Az Osho Zen Tarot kártya a Zen Buddhizmusra épül, egyértelmű, ha már Osho-ról van szó, de ettől függetlenül nem kell, hogy buddhista légy.

 

Nem kell a buddhizmus minden egyes tanításával azonosulnod, de ez az egyetlen olyan tarot kártya – az én ismereteim szerint -, ami a belső lelki és szellemi fejlődésre épül.

Az Osho Zen Tarot abban tud neked segíteni, hogy szemléld az életedet megfigyelőként, tehát ne az adott érzelmi konfliktusba és drámába ragadj bele, hanem lásd ezt egy kicsit messzebbről önmagadra is rálátva, hogy hogyan lehet az adott helyzetet javítani, és milyen érzelmi reakciókat indít el benned.

Az nyilván nincs a hasznodra, ami egy öntudatlan reakció a történésekre. Az osho zen tarot kártya rámutat arra hogyan kezeld a benned zajló folyamatokat, hogy ne ezek az érzelmi drámák rángassanak téged ide – oda. Ha éber vagy, akkor nem csak sodródsz az életben irányítás nélkül, hanem a kezedbe tudod venni az irányítást, hogy az élet által eléd tárt megoldandó feladatokat meg tudd oldani.  A döntés a tiéd: vagy beleragadsz és pokolian szenvedsz, vagy megpróbálsz tudatosan hozzáállva kihozni a legjobb dolgot az adott helyzetből.

Az Osho Zen Tarot- szárnyaló madár  kirakási módot egy konkrét élethelyzet feltárására használom. Megmutatja a benned lévő érzéseket, hozzáállásodat, a reakciódat az adott helyzethez.

 

Első lap: „az elrugaszkodás kártyája”

Ez a kiindulópont, az egész folyamat alapja, vagyis Te!

 

Második lap: „az ellenállás kártyája”

Megmutatja a konkrét félelmeidet, gátlásaidat, vagy azt a személyt, vagy tapasztalást, ami gátol a cselekvésben.

 

Harmadik lap: „a félelemre felelő” képesség

Cselekvés, amivel semlegesíteni tudod, a téged irányító félelmet, megszüntetni a reakciót, hogy tudatos döntést tudj hozni.

 

Negyedik lap: „a felelősség belső támogatása”

Ha megszűnt a félelem, tudsz figyelni az intuícióra, útmutatás.

 

Ötödik lap: „külső támogatás”

Megmutatja, mit kell tenned. A tudatos lépés.

 

Hatodik lap: „ellazulás, elfogadás”

Cselekedeteid következménye, amely nem biztos, hogy az, amit Te vártál!

 

Hetedik lap: „a tudatosság új szintje”

Megértés, az összefüggések átlátása, felemelkedés, szemlélődés.