a lélekerő árad. Fentről, az égboltról a nagy sas bölcsességében részesül, alulról a Földanya táplálékát kapja. Így lesz valakiből szent ember, így tanulja meg a titkos nyelvet és azt, hogyan beszéljen a szent dolgokról és hogyan hasznosítsa a köveket és a füveket.

Az összes négylábú és szárnyas állat közül, melyek látomást adhatnak a sámánnak, a medve a legfőbb. A gyógyító szereket illetően a medve a legbölcsebb állat. Aki ezt az állatot látja álmában, abból nagy gyógyító lehet. A medve az egyetlen állat, amit álmainkban sámánként gyógyítani láthatunk, ahogyan gyógyfüveket ad az embereknek. A karmaival kaparja ki a gyógyerejű gyökereket. Az embereknek révülés közben gyakran megmutatja, milyen szereket használjon a gyógyításhoz. A medvesámánok kitűnően értették a gyógyítást.

A „szarvasálmodók” ereje csaknem felért a medveemberekével. A szarvas sok jó dolog jelképe: az erőé, a fiatalságé, a szerelemé. A szarvas bátor, megvédi a csordáját. Ezért a „szarvasálmodók” az asszonyok, a gyenge és gyámoltalan gyermekek gondját viselik. A szarvas erőtől az ember figyelme befelé, önmagába fordul, az erő betölti a tudatát. A „szarvasember” sikerrel gyógyítja az asszonyokat.

A sas erő mindig jelen van. Rendkívül szent állat a bagoly is. Akkor éber, mikor az ember és a többi állat alszik. Lát a sötétben, éjszaka repked, látomásokat adnak a sámánnak. Minden sámán azzal az erővel él, melyet az őt kiszemelő állattól kapott.

A sámánok lehetnek gyógyítók, jövőbe látók, rontásűzők vagy akár mindhárom egyszerre.

Mit tegyen az, aki itt és most érdeklődik a sámánizmus iránt és szeretne „szent emberré” válni? Hogy történik a mai világban a sámán beavatása?

Nos, nem mindenkinek van lehetősége arra, hogy napokon keresztül kint legyen a természetben még éjszaka is. Azt sem javasolnám, hogy éhezzen négy napon keresztül. Ha valaki szinte megszállottan érdeklődik az indián kultúra és a sámánizmus iránt, annak minden bizonnyal oka van. Nagy valószínűséggel egy korábbi életben már átesett sámán beavatáson. Így jó eséllyel képes lehet elsajátítani azt a tudást, mely a sámánná váláshoz kell. Hiszen csak az egykor már megszerzett tudást kell feleleveníteni.

Akinek ez az útja, annak nem kell látomásért, álmokért könyörögni, jönnek azok maguktól is. A sámán beavatás megtörténik. A tudás ahhoz, kell, hogy ezeket az útmutatásokat meg is tudjuk fejteni.

sámán beavatás

 

Ami ebben segíthet:

  • Töltsünk minél több időt a természetben, erdőben, mezőn, vízparton, leginkább egyedül. Figyelj a természet hangjaira, érezd, ahogy eggyé válsz vele.
  • Meditálj „sámánzenére”, tele van vele a youtube. A sámánok legtöbbször az alvilágba utaznak tudásért, információért. Az életfa odvában lévő, a gyökerei között található barlang vagy járat vezet el oda. Az EGO az egyetlen, mely megakadályozhatja sámánutazást. Egy egyszerű vizualizációs technikával be tudod csapni saját EGO-dat, hogy ne tudjon akadályozni az utazásban. Képzeld el, hogy kilépsz az otthonodból, képzeld el, hogy egy ismerős erdőbe, mezőre, vagy víz mellé utazol. A lényeg, hogy a fizikai világban is létező tájat képzelj el. Így az EGO-d nem fog tiltakozni ellene. Innen már meg fogod találni a fát, ahol az alvilág bejárata van.
  • Az állatszimbólumok megfejtéséhez használhatod az internetet vagy Jeanne Ruland Az állatok ereje végigkíséri életünket című könyvét.
  • A sámánok egyik legfontosabb eszköze a figyelem. Gyakorold a szemlélődést. Ülj le egy padra viszonylag forgalmas helyen. Figyeld meg az embereket. A testbeszédüket, a viselkedésüket, az egymáshoz kapcsolódásukat. Ha teljesen el tudsz merülni ebben a tevékenységben, akkor olyan információk birtokába juthatsz, amelyet nem sok ember lát meg a másikban. Össze tudsz kapcsolódni másokkal, érezheted, amit ők éreznek, láthatod, amit ők látnak vagy gondolnak.

Sok sikert kívánok a sámán beavatáshoz és a sámánlét megéléséhez! Ha pedig elakadnál, keress bátran a magazin elérhetőségein.

Pin It on Pinterest