Egy CalTech tanulmányban a tudósok megállapították, hogy az emberi agynak valójában van egy hatodik érzéke, – amelyet sokan régóta gyanítottak – az elektromágneses-vétel. Ugyanúgy, mint a különböző állatok, amelyek a Föld mágneses mezőjét használják a navigációhoz, a tanulmány kimutatta, hogy az embereket tudattalanul befolyásolja a Föld mágneses mezőjének változása.

Azzal, hogy résztvevőket egy olyan elektromágneses pajzzsal rendelkező Faraday-kalitkába helyeztek mely erős „négyzet Merrritt-tekercs van burkolva” – a kutatók képesek voltak létrehozni a bolygóhoz hasonló mágneses mezőt amelyet manipulálni is tudtak. Ezután EEG sapkák használatával meghatározták az alanyok agyhullámait, miközben a mágneses teret mozgatták először az óramutató járásával megegyezően, később az óramutató járásával ellentétesen, majd egyáltalán nem mozgatták.

Nem meglepő, hogy amikor a vizsgált személy alfa-agyhullámait mérték, a tudósok észrevettek egy olyan választ, amely a földi mágneses mező különböző változásaihoz kapcsolódik. Az egyetlen anomália, amit észleltek az volt, hogy ezek az alfahullámok nem reagáltak a mennyezet felé mutató forgó mágneses mezőre.

 

az emberek érzékelhetik a Föld mágneses mezőjét

 

A tudósok állítása szerint (Bár nem teljesen biztos benne, hogy miért lehet ez a helyzet) ennek az lehet az oka, hogy az agy nem reagál a zavaró mágneses ingerekre. Minden érintett személy a bolygó északi féltekéjéről származott, és csak olyan mezőkre reagált, amelyek ugyanúgy mutatták a bolygó mágneses mezőjét a világ azon felében. Azt mondták, hogy ezen elmélet megerősítéséhez teszteket kell végezniük a déli féltekén élő emberekkel is.

A bevont kutatók azt is állítják, hogy ez a képesség elhalványult ugyan, a múltunkból maradt meg, egy „elveszett, ősi mágneses-szenzoros rendszer”.

Mások viszont már régóta gyanították, hogy az emberek sokkal érzékenyebben reagálnak a Föld mágneses mezőjének eltolódására, mint amiről jelenleg tudunk. Ez nagyrészt annak a jól dokumentált ténynek köszönhető, hogy az emberi agy, mint más állatok is, nagy mennyiségben tartalmaz magnetitot – egy mágneses ásványt, amelyről úgy gondolják, hogy receptorként működik a Föld mágneses mezőjében.

A magnetittel és a rendkívül alacsony frekvenciájú (ELF) hullámokra adott reakcióval kapcsolatos tudományos tanulmányok kimutatták, hogy bizonyos frekvenciák befolyásolhatják a hangulatot, és fizikai betegségeket okozhatnak, például depressziót, szorongást, émelygést és fejfájást. De a kissé magasabb frekvenciájú mágneses mezőknek teljesen ellentétes hatása lehet, ami a szorongás enyhítését és a stressz csökkenését eredményezheti.

A Föld mágneses mezőjének a lakosság egészére gyakorolt ​​jelentős hatásait illetően megfigyelték a mágneses ingadozásokkal összefüggő, következetes viselkedés típusait. A geomágneses viharok és a drasztikus mágneses változások időszakában olyan eltérő cselekedeteket rögzítettek, mint az öngyilkosságok számának növekedése, a tőzsdei ingadozások és a születési arány növekedése.

És most, néhány tanulmány még újabb érdekes képességet kezd megfigyelni az újonnan felfedezett elektro-mágneses vételünkkel kapcsolatban, ez pedig a telepátia.

 

Forrás: Gaia