fbpx

A hegyikristály mindent megtisztít energetikailag, amivel érintkezik vagy a hatókörébe kerül, és egészséges egyensúlyba rendezi a kibillent tartományokat.

Ez az ásvány a világon szinte mindenhol megtalálható.  Az emberi történelem során a tiszta kvarcot szentnek és gyógyító kristálynak tartották. Ausztráliában és Dél -Amerikában törzsi leletek árulkodnak arról, hogy nagy becsben tartották kvarckristály ereklyéiket. A tisztakvarcot edénynek és urnaként is használták, az elhunytak szellemének tiszta csatornázására.

Az észak-amerikai törzsek szent kőként bántak vele, és a Földanya esszenciális energiáit tisztelték benne. Legendák mesélnek Atlantiszról és Lemúriáról is, hogy gyógyításra és tértisztításra használták ezt a csodálatos ásványt.

Az ókori görög legendák arról mesélnek, miszerint a hegyikristály felolvaszthatatlan megfagyott jég, emiatt csiszolt hegyikristály gömböket hordtak maguknál, hogy hűsítse őket az ásvány a nagy melegben.

A japánok a tökéletességet látták benne. Számukra ez volt a tiszta ékszer leképződése, és hittek a tisztító, megújulást, újrakezdést támogató erejében. A Maják 13 hegyikristály koponyájába kódolt ősi tudás információit hiszik. Cáfolják sokan, de a koponyák létezése vitathatatlan.

A hegyikristály a leghatékonyabb gyógyító és energiafelerősítő kristály a Földön, ami az egyedi csavarvonalú kristályformájának köszönhető.

Világszerte megtalálható. Elnyeli, tárolja, felszabadítja és szabályozza az energiát, valamint kitűnő a blokkok eltávolítására is. Ha az akupunktúrához használatos tűket hegyikristállyal borítjuk be, a hatásuk tíz százalékkal nő. Miként azt a Kirlian kamera is bizonyítja, a kezünkben tartott hegyikristály megkétszerezi a biomágneses mezőket. Elősegíti az izomtesztet, és véd a sugárzás ellen. Elektromágnesességet termel, és eloszlatja a statikus elektromosságot.

Ez a kristály mindig annak az energiának a rezgésszintjén fejti ki hatását, amely nélkülözhetetlen a gyógyulásunkhoz vagy a végzett spirituális tevékenységhez. Az energiát a lehető legtökéletesebb állapotba hasznosítja; hatása visszanyúlik egészen a rendellenesség kialakulása elé. Tisztítja és erősíti a szerveket és a finomtesteket, mélyrehatóan megtisztítja a lelket is; valamint a fizikai dimenziót összekapcsolja a tudattal.

Spirituálisan: az energiát a lehető legmagasabb szintre emeli. Tartalmaz minden lehetséges színt; a hegyikristály a létezés minden szintjén kifejti hatását. Mint egy természetes komputer, úgy tárolják az információkat; ezek a kristályok olyanok, mint a spirituális könyvtárak, csak arra várnak, hogy mikor adhatják tovább mindazt, amit tudnak.

A hegyikristály el tudja oszlatni a karmikus magokat. Fokozza az extraszensz képességet, és ráhangol a spirituális céljainkra. Meditációhoz használva kiszűri a zavaró tényezőket. A legfogékonyabb a programozásra.

Mentálisan: segíti a figyelem–összpontosítást, és felszabadítja az emlékeket.

 

hegyikristály

A hegyikristály takarékoskodik az energiával; ezért ha összehangoljuk az autó üzemanyagszintjével, a kvarccsúcs csökkenti a fogyasztást.

Attól függően, hogy milyen gyorsan képződtek, a kristálycsúcsoknak különböző formájú kristálylapjai vannak. Ezek a formák nagyon jelentősek.

Gyógyhatása: a hegyikristály mestergyógyító, és bármilyen betegségre használható. Élénkíti az immunrendszert, és egyensúlyba hozza a szervezetet. Kitűnően csillapítja az égéseket. Kiegyensúlyozza az összes csakrát, és összehangolja a finomtesteket.

Hegyikristály típusai színek alapján:

Kék kvarc: arra ösztönöz, hogy segítséget nyújtsunk másoknak, és csillapítja a félelmet. Megnyugtatja az elmét, segít megismerni a spirituális természetünket és eletben tartja a reményt. A gyógyításban a felsőtest szerveire hat jótékonyan. A két kvarc tisztítja a véráramlást, és erősíti az immunrendszert.

Arany gyógyító: (természetes bevonatú, átlátszó sárga). Nagy távolságokból is elősegíti a spirituális kommunikációt, beleértve a világok közöttit is, és minden szinten képessé tesz a gyógyításra.

Zöld kvarc: megnyitja és stabilizálja a szívcsakrát. Átalakítja a negatív energiát, kreativitásra ösztönöz, és egyensúlyban tartja az endokrin rendszert.

Harlequinkvarc: vörös pöttyös füzére táncol benne. Összekapcsolja a gyökér– és a szívcsakrát a koronacsakrával, fizikai és spirituális vitalitást vonz a testbe. Kiegyensúlyozza a kettőségeket és a meridiánokat a fizikai testben, s hozzáerősíti őket az éterihez, valamint összhangba hozza a finom és a fizikai idegrendszert. A gyógyításban, a harlequin kvarc erősíti az ereket, az emlékezetet és a pajzsmirigyet, s megszünteti az utóbbi rendellenes működését. Erősíti az akaratot, hogy felépüljünk a betegségből, valamint csillapítja a reménytelenség érzését.

Litlumkvarc: (természetes bevonatú, lilás–vöröses bíborral pöttyözött). Természetes ellenszere a depressziónak. Hatékony gyógyító energiái finoman a felszínre hozzák a depresszió mögött meghúzódó betegségeket, hatástalanítja a régóta bennünk élő dühöt és szomorúságot. Egészen az előző életekre visszanyúlva szünteti meg annak érzelmi rendellenességnek a gyökerét, ami kihat a mostani életekre is. A litiumkvarc kiváló tisztítója a csakráknak, és tisztítja a vizet is. Rendkívül hasznosan gyógyítja a növényeket és az állatokat is.

 

hegyikristály

 

Természetes titán: a kvarckristályokat pöttyözi, és ugyanazok a képességei, mint a szivárvány aurakvarcnak. Gyakran található zárványként olyan kvarcokban, mint amilyen a rutiltartalmú kvarc.

Természetes szivárvány: sok kvarckristályban megtalálható. Serkenti a tudatos egyetemes szeretetet, eltávolítja a negatívvitást; valamint gyógyító energiát áraszt szét a testben és a környezetben.

Mandarinkvarc: (természetes bevonatú, átlátszó narancssárga). Kitűnő a hatása sokk vagy trauma után, elsősorban lelki vonatkozásban. Használható a lélekrészek visszahhozására és egyesítésére is, valamint az asztrális támadás utáni gyógyításra. A mandarinkvarc élénkíti és egyensúlyba hozza a szexcsakrát, valamint serkenti a kreatív energia áramlását. Messze túlvisz a meggyőződéseink eddigi korlátain egy pozitívabb rezgésbe. Azt bizonyítja be, hogy a hasonló a hasonlót vonzza.

Tibeti kvarc: előfordul egy– és kétvégű változatban is, valamint fekete foltszerű zárványok lehetnek benne. Tibet rezonanciáját hordozza magában, és azt az ezoterikus tudást, amely olyan régóta létezik ott. Ez a tudás elérhetővé válik, ha tibeti kvarccal meditálunk. Aztán a megszerzett ismereteket felhasználhatjuk a gyógyításban és a spirituális tevékenységekben.

Ez a kő elérhetővé teszi az Akasa Krónikákat. Ennek a nagyon kifinomult és mégis földelt kvarcnak erős a központosító energiája, amelyet át tud adni a testnek és a személyes énnek, biztosítva ezzel a mélyreható gyógyulást és a finomtestek energiával való feltöltését. A fizikai testre alkalmazva tisztítja és energiával látja el a meridiánokat.

 

Forrás: Judy Hall Kristálybiblia

Pin It on Pinterest