Sugilit – szugilit: a bölcs válaszokat hordozó – a létezés miértjét feszegető kérdések kommunikátora – gyógyító

A  sugilit – szugilit Keménység: 6-6,5 Szín: lila, ibolya, rózsaszín, barna, sárga, vöröses, színtelen Kémia: Na3Kli2(Fe3+Mn3+Al)2(Si12O30) Kristályosodás: hexagonális. A szugilit nevét 1976-ban kapta az első leírója emlékére amely a japán Ken-ichi Sugi nevéből, és a görög kő (lithos) szavakból áll. 1944-ben a japán olajkutató Ken-ichi Sugi, Iwagi szigetén (Japán) fedezte fel és írta le a szugilitet, de ezek apró sárgás-barna kristályok voltak. Csak később 1979-ben, a szebb jobb színű és nagyobb darabokat produkáló Dél-Afrikai lelőhelyről kikerülő darabok láttán lett egyre ismertebb ez az ásvány.

A szugilit egy elég ritka cikloszilikát ásvány, és mivel legnagyobb lelőhelye, a Dél-Afrikai Wessels bánya (Northern Cape tartomány) mangánbányájában a nagyobb jó minőségű csiszolható darabok gyakorlatilag „elfogytak” az ára egyre feljebb kúszik. 2014-2015-ben a Dél-Afrikai N’Chwaning II (Kuruman, Kalahári) bányából kőzeten fennőtt gyönyörű színű többnyire rostos, szálas példányai kerültek elő. További ismert lelőhelyek: Olaszország (Liguria), Kanada (Mont Saint-Hilaire, Québec), India (Madhya Pradesh), Ausztrália, Tadzsikisztán. (forrás: Kristálycentrum)

 

Ásványmesék Angyalszárnyakon, a sugilit – szugilit üzenete – sugilit – szugilit mesterkristály:

Itt a Földön, megóvlak az asztrális támadásoktól. Minden tömör, ártó, sűrű, és nem helyén való energiát transzformálok, oszlatok, vagy földelek. Az áthatolhatatlan védőburok, amivel megóvlak, segít neked azzal kapcsolatban, hogy úgy értsd meg önmagad és másokat, hogy ne zilálódjanak szét az én-határaid, hogy ne vonódj be semmi olyan dologba energetikailag, amire nincs hatásod, ami nem a Te feladatod!

A dimenziók összekötője vagyok, felkészítem és befogadóvá teszem az egó vezérelte elméd, az egóval fel nem foghatóra, az egóval értelmezhetetlen rétegek befogadására és az onnan érkező információk értelmezésére. Megkönnyítem és biztonságossá teszem számodra az előző életeidhez való hozzáférést, és az asztrálutazásokat, úgy, és olyan mértékben, amit képes vagy feldolgozni és befogadni. A segítségemmel feltárt, előző életbeli tapasztalataid szolgálatodra lesznek, hogy ebben az életedben könnyebben boldogulhass azokban a helyzetekben, amit már korábban megtanultál.

Amikor pedig fáradt a háromdimenziós tested és elméd, biztosítom számodra a pihentető, békés álmokat és éjjeleket, a regeneráló feltöltődésért. Az éber türelemre tanítom túlpörgetett energiáid. Kommunikációdba nyugalmat és magabiztosságot csempészek. Képes vagyok erősíteni az összes pozitív jellemvonásodat. Felbontom azokat a régi fogadalmaidat, amiket feleslegesen kötsz ehhez az életedhez, és csak akadályoznak a fejlődésben.

Memóriádat és a tudásszomjadat erősítem. Nyugodt és érthető, határozott, magabiztos kommunikációra ösztönözlek.  Nézz rám és beszélj, mondd ki bátran, segítek, hogy a gondolataid és szavaid mindig önazonos egyensúlyban legyenek. A mindenség energiáival kapcsolom össze a gondolataid és a torokcsakrád, hogy bátran tudj beszélni bármilyen szituációban. Magabiztos nyugalommal töltelek fel, erősítem a megérzéseid, és azok tiszta egyértelmű üzenetét közvetítem számodra.

Nyitott, bátor, kezdeményező tettetekre inspirállak. Derűvel és vidámsággal ajándékozlak meg. Felébresztem kreatív éned, a számodra legjobb megoldásokra irányítom a fókuszod. Mérséklem a kimerültségig tartó önhajszolásod és gyógyítalak kimerültség esetén. Erősítem benned az életkedvet és az élet iránti szeretetet, önmagad szeretetén keresztül. Eltökéltté teszlek a céljaid kibontakoztatásával kapcsolatban, és megnyitlak a szükséges emberek felé, hogy könnyedén tudj kapcsolódni másokkal.

Segítek neked az elindulásban, minden olyan dolog elindításában, amiben szükséged van a kezdőlendülettel kapcsolatos támogatottságra. Az ész köve is vagyok, serkentem az agyi folyamatok működését, növelem benned a kreativitás és az értelem összhangját. Felpezsdítem benned az életkedvet. A csalódottságot, örömteli tapasztalássá alakítom, a derűt és a szarkazmust használva. Egyensúlyba hozom a fizikai, az érzelmi, a szellemei és a spirituális testet, valamint a csakrákat.

Jellegzetességei: a sugilit – szugilit a szeretet legjelentősebb kövei közé tartozik, elhozza a bíbor sugár energiáját a Földre. A spirituális szeretet és bölcsességet jelképezi, s ennek a szeretetnek a szabad áramlásához megnyitja és összehangolja a csakrákat. Spirituális tudatosságra ösztönöz, fejleszti az üzenetközvetítés képességét.

Elkísér az előző életbe, vagy a köztes létálomba vezető utunkon, hogy megkeressük a rendellenesség okát. Ez a kő megadja a választ az élet minden nagy kérdésére, az olyanokra, mint: „Miért vagyok itt?”, „Hogyan jöttem?”, „Kivagyok?” Hasznos kísérő a megvilágosodáshoz vezető bármilyen úton. Óvja a lelket a sokktól, a traumától és a csalódástól, és enyhíti a spirituális feszültséget. Segít az érzékeny embereknek és a fénymunkásoknak anélkül alkalmazkodni a földi rezgésekhez, hogy elkeserednének, vagy a saját rezgésük károsodna.

A sugilit lehetővé teszi, hogy fényt és szeretetet vigyünk a legsötétebb helyzetbe is. Mivel elősegíti a megbocsátást és kizárja az ellenséges érzelmeket, hasznos a csoportokkal való foglalkozáshoz , mert megszünteti a közösségen belüli nehézségeket, és megkönnyíti a szeretetteljes kommunikációt.

Pszichológiailag: a szugilit jótékonyan hat a beilleszkedni nem tudókra, azokra az emberekre, akik a Földet nem érzik az otthonuknak, valamint azokra is, akik paranoiában vagy skizofréniában szenvednek. Kitűnő az autisták számára. Megkönnyíti annak megértését, hogy a tudat milyen hatással van a testre, és mi a szerepe a rendellenességekben.

Érzelmileg: a szugilit biztosítja azt a képességet, hogy a kellemetlen dolgokkal is szembenézzünk. Enyhíti a sajnálatot és a félelmet; arra sarkall, hogy bocsássunk meg önmagunknak.

Mentálisan: a szugilit serkenti a pozitív gondolatokat, újrarendezi azokat az agystruktúrákat, amelyek az olyan tanulási nehézségek mögött húzódnak meg, mint a diszlexia. Támogat abban, hogy megalkuvás nélkül oldjuk meg a konfliktusokat.

Fizikailag: a szugilit jótékony hatású a daganatos betegekre, mivel gyengéden feloldja az érzelmi nyugtalanságot és enyhíti a kétségbeesést. Eltávolítja a negatív energiát, szerető támogatást kölcsönöz, gyógyító energiát közvetít a test, a lélek és a szellem számára.

Gyógyhatása: egyedülállóan jó fájdalomcsillapító: a benne található mangán–dioxid elmulasztja a fejfájást és a rossz közérzetet.