A bárány az ártatlanság, a jámborság és az álmok szimbóluma.

Ha a bárány betoppan az életünkbe, akkor az álmok erejét hozza el. Megtanít arra, hogyan figyelhetünk az álmainkra, hogyan nyithatjuk fel lelkünket, és hogyan érthetjük meg az üzenetet. Energiája olyan szívet melengető, hogy minden formába, minden lénybe és minden zörejbe bele tud érezni. így a bárány megtanít az energia érzékelésére, kifejezésére, láthatóvá tételére, gyógyító bevetésére és átalakítására.

Arra szólít fel, hogy füleljünk befelé, vándoroljunk az álmaink ösvényein, bízzunk kívánságainkban, reményeinkben, ideáljainkban, és tartsunk ki mellettük, majd haladjunk a béke és a szeretet útján. Megmutatja, hogyan fejezhetjük ki művészi készségünket és kreatív potenciálunkat, láthatóvá teszi számunkra a szépséget, a rejtettséget és a harmóniát, így ezeket életünk részeivé tehetjük.

A birka arra ösztönöz, hogy néha bugyoláljuk be magunkat egy meleg gyapjútakaróba, gondoskodva arról, hogy rejtve, és melegben érezzük magunkat. Helyezkedjünk el úgy, hogy a Nap fénye érjen bennünket és gondolkodjunk el öngyógyító erőnkön, képzelőerőnkön, szívverésünkön és a bennünk lévő energián. így rátalálunk a nyugalomra és a szelídség erejére, kibontakoztathatjuk potenciálunkat és követhetjük szívünk erejét. A bárány erőt ad más tudatállapotba való tudatos átkerüléshez.

Pozitív oldalát tekintve a birka nyájban élő állatként a társadalom rendszerébe és struktúrájába vezet be. Mivel békés és jólelkű, megtanít a szív és a béke útján közlekedni. Bevezet az álmok művészetébe és a másvilág messzeségeibe. A gyapjút sokféleképpen használják fel – ruhát, szőnyeget, takarót, filcet, cérnát készítenek belőle – ezért a kreativitást, a művészetet, a kifejezőeröt, az átalakulási lehetőségeket képviseli, és maga a gyapjú, a szív melegér, a védettséget, és hideg időben a melegséget jelenti.

A birka megtanít arra, hogy az életben a jóban higgyünk, és lépjünk kapcsolatba belső irányításunkkal. Megmutatja, hogyan válasszunk néha új utakat, és hogyan törölhetjük ki magunkból békében a betegséget okozó, egészségtelen rendszereket úgy, hogy rálelhessünk boldogságunkra és követhessük hitünket. Megtanít felismerni az élet örömeit és szépségeit, és segítségével rátalálhatunk lelki egyensúlyunkra.

Negatív oldalát tekintve a bárány mindenféle vágyra utalhat, valamint eltévelygésre, kábultságra, egzisztenciális félelmekre, könnyű befolyásolhatóságra, jóhiszeműségre, butaságra, naivitásra, kihasználtságra, védtelenségre, csordaszellemre, távolról irányított cselekedetekre, valamint lelki zavarokra, szerelmi csalódásra, elismerésre való vágyakozásra, elveszettség érzésére, és arra, hogy csak egy bizonyos fantáziavilágban van otthon. Ezenkívül ismerjük a fekete bárányt, akivel mindenkinek meggyűlik a baja, aki egy fennálló rendszerbe nem képes beilleszkedni, adaptálódni.

A birka a kínai állatkörben a tizenkét jegyből a nyolcadik (azonos a más rendszerekben említett kecskével), a nyugati asztrológiában a Ráknak felel meg. Azok az emberek, akik ezekben az években születtek, intelligens, látnoki képességekkel megáldott, teremtő, művész hajlamú, kreatív, szeretette méltó, békeszerető és együtt érző embereknek számítanak. A bárány évének mérsékelt tempója van, elsősorban nyugalmat hoz; a ház körüli élet áll a középpontban. A bárány-amulett a tisztaságért, a megfelelő szívdobbanásért és az örök fényért felel.

 

Kövei: rodokrozit, rózsakvarc, jáde, holdkö, tejopál; színei: fehér, krém, rózsaszín, barack, halványlila; elemei: föld, víz, éter; szimbólumai: gyapjú, bőr, takaró, rokka; további asszociációk: báránybőrbe bújt farkas, ártatlan bárány/áldozati bárány, Vénusz, Neptunusz, Hold, alvás irányító, bárányokat számolni, macskagyökér, komló, mák, morfium, a tarot-ban: az Akasztott;

álombéli jelentése: Ha megjelenik a bárány, akkor azt mutatja meg, hogy milyen szinten áll finom szívenergiánk, és békében élűnk-e környezetünkkel, vagy elkábítanak és kihasználnak. Ezenkívül utalhat a tudatalattiból jövő fenyegetésre és félelmekre is. Affirmációi: „A bennem lévő képzelőerő valóra váltja álmaimat.” – „Hiszek és bízom, ez gyógyítja és segíti az isteni erőt.”

 

Forrás: Jeanne Ruland-Az ​állatok ereje végigkíséri életünket