Az Osho Zen Tarot kártya a Zen Buddhizmusra épül, egyértelmű, ha már Osho-ról van szó, de ettől függetlenül nem kell, hogy buddhista légy.

Nem kell a buddhizmus minden egyes tanításával azonosulnod, de ez az egyetlen olyan tarot kártya – az én ismereteim szerint -, ami a belső lelki és szellemi fejlődésre épül.

Az Osho Zen Tarot abban tud neked segíteni, hogy szemléld az életedet megfigyelőként, tehát ne az adott érzelmi konfliktusba és drámába ragadj bele, hanem lásd ezt egy kicsit messzebbről önmagadra is rálátva, hogy hogyan lehet az adott helyzetet javítani, és milyen érzelmi reakciókat indít el benned.

Az nyilván nincs a hasznodra, ami egy öntudatlan reakció a történésekre. Az osho zen tarot kártya rámutat arra hogyan kezeld a benned zajló folyamatokat, hogy ne ezek az érzelmi drámák rángassanak téged ide – oda. Ha éber vagy, akkor nem csak sodródsz az életben irányítás nélkül, hanem a kezedbe tudod venni az irányítást, hogy az élet által eléd tárt megoldandó feladatokat meg tudd oldani.  A döntés a tiéd: vagy beleragadsz és pokolian szenvedsz, vagy megpróbálsz tudatosan hozzáállva kihozni a legjobb dolgot az adott helyzetből.

Osho Zen Tarot – Gyémánt kirakás módot viszonylag egyszerű kérdések megválaszolására használd!

Egyszerűn azt értem, hogy ne legyen túl sok mindennel és mindenkivel összefüggő a kérdés! Próbáld a legegyszerűbben megfogalmazni! Ha jobban belegondolsz, minden kérdés csakis rólad szól!

 

Első lap: „a kérdés”

Ez mindig a feltett kérdésünk konkrét magfogalmazódása, leszűkítése, vagy éppen kibővítése. Nem is gondolnánk, hogy egy feltett kérdés mennyi mindennel összefügghet. Gyakran nem is arra a válaszra, útmutatásra van szükségünk, amit megkérdeztünk. Szerencsére a szellem ebben a helyzetben is a megfelelő útmutatást adja!

 

Második lap: „belső hatás, amit nem vagy képes meglátni”

Olyan motiváló energia, ami a tudatunk mélyéről irányít minket, de nem vagyunk tudatában.

 

Harmadik lap: „Külső hatás, aminek tudatában vagy”

Ez az a konkrét élethelyzetre vonatkozik, amire rákérdeztünk. Legtöbbször olyan hatásokat is megmutat, amit láttunk ugyan, de nem tulajdonítottunk neki nagy jelentőséget.

 

Negyedik lap: „amire a megoldáshoz szükség van”

Itt derül ki, hogy mi az a hiányzó láncszem, ami miatt megrekedtünk a helyzet megoldásában.

 

Ötödik lap: „megoldás, megértés”

A válasz minden esetben elgondolkodtató, ahogy a többi kirakási módnál is! A Tarot nem ad neked választ! A választ már tudod, minden szükséges információ benned van! A kártya csak abban segít, hogy meg is találd!

 

Egy konkrét kérdés megválaszolásához, és egy adott helyzet kiértékeléséhez használhatod a Kelta Kereszt kirakást is.

 

osho zen tarot kirakási módok

 

Az Osho Zen Tarot Tükör kirakást egy kapcsolat elemzéséhez használjuk.

Lehet az párkapcsolat, barátság, szülő-gyermek kapcsolat vagy akár munkahelyi kapcsolatok.

Nagyon egyszerűek a kártyapozíciók jelentése, viszont sok mindent megtudhatsz belőle. Az úgymond közös lapokból kiderül, hogy miben nyilvánul meg a két személy együttes kapcsolata, ugyanakkor láthatod az egyén hozzáállását is az adott viszonyhoz. Ebből kiderül, kinek vannak tisztább érzései, esetleg erősebb félelmei, gátlásai, ugyanakkor azt is látod, hogy ki a domináns személy a kapcsolatban. Kiderül, hogy mik azok a dolgok, amiken változtatni kell, hogy a dolog harmonikusabb legyen, vagy éppen már odáig fajult, hogy jobb tovább menni, és hagyni az egészet.

Osho Zen Tarot, Tükör kirakás – kártyapozíciók

Egyes és négyes lap

 A két személy külön- külön megnyilvánult viselkedése, reakciója a kapcsolatban.

 

Kettes és ötös lap

 A két ember külön- külön érzelmi világa, az adott viszonyban.

 

Hármas és hatos lap

A résztvevők külön- külön gondolatai a kapcsolatról, a másik félről.

 

Hetes és tízes lap

Két ember együttműködése, egymás kiegészítése derül ki e két lap vizsgálatából. Konkrétabban a fizikai világban megnyilvánult kapcsolódás.

 

Nyolcas és tizenegyes lap

Két ember érzelmeinek összessége, amit energiáik hoznak létre közösen ebben a kapcsolatban.

 

Kilences és tizenkettes lap

 Két ember gondolatainak összessége, amit energiáik hoznak létre közösen ebben a kapcsolatban.