fbpx
egós tudatállapot, a háború okai

Az egós tudatállapot, a háború okai

Szerző: márc 17, 2022TÁGULT TUDATOSSÁG0 hozzászólás

Az emberiség túlnyomó része évezredek óta az egós tudatállapot csapdájába ragadt, mely megteremtette mindazt, amit emberi történelemnek ismerünk.

Ha kételkedsz abban, hogy a normálisnak nevezett emberi tudatállapot az őrület határát súrolja, ha kétségbe vonod ezt, akkor olvass el néhány történelemkönyvet. Még csak nem is kell visszamenned a távoli múltba. Olvass a 20. század első felének történelméről, és nézd meg mi történt Európában, Oroszországban, Kínában.

Olvasd csak el, mik történtek, és tátva marad a szád. Mert ez tényleg őrület. Nem lehet más ez az egós tudatállapot, mint az őrület maga. Olyan mértékű szenvedés lett úrrá, és nem természetes katasztrófák által, hanem emberi kezek által.  Olyan sok szenvedést teremtettek a többi ember számára. Sok-sok millió ember lett áldozata nem csak a nemzetek közti háborúknak, hanem az országok kormányainak is, akik a saját népüket ölték. Németország, Oroszország, Kína, valmaint kisebb országok is, mint Kambodzsa. Szörnyű, felfoghatatlan dolgok történtek.

 

A normálisnak nevezett emberi tudatállapot sok tekintetben az őrület jeleit mutatja.

 

Ezeket az atrocitásokat melyek milliónyi ember halálával jártak, nem pszichopaták követték el. A bűnözők és pszichopaták áldozatainak száma csupán töredékei annak, amiket normális emberek, egós tudatállapotban követtek el. Ezért mondom évek óta, hogy a normális azt jelenti őrült. Enyhe túlzás persze, de mégis sok igazság van benne.

Fontos, hogy most is lássuk mi történik, hogyan tör újra felszínre a kollektív öntudatlanság, és halad ugyanabba az irányba, mint korábban. Ami azonban változott, hogy az emberiség egy kis részében az új tudatosság virágozni kezd, ami megmenthet bennünket, mint emberiséget, de nem tudom garantálni.

Hosszútávon minden csodálatosan fog alakulni. Tudom, hogy a tudatosság fejlődése folytatódni fog. Az a kérdés, hogy egy ideig visszafejlődést fogunk-e tapasztalni. Mert lehetséges. De a tudatosság eddigi fejlődési szintje nem fog elveszni. Amit tudatosságban elértünk most, az része lesz a kollektív emberi tudatnak. Lehet, hogy az emberiségnek vissza kell csúsznia néhány lépcsőfokot, mint például az ókori birodalmak összeomlásánál, vagy a Görög és a római birodalom megsemmisülésénél, amelyek viszonylag fejletnek számítottak.

Az embereknek ezek után vissza kellett lépniük az úgynevezett sötét középkorba párszáz évig. Vannak, akik szerint ezer évig is. De az ezer év nagyon kevés történelmi távlatokban mérve. Nem számít, mi fog történni. Ami fontos, hogy az ébredés terjedése elindult, melynek nagy része fű alatt zajlik. Nem látványos, nem látod a mainstream médiában.

 

A tudatosság dimenziója – a transzcendens dimenzió

Mi is tulajdonképpen ez a transzcendens dimenzió? Ha elméletben nézzük, akkor csupán egy koncepció. De mégis mennyire valóságos? Lehetséges megtapasztalni, tudomást szerezni róla? Vagy legalább egy röpke bepillantást nyerni a transzcendens dimenzióba. És ezt nem valamikor a jövőben, hanem itt és most.

Előszőr is a figyelmünket a jelen pillanatra kell helyeznünk, mert ez az egyetlen hely, amiben magtalálható a transzcendens dimenzió, ugyanis ott nincs idő, nem létezik benne sem múlt sem jövő. Úgy férhetsz hozzá, ha mélyen belemerülsz ebbe a pillanatba, és megtapasztalhatod önmagad transzcendens dimenzióját, amely egyben az is, aki a személyiségeden túl valójában vagy. Ekkor fel fogod ismerni, hogy egyszerre létezel emberként ( ez a forma, amiben létezel, a fizikai, mentális, pszichológiai formád) ez az átmeneti formád személyként. És mellette transzcendesként is létezel, így vagy emberi létező.

A forma világában ember vagy.  Testi és mentális formában is létezel. A legtöbb ember mondössze csak ennyit tud magáról. Beleragadtak a forma szintjébe. És ez az ami léthrehozza az emberi történelmet, és amit láthatsz a híradásokban is….politika. A tudatosságnak van tehát ez a dimenziója. De ott van a létezés dimenziója is. Aki a gondolkodás mögött vagy.

 

Forrás: Eckhart Tolle

Holics-Mester Marianna

Holics-Mester Marianna

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Holics-Mester Marianna

Holics-Mester Marianna

A Spirituális tudatosság oldal azért jött létre, hogy útmutást és információt adjon azok részére, akik a tudatosságot választják.

Sándor Zsuzsi

Sándor Zsuzsi asztrológus

Asztrológus, Numerológus, Holisztikus segítő
Telefon: +36 30 581 00 59
Email: energiamezostudio@gmail.com

Bene Andi

Bene Andi

Újságíró, Life Coach
email: lelekszimfonia@gmail.com

Prof.hc.dr. Varga Tamás Miron

Prof. hc. Dr. Varga Tamás Miron

Pszichológus, Parapszichológus,
Transzperszonális coach
E-mail: miron.tanfolyamok@gmail.com

Ötvös Hajnalka

Ötvös Hajnalka

Tisztánlátó, Halottlátó
E-mail: info@vilagokozt.hu

Pin It on Pinterest