A hűség egy döntés, a hűtlenség is az!

Nemrég olvastam egy cikket, melynek az volt a témája, hogy miért lesz hűtlen egy férfi? A cikket egy férfi írta, így főleg érdekesnek találtam, végig is olvastam. Nagyon sok szempontból egyet is értettem vele, de voltak olyan általánosítások a nőkre vonatkozóan is, ami mellett nem tudtam elmenni. Ezért úgy gondoltam megosztom veletek az én nézőpontomat.

 

Miért lesznek hűtlenek a nők?

„Már az elején érdemes leszögezni, hogy a férfiak és nők általában különböző motivációkból lépnek félre. A nők inkább a törődés hiánya miatt, az érzelmek, lelki szükségletek kielégítésére keresnek valakit, akitől megkapják az általuk vágyott intimitást. Az érzelmi megnyílás, bensőséges kapcsolat kialakulása pedig ajtót nyit a szexualitás felé.”

Alapvetően egyetértek abban, hogy a nők a törődés hiánya miatt lesznek hűtlenek. De mit értünk törődés alatt? Nem vesz nekünk virágot vagy csokoládét minden héten? Nem mondja minden nap, hogy szeretlek? Nem ölel át, nem csókol meg? Esetleg már nem is beszélgetünk?

Úgy gondolom, a „Mennyire törődik velem a párom” sok esetben függ attól, hogy egy nőnek mik az igényei. Köztünk is vannak romantikusabbak, akik szeretik rendszeresen hallani a szívből jövő, szenvedélyes szerelmi vallomásokat, de van, akinek ez már sok és egyáltalán nem vágyik rá.  Egy érett nő már igenis külön tudja választani az érzelmeit és a szexuális vágyait.

Ha egy érett nő úgy dönt, hogy szeretőt fog tartani, akkor nem gondolnám, hogy az intimitást keresné. Már csak azért sem, mert az intimitás létrejöttéhez kell egy jó adag bizalom, amiből következik a meghittség. Ez egy nagyon bensőséges kapcsolódást feltételez, amit egy szerető heti vagy havi egy-két szexuális együttléttel nem tud megadni a nőnek.

 

Szándékosan hűtlenek a férfiak? Szándékosan keres a férfi szeretőt?

„Pedig valójában igenis lehetséges, hogy nem szántszándékkal kerestek szeretőt. Ezeket a helyzeteket azonban a legtöbb esetben meg lehetne előzni, és megoldani a problémákat, mondjuk kommunikációval.”

Ezzel egyet is tudok érteni. Szerintem senki nem keres szándékosan szeretőt, se a férfi, se a nő. Hogy miért? Valljuk be, szeretőt tartani nagyon stresszes dolog. Hazudozni, titkolózni, bujkálni, nehogy meglásson valaki és lebukjunk. Iszonyú feszültséggel jár minden pillanatban azon rettegni, hogy mi lesz, ha kiderül. Oldjuk meg ezt a problémát kommunikációval? Persze, beszéljünk a párunkkal, ha valami hiányzik a kapcsolatunkból, ha változást szeretnénk. Bár ez is inkább a nőkre jellemző. A legtöbb férfi, ha párkapcsolatról van szó, nagyon nehezen beszél az érzelmeiről, vagy az őket ért sérelmekről.

Én személy szerint órákat töltöttem el az exeim faggatásával, hogy mondják már el, mit akarnak másképp? Mintha a fogukat húztam volna. Ha végre sikerül beszélni róla, már az is hatalmas sikerélmény, de a java csak ezután következik. Ugyanis, ha egy kapcsolat ellaposodott és unalmassá vált, arról mindkét fél tehet, nem tehetjük meg, hogy csak a másikra mutogatunk, tenni is kell!

Nem elég csak beszélni róla, a változásnak be kell következni, és mindkét félnek meg kell tenni a szükséges lépéseket. Általában itt akad el a dolog. Olyan jól bele lehet süppedni egy sz@r kapcsolatba és siránkozni, hogy milyen rossz nekem. A legtöbben, ahelyett, hogy tényleg tennének valamit, inkább beletörődnek, és onnantól kezdve már jöhet a szerető majd később az elválás, de ez is csak akkor, ha elég bátrak hozzá.

 

A hűtlenség okai

 

A férfi azért hűtlen, mert a nők szexuális étvágya nem egyezik a férfiakéval?

Pár év elteltével a nők szexuális étvágya, ami egy ideig a párjukkal megegyező volt, lecsökken. A férfiak több szexet igényelnek, valószínűleg azért is, mert minden aktus biztos kielégülést nyújt számukra – reflexszerűen működik, nem olyan bonyolult, többtényezős, hangulatfüggő művelet, mint a nőknél.”

Ennél a pontnál csak magamból tudok kiindulni, és a véleményem az, hogy ez egy baromság. A volt kapcsolataim a felénél ez pont fordítva történt. A férfi inkább meccset nézett, sörözött a haverokkal a teraszon, nyomta a számítógépes játékokat, vagy gagyi sorozatokat nézett, aztán elaludt a TV előtt. Igen, próbáltam kommunikációval megoldani.

Beszéltem, csak beszéltem és persze jött a válasz, hogy igazam, van, de nem változott semmi. Persze, mi nők nagyon leleményesek vagyunk, bevetettem mindent, ami eszembe jutott, de egy kidőlt, horkoló férfival nem tudtam mit kezdeni. Nekem is vannak korlátaim.

 

A hűtlenség okai

Egy párkapcsolatban a férfi azért hűtlen, mert már nem kell hódítani?

Egy új ember felbukkanása pont azokat az élményeket hozza vissza, amik egy hosszú távú kapcsolatból sokszor már kivesztek. A férfi hódíthat, becserkészhet, alfahímnek érezheti magát, akitől megremegnek a lány térdei…”

Igen, ezzel el is érkeztünk a lényeghez. Hová tűnik a szenvedély, a forróvérűség egy hosszú távú párkapcsolatból? Sajnos a nők és a férfiak is hajlamosak elkényelmesedni ezen a téren. A tudat, hogy ott van mellettünk a párunk, minket választott már X éve, akkor nekem tök jó, hátradőlök és kész. Na, itt van az alapvető hiba!

Nem dőlhetünk hátra, a szenvedélyt igenis ébren kell tartani, ha tényleg azt akarjuk, hogy a párkapcsolat sokáig tartson és mindkét fél számára kielégítő legyen. A férfi hódítsa meg a nőt egy párkapcsolatban is, újra meg újra, ahogy a nő is csábítsa el a férfit, újra és újra. Nagy tévedés, hogy csak a férfinak hiányzik a hódítás, a nőnek is hiányzik a csábítás, az érzés, hogy hatással tud lenni egy férfira.

Ez a kihívás uraim! Egy nőt újra és újra meghódítani, ébren tartani az érdeklődését. Egy nő szemében akkor lesz valaki igazi férfi, ha erre képes!