A Vénusz szűk egy hónap alatt végiggaloppozott a tüzes Kos csillagképen és a föld jegyű Bikában sem időz sokáig idén, de a következő hetekben mindenképp lassulni és formálódni fog az érzelemvilágunk a heves és türelmetlen lelkületű Koshoz képest.

 

Az elmúlt majdnem egy hónap alatt, amíg a Vénusz a Kosban járt az érzelmeink akaratlagossága volt napirenden. De nem elég valamit csak akarni és küzdeni érte vagy ellene, mert sokszor a küzdelem nem is az akaratunk tárgyáról szól, hanem az önmagunkkal vívott egoharcokról. A (2023.02.20.-2023.03.15.) Kos-Vénusz vívódásai, felfokozott vágyai, megélései, most úgymond bekerülnek az anyagba és valósággá formálódnak. Ami az elmúlt hónapban robbanásszerű vágyként jelent meg az életünkben azt most realizálhatjuk! Képesek leszünk kézzelfoghatóvá tenni, kvázi, birtokunkká válhatnak a vágyaink tárgyai.

 

Tele leszünk földhözragadt kérdésekkel és késztetésekkel, hogy megkaphassuk, megteremthessük mindazt, amire anyagias, érzéki, kapcsolódási és birtoklási szempontokból áhítozunk. Örömmel és felelősségteljesen osztjuk majd meg mindezt azokkal, de csakis azokkal, akiket méltónak tartunk rá és értékesnek érezzük a lényét az életünkben.

 

A Vénusz a Bikában mindig a fizikai dolgokról szól, és az öt érzékszervünkkel érzékelhető szépség és finomság iránti vágyainkat mozgatja. A Vénusz a Bikában azt is megkérdezi majd tőlünk, hogy milyen kapcsolatot ápolunk saját magunkkal. Mennyire szeretjük önmagunkat és mennyire vagyunk képesek szeretni másokat. Ha kibillen ez az energia az életünkben, akkor válhatunk hedonista élvhajhásszá, zsugorivá vagy egészségtelen módon birtoklóvá mindennel kapcsolatban. Egészséges rezgéstartományban a Bika Vénusz, maga a megtestesült fizikai öröm, boldogság, bőség az adok-kapok örömteli és szeretetteljes egyensúlya. Amikor pontosan tudjuk, hogy mennyit érünk és mennyit vagyunk képesek adni.

 

Az alaptézisek mellett a 2023.03.16-án rajzolódó csillag mintázat a következő feladatokat és lehetőségeket hordozza magában a Bika Vénusz idejére.

 

A kreatív alkotó energiáink kerülnek majd előtérbe a kertészkedéstől a művészeteken keresztül mindent örömmel fogunk csinálni, aminek tudjuk, hogy kézzelfogható eredménye lesz. Ezzel párhuzamosan a társasági élet iránt is felfokozódik bennünk a vágy. Minden olyan élethelyzettel kapcsolatban is át fog minket járni a tavaszi izgatottság, amiről biztosan tudjuk, hogy igazán jól fogjuk érezni majd magunkat.

A kötelezettségektől és a muszáj dolgoktól most kicsit viszketni fogunk, ehhez mérten érdemes átgondolni a teendőink listáját. Figyeljünk a pénzügyekre, nagyon figyeljünk a pénzügyekre és a pénzhez való hozzáállásunkra! Nincs helye se a túlköltekezésnek, se a kölcsönöknek.

Az emberi kapcsolatainkat is kérdőre vonja most a Vénusz, várhatóan több olyan dologgal szembe kell majd néznünk amit eddig halogattunk. Az őszinte, egyenes, tiszta és mélyreható kommunikáció az amivel a legtöbbet el tudjuk most érni. Most nincs helye az udvariaskodásnak és a fél mondatoknak, de tartsuk szem előtt, hogy az őszinteség nem egyenlő a verbális bántalmazással!

 

A Bika Vénusz napjaira a dōTERRA 100% – os tisztaságú, esszenciális illóolajai közül a dōTERRA  fahéj olajat ajánlom nektek.

 

Azt tanítom neked, hogy nem kell mindent szeretni, de mindent tudni kell értékelni! A legfontosabb az, hogy te megtanuld mi az, amit valóban szeretsz, mi az amit szívesen kipróbálsz, és mi az, amire nincs szükséged. Megtanítalak válogatni. Ráébresztelek és irányt mutatok azzal kapcsolatban, hogy rendezni tudd magadban a saját értékeid és vágyaid. Segítek neked, hogy ne raktározz felesleges dolgokat az életedben.

Több életeden keresztül megtapasztalt, hedonista, szenvedélyes, élvezetekkel-teli jóságok és finomságok emléklenyomatát ébresztem a lelkedben. Annyi jó történt már veled és ez az életed is arra vár, hogy belépj a saját bőség áramlásodba. Én a tüzet szítom fel benned, hogy a véred életteli zubogása a szíved hangját és sugallatait felerősítve, semmilyen önkorlátozó vagy önpusztító hangot ne engedtessen hallatni veled.

Pimasz, élettel teli mosolyt csalok az arcodra az egzaltált temperamentum és a magabiztosság mosolyát. Az emléklenyomataidon keresztül frissítem benned az együtt áramlás, egyé olvadás és a jóleső izgatottság érzéseinek kémiáját. Engedd meg nekem, hogy az idegenvezetőd legyek és csak kövess, hogy előcsalogathassam belőled a kellő dinamikusságot ahhoz, hogy magával ragadó, örömteli egységben élhess önmagaddal.