Az indigó gyerekek és a kristály gyerekek nagyon érzékenyek a körülöttük lévő energiákra.

A kiegyensúlyozott, stabil energiamező teszi lehetővé számukra a legjobb működést. Íme, néhány egyszerű, szórakoztató gyakorlat, amelyek elősegítik a kristálygyermekek és az indigógyermekek energiájának egyensúlyát.

Ezeket a technikákat, bátran lehet alkalmazni kicsi gyermekeknél és nagyobbaknál is. piciknél akkor a leghatékonyabb, ha a szülőkkel együtt csinálják. A gyakorlatokból látni fogod, hogy az indigó gyerekeknél és a kristály gyerekeknél is nagyon fontos az energia földelése.

 

Az indigó gyerek és a kristály gyerek elektromágneses energiája

A testünkben lévő energia elektromágneses, de ezt nem könnyű elképzelni, ezért akadályozhatja testünk energia-menedzselését. Annak érdekében, hogy a gyerekek megértsenek valamit, amely általában nem látható, kérjük meg őket, hogy gyorsan dörzsöljék össze a kezüket. Ezután óvatosan közelítsék egymáshoz a két tenyerüket. Ismételjék el egymás után többször is ezt a gyakorlatot, hogy kiderüljön, érzékeli-e a kezük közötti energiaerőt.

Ha könnyen érzékelik az energiát a tenyerükben, játékosan nyissák ki az ujjaikat ki és szorítsák ökölbe, vagy dobják el másoknak, hogy elkapják. Miután az indigó gyerek vagy a kristály gyerek elvégezte ezt a gyakorlatot, sokkal könnyebben magyarázható meg az elektromágneses energia létezése. Szánj rá időt, hogy segítsd nekik megérteni, mennyire fontos fenntartani ezt az energiát a testükben és ezáltal a Föld energiájához kapcsolódni.

 

Légzőgyakorlatok kristály gyerek és indigó gyerek számára

A légzés módjának óriási hatása van arra, hogy hogyan érezzük magunkat. Ha sekélyesen lélegzünk a mellkason keresztül, akkor az idegrendszerünket stressz üzemmódba állítjuk. Figyeld meg gyermeked légzését! Elindíthatsz egy játékot azzal, hogy gyermeked lassú, mély lélegzetet vesz, miközben a teste különböző részeire koncentrál.

El tudod képzelni, hogy lélegzel a talpadon, a szíved központjában, a fejed tetején vagy a gyomrodban? Mivel a gyermek a test különböző területeire összpontosít, képes lesz megjeleníteni a testéből kilépő stresszt vagy negatív energiát, amikor kilégzik. Ez a gyakorlat egyáltalán nem áll messze a valóságtól, mivel minden egyes levegővétel energiát mozgat!

 

Hogyan lehet kiegyensúlyozni a kristálygyerek és az indigógyerek energiáját?

 

Földelőzsinór

Itt van egy újabb nagyszerű gyakorlat, amely megragadja gyermeked fantáziáját! Miközben a gyermeked a székben ül, vagy keresztezett lábakkal ül a földön, képzelje el, hogy farka nőt olyan, mint egy kismajomnak, amely megérinti a talajt / földet. Ez a földelőzsinór, amely nagyon hasznos a negatív energia felszabadításához és a pozitív energia felvételéhez.

Kérd meg a gyermekedet, hogy vezesse el a negatív energiát a kis majomfarkán keresztül a földbe. Amikor minden negatív energiája felszabadult, kérd meg, hogy fogadja be az életet adó, földenergia egy részét. Észreveszi a földtől felfelé áramló energia minőségének különbségét? Nagyon pozitív élmény lehet ennek a gyakorlatnak a szabadban történő elvégzése!

 

Állandó földelés

Amíg a gyermeked feláll, képzelje el, hogy ő egy erős fa, melynek gyökerei a lábuk mélyéből, a talpukból nőnek, mélyen a földbe. Mond neki, hogy érezze át, milyen szilárd és erős lesz, amikor gyökerei a föld energiájához kötik őt .

Kérd meg a gyermekedet, hogy húzza fel a Föld pozitív energiáját a lábai alján, a testén keresztül egészen addig, amíg az a feje tetején nem szivárog ki, mint egy szökőkút. Kérdezd meg tőle, milyennek érzi ezt a pozitív energiát, amikor a testében mozog?

 

Pihenés és reflexológia

Ha a kristály gyerekben vagy az indigó gyerekben túl sok az elektromágneses energia, azt el kell vezetni. Dörzsöld gyermeked talpát fémkanállal az óramutató járásával ellentétes irányba, miközben erősen nyomva tartod, persze úgy, hogy ne okozz fájdalmat. Az óramutató járásával ellentétes irányú körök energiát szabadítanak fel, segítve a gyermeket megnyugodni és pihenni ( elvégre ez a reflexológia alapelve !). Ez különösen jó gyakorlat, ha gyermekednek nehézségei vannak a pihenéssel és az éjszakai  alvással! Lehet, annyira megszereti, hogy újra és újra kérni fogja.

 

Érzelmi szabadság technika (Emotional Freedom TechniquesEFT)

Az érzelmi szabadság technikák alkalmazása minden életkorban fontos lehet! Ez az EFT technika a Kopogtató módszer néven ismert. Amikor a kristály gyerek vagy az indigó gyerek energetikai rendszere felborul, akkor hajlamosak olyan döntéseket hozni, amelyek kárt okoznak nekik. A polaritás kiegyensúlyozásának gyors módja az, hogy a kezén lévő Karate pontot finoman ütögeti. Pozitív megerősítéssel és mély lélegzettel kombinálva elősegíti a fordított polaritás helyreállítását.

Példa a pozitív megerősítésre: „Annak ellenére, hogy mérges vagyok, mert……., szeretem magamat, és még mindig jó gyerek vagyok.” Az ilyen típusú állításokkal a gyermek el tudja fogadni a problémát, és nem indul el nála egy önbántalmazó folyamat. Miközben a karatepontot ütögeti, legalább háromszor ismételje el hangosan a megerősítést.

 

Még egy földelési technika

Séta a szabadban mezítláb (az időjárási viszonyok lehetővé teszik) egy másik jó módszer a kristály gyerek vagy az indigó gyerek földeltségének növelésére. Mond meg gyermekednek, hogy járás közben érezze át a fű, a föld, a járda, a homok, a sziklák és a víz észlelésének különféle érzéseit.