Szolfézs gyógyító frekvenciák

A gregorián énekek mérhető hatást gyakorolnak az emberi pszichológiára és fiziológiára. Dr. Alan Watkins, a londoni Imperial College idegtudományi oktatója szerint azok, akik előadják az énekeket, a nap legalacsonyabb pulzusszámát és vérnyomását tapasztalják éneklés közben. Más kutatások azt sugallják, hogy az ősi kompozíciók éneklése enyhíti a fáradtságot és a depressziót. A tudósok azt is megfigyelték, hogy a szerzetesi énekesek sokkal kevesebb alvást igényelnek; akár napi két óra.

 

Szolfézs geometria és cimatika

A cimatika a hang és a frekvencia általában folyadék vagy por formájában lévő anyagokra gyakorolt ​​hatásának megfigyelésével foglalkozó tudomány. A kifejezést Hans Jenny svájci tudós alkotta meg, aki olyan speciális berendezéseket használt, amelyek lehetővé tették a néző számára, hogy megfigyelje a hanghullámok frekvenciáinak hatására kialakuló alakzatokat.

SomaEnergetics , a hangterápiás oktatásra és berendezésekre szakosodott vállalat cimascope- tanulmánya a szolfézs-frekvenciák mindegyikéről rögzített cimatikus képeket. Mindegyik frekvenciaképen „csomópontok” és „antinódák” voltak, vagy a látható álló hanghullámok teteje és alja.

Az antinódusok megszámlálásakor a kutatók felfedezték, hogy a hangvillák által pontosan előállított szolfézs-frekvenciák többsége „osztható 3-mal, 6-tal és/vagy 9-cel. A 72 egész szám osztója matematikai összefüggést hordoz a phi és bizonyos frekvenciák között; A 12, , 8, és 2 mind működik.” A 12, 9, 6 és 3 mind különleges jelentőséggel bír számos számalapú ezoterikus rendszerben . És véletlenül a Hz-es frekvenciaszámok (396, 417, 528, 639, 741, 852) mind lecsökkenthetők e számok valamelyikére (369 = 18 = 9, 417 = 12 = 3, 528 = 15 = 6, 639 = 18 = 9, 741 = 12 = 3, 852 = 15 = 6).

 

Nikola Tesla azt mondta: „Ha ismernéd a 3, 6 és 9 nagyszerűségét, akkor nálad lenne a kulcs az univerzumhoz.”

 

A szolfézs gyógyító frekvenciák előnyei

Dr. Joseph Puleo orvos és gyógynövényszakértő az 1990-es években kezdte el felfedezni a szolfézsot. Kidolgozott egy elméletet, amely szerint a hat frekvencia mindegyike pontos jellemzőket hordoz, és hogy a hangok terápiásan használhatók.

1988-ban Glen Rein biokémikus (Phd) alakította át és rögzítette a Solféggio gregorián énekeket skaláris hanghullámokká. Az eredményeket DNS-t tartalmazó kémcsövekre játszották. Az UV fényelnyelés mérésével Rein dokumentálni tudta a zene hatását a DNS-re. Az énekeket a zene más formáival is összehasonlította, beleértve a rockot is. Míg a rockzene alig vagy egyáltalán nem befolyásolta, az énekek a fényelnyelés jelentős, akár kilenc százalékos növekedését okozták, ami arra késztette Rein-t, hogy a Szolfézs hangfrekvenciák rezonanciát okoznak a DNS-ben, és gyógyító tulajdonságaik is lehetnek.

Azóta mások is felfedezték a szolfézs-frekvenciák gyógyító potenciálját. Az Anti-Aging Medical News (2006. tél) cikke szerint a pulzusfrekvenciák pozitív hatással voltak a csontritkulásra. Egy másik tanulmányban a különböző frekvenciáknak kitett csigák, köztük a Solfeggio tartományba tartozó csigák koncentráltabbá és aktívabbá váltak a kontrollcsoporthoz képest. „Nyilvánvaló volt, hogy a kitettség fokozta a csigák agyának kreatív képességét” – írta a szerző.

Egy 2018-ban publikált japán tanulmány az 528 Hz (MI vagy E) stresszcsökkentő hatását vizsgálta az endokrin rendszerre. A kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy az 528 Hz-es zenének „különösen erős stresszcsökkentő hatása van, még öt perc expozíció után is”.

 

Szolfézs gyógyító frekvenciák

 

A gyógyító frekvenciák használata

A Youtube számtalan szolfézs-meditációval rendelkezik, amelyek a frekvenciákat zenével integrálják – több mint egymillió oldal került vissza a Google „Solfézs meditáció”-ra vonatkozó keresésében. Egyes webhelyek drága, speciális berendezéseket kínálnak , mások pedig pontosan kalibrált hangvilla készleteket kínálnak. Egyes egészségügyi szakemberek megütik a villákat, majd meghatározott akupunktúrás pontokra és meridiánokra helyezik, míg mások „hangfürdőket” hoznak létre gongokkal és éneklő tálakkal, amelyeket meghatározott gyógyító frekvenciákra hangolnak.

Aki szeretné megtapasztalni a szolfézs gyógyító frekvenciákat, az költhet keveset vagy sokat, de egy Youtube-keresés és egy jó fejhallgató lehet a legjobb belépési pont a szolfézs frekvenciák felfedezéséhez.

 

A szolfézs gyógyító frekvenciák jellemzői

396 Hz – Felszabadítja a félelmet

417 Hz – Megkönnyíti és elindítja a változást

528 Hz – Gyógyítás és DNS-javítás

639 Hz – Gyógyítja a kapcsolatokat

741 Hz — Kreatív kifejezésmód és megoldások keresése

852 Hz – Spirituális hazatérés