A baglyot a görög Athéné istennőhöz rendelik, és a bölcsességet jelképezi. A kelták számára szent állat volt, mert üzeneteket hozott az alvilágból.

 

Bölcsesség, Beavatás, látomás

 

 A hinduizmus szerint a bagoly a halottak istenének küldötte. Tudást és üzenetet visz más szférákból, megtanítja védenceit a másik világ szabályaira és figyelmeztet a veszélyre. A földistent is képviseli, a termékenységért és azért a potenciális energiáért felel, amelynek először egy növekedési és érési folyamaton kell keresztül mennie ahhoz, hogy tényleges erőre tegyünk szert.

Arra ösztönöz, hogy bízzunk az intuíciónkban. Átvezet a lélek sötétjén keresztül, ebben rejlik a gyógyító küldetése. Arra bíztat, hogy ismerjük meg bensőnk erdejét, és a benne rejlő titkokat. A sötétséget és a benne szunnyadó erőt meg kell tanulnunk megérteni. Mert a kozmosz és a valóság legnagyobb része sötét és üres. A sötétség nem gonosz vagy rossz, egyszerűen csak létezik. A teremtés ereje rejlik benne, és a saját sorsunk alakításával kapcsolatos titok. Vizsgáljuk meg a sötétség tükrét, találkozzunk saját árnyékunkkal, érzéseinkkel, emlékezetünkkel, és vizsgáljuk át, hogy mennyire alakítjuk saját magunk az életünket és a körülményeinket.

 

A bagoly belső vizsgálatot, önfejlesztést és meditációt követel a fénnyel és a sötétséggel kapcsolatban. Bevezet bennünket a teremtés bölcsességébe és megtanítja nekünk a kozmikus törvényeket.

 

Segítségével az életünk irányítójává válhatunk. Bölcs tanító és vezető, aki vizsgáztatja védencét, hogy az készen áll-e követni a sötétség kihívását. Erőállatként a bagoly bölcs tanító és vezető, aki vizsgáztatja védencét, hogy az készen áll-e követni a sötétség hívását.

 

bagoly, mint erőállat

 

Pozitív oldalát tekintve a bagoly rámutat arra, hogy tudatalattink erejével foglalkoznunk kell, Figyeljünk a programokra és a mintákra, amelyek hátráltatnak bennünket, és oldjuk fel őket. Ismeri a sötétség erejét, amelyben a sorsszálak és víziók szövődnek. A csend mestere és a bölcsesség fényében a csend által az álcázás mesterévé válik. Azonnali energiafelszabadulást hoz, másrészt tartalékolja és átalakítja az erőt rituális célokra.

Negatív oldalát tekintve a bagoly titokzatoskodó, tudálékos, lenéző és szigorú. Jelenthet tudattalan energiarablást, üldözési mániát és őseink hatalmát, melyek hatással vannak az életünkre.

Minden tudás, minden bölcsesség bennem van. Tudatalattim erejével békét, csendet, sikert és szerencsét hozok az életembe.

Álomszimbólum: A bagoly a tudatalattiból származó üzeneteket hozza el nekünk.

A bagoly gyógyító erővel rendelkezik. Az indián horoszkópban a bagoly jegyét a viharmadár-klánhoz rendelik, növénye a fagyöngy. Feladata a dolgok megváltoztatása. Függetlenséget, melegszívűséget, kalandvágyat, őszitneséget, igazságosságot jelképez.A bagoly amulett a felismerést, az üzenetet és a bölcsességet szimbolizálja. A sámánt egy másik szintre juttatja, ahol átfogó képet kap, és ennek köszönhetően célratörően kezdhet dolgozni.

 

Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket