fbpx

Tényleg annyira lényeges az aszcendens, vagy van, ami még annál is fontosabb!?

 

Természetesen, ha kérdést feltettem, akkor egyértelműsíthető, hogy van olyan jelölő az ember személyiség térképén, – más néven a születési horoszkópjában – ami fontosabb mint az aszcendens.

Van egy olyan közhiedelem, miszerint harminc-negyven éves kor után az aszcendens dominánsabbá válik az ember életében. Sokan osztják ezt a nézetet, én nem értek vele egyet. Ha fontossági sorrendet kell felállítani az alap személyiségjelölők között, akkor nálam a Nap-Hold-Aszcendens a fontossági sorrend.

Hogy miért első a Napjegy, második a Hold és csak harmadik az aszcendens? Még mielőtt elkezdem kifejteni, néhány fontos dolgot szeretnék megosztani veletek!

A “Mi a horoszkópod?” kérdésre mindenki azonnal tudja a választ, de ez a válasz csupán annyit jelent, hogy a Nap épp melyik csillagjegyben helyezkedett el a születése pillanatában. Ám ugyanebben a pillanatban a tizenkét csillagjegy közül, valahol szintén jelen volt a Hold, a Merkúr, Vénusz, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Uránusz, Neptunusz és a Plútó is, amelyek a teljes születési horoszkópod szereplői, de mi most csak a Holdról beszélünk.

Ahhoz, hogy megtudhasd, milyen holdad van, már szükséges a születésed óra és perc meghatározására is, mert van úgy, hogy a Hold egy napon belül vált éppen csillagjegyet. Ha nem tudod a pontos születési időpontod, de szeretnéd tudni, akkor jelentkezz be hozzám konzultációra, van lehetőség arra, hogy pontosan meghatározzam neked az asztrológia segítségével, a születésed pontos pillanatát.

Ha tudod pontosan, hogy mikor születtél, akkor a neten számos holdjegy kalkulátor áll rendelkezésedre, de kereshetsz engem is bátran. Elég ha emailt vagy messenger üzenetet írsz, és egy napon belül elküldöm Neked a választ, hogy milyen holdad van.

Az aszcendensed meghatározásához, vagyis, hogy a születésed pillanatához képest, melyik csillagkép helyezkedik el a Föld és Nap keleti metszéspontján,  nagyjából három órás időintervallumon belül szükséges tudnod a születésed idejét. Itt szintén kedvedre válogathatsz a neten az aszcendens kalkulátorok között, és kereshetsz engem is az energiamezostudio@gmail.com e-mail címen, Instagramon, vagy Facebookon egyaránt.

 

És akkor nézzük, hogy a három fő személyiségjelölő, a Nap-Hold-Aszcendens miért is felelős az életedben.

 

A Nap jegyed, ahogy azt feljebb írtam, a köznyelvben a „mi a horoszkópod” kérdésre felel, és trendi kifejezéssel élve, megmutatja, hogy mik az alap skilljeid, vagyis, képességeid, jártasságaid, alap tulajdonságaid, alapvető hozzáállásod az élethez, hogy milyen nézőpontból tudod hasznosan és produktívan szemlélni a világot. A Napjegyed arról mesél, hogy milyen a személyiséged második látásra, mert arról, hogy milyen első látásra, arról az aszcendensed beszél majd megszólalásig.

A születési horoszkópodban a holdad, a lelkedért, az ösztönös érzelmeidért és azok megnyilvánulásáért, kifejezésre juttatásáért felel. A Hold mindig az érzékeny rétegeidről, úgymond az achillesedről fog mesélni. Arról, hogy mik az ösztönös és tudatalatti érzelmi reakció mechanizmusaid az életedben. És emiatt helyezem a második helyre a Hold jegy kérdést a sorban, hiszen az érzelmek és az érzelmi reakcióink, majdnem olyan fontosak az életünkben, mint a szívünk dobbanása, vagy a levegővétel. A holdunkat lényegében az első felsírástól az utolsó sóhajtásunkig éljük, használjuk, mozgatjuk, kifejezésre juttatjuk, ha pedig nem így teszünk, borul az egyensúly és megbetegszünk. Egy egészségtelenül megélt holdjegy tud a leghamarabb kikönyökölni a születési képletből.

Az aszcendensed beszél arról, hogy milyen vagy első látásra, szó szerint, csupán addig, amíg el nem kezdesz kommunikálni. Az aszcendens az, ami miatt kivétel nélkül mindannyian megkapjuk párszor az életben, hogy “Hát, én nem is ilyennek gondoltalak téged elsőre!” Az aszcendens találta ki szerintem azt a szólás – mondást, hogy “Ne tévesszen meg a külsőm!” A születési asztrológiai képletben az aszcendensed az az energiahalmaz, ami a külső jelölőket aggatja Rád. Mondhatjuk úgy is, hogy az aszcendens a marketing és a csomagolás.

Ha jól éled és tudatosan használod a Nap-Hold-Aszcendens energiáidat, akkor azokat a céljaid szolgálatába tudod állítani, és kiegyensúlyozottabb életet tudsz élni, mert tisztában leszel vele, hogy mik a képességeid, hogy mik az ösztönös érzelmi reakcióid és gyenge pontjaid, és hogy mit lát belőled a világ első ránézésre.

Az itt leírtak általános és tájékoztató jellegű információk, a Te születési képletedre, mindig egyedi hatással érvényes az aktuális égi állás. Ha szeretnél egyéni konzultációra bejelentkezni, keress bátran, szeretettel várlak!

Pin It on Pinterest