fbpx

Monádi – parapszichológia által használt tudatszint – a mindenségben, az egységben föloldódik az ÉNtudat. A Szamádhi – indiai szó erre a tudatszintre,  amikor azt élem meg, hogy az Isha (Isten és Én) egyek vagyunk.

 

Ezek olyan tudatállapotok, amikor a Szellemedet is kívülről szemléled. A Szellemedet ugyanúgy használod, mint a tested.

 

Itt is három tudatszint van:

 

1). ÉN TUDATSZINTJE (mindÉNség )

A magyar mindénség (mindenség mai használatban)szó. Mind, amit tapasztalok, az ÉN vagyok, ez még nem az egység, mert megfogalmazom, hogy ő is van, meg én is, de minden ott van én bennem, és én ott vagyok mindenben. Ez az ÉN állapot.

Az ez feletti tudatszint:

 

2). Az EGYSÉG tudatszintje

Aki rájön, hogy minden ÉN vagyok, akkor alighanem egyek vagyunk, de ha minden egy mindennel, akkor csak EGYség létezik, és tulajdonképpen, ez az egy, ami működik, ez maga az Univerzum. Az Univerzum is része egy még nagyobb EGYnek. Aki már megéli, hogy ’ÉN ott vagyok mindenben és minden itt van ÉNbennem’, az rájön, hogy minden egy. Az egység élmény egy nagyon eufórikus élmény. Misztikus uniónak is szokták hívni (misztikusok, ezoterikusok).

A tantrának ez a célja, hogy két ember ezt egymással megéli, utána pedig a mindenséggel. És ha ebben a tudatállapotban egy képet odarak ez a két ember, akkor az meglesz. De ez már soha nem velük foglalkozik, nem önmagukról szól, mert ebben a tudatállapotban annyira tiszta és szeretetteljes a motiváció, hogy a világról, a mindenségről szól. Nagyon nagy szeretet-teremtő dolog. Erről szól a tantra, nem csak a szexről (mint ahogy mindenki leragad ennél).

Aki erre ráébred, és megéli, azt hívják:

 

3). ISHA tudatállapotnak

Istennek nevezném, Az Isten szó utal erre az Ishára, és a TE-re, hogy mi egyek vagyunk.

Isha = legmagasabb tudatszintre ébredt Szellem

Isten = ÉN és a Mindenség egyek vagyunk, én és te egyek vagyunk (tenmagad)

Az ego képtelen ezt tudatosítani. Az ego szintjén nem fogod megélni az egységet sem.

Pin It on Pinterest