fbpx

Azt hiszem, mindannyian ismerjük az érzést, mikor különös jelek, véletlenek adnak választ a kérdéseinkre, vagy útmutatást adnak, hogy merre menjünk tovább.

Sokaknál az a gyakoribb, hogy csak utólag esik le nekik, hogy útmutatást vagy figyelmeztetést kaptak, de akkor valamiért nem foglalkoztak vele.

A Jelek, véletlenek felismeréséhez szükségünk van a belső éberségre. Jelen kell lennünk, nyitott szemmel járnunk, mert az információ, melyre szükségünk van, bárhonnan megérkezhet.

Ha egy felismerés előtt állunk, akkor a nyugtalanságot, elégedetlenséget veszünk észre önmagunkban. Ez az érzés látszólag minden ok nélkül is megjelenhet bennünk, kényelmetlenül érezzük magunkat vagy hiányérzetünk van. Legyünk éberek, figyeljünk, mert bármikor jöhet egy jel, egy véletlen esemény, ami felvillanyoz minket és lelkesedést ad. Ilyenkor érezhetjük, hogy valami sokkal nagyobb és hatalmasabb dolognak vagyunk a részei. Ha viszont nem vesszük észre ezeket a véletleneket, akkor elillannak a szemünk elől.

Ezek a véletlen egybeesések azért történnek, hogy vezessenek és segítsenek kiteljesedni az életünkben. Hatásukra elevenebbnek érezzük magunkat és könnyebben megtaláljuk a kérdésünkre a választ:

  • Mi az értelme az életemnek? Miért vagyok itt? Mit kell tennem?

Éppen ezért tudatosítani kell magunkban a véletlenek, jelek fontosságának szerepét, létezésük létjogosultságát. Meg kell tanulnunk felismerni a jelentésüket, üzenetüket.

„Carl Jung svájci pszichológus komoly figyelmet fordított az úgynevezett „jelentős véletlenek”-re. Ő szinkronicitásnak nevezte ezt a jelenséget és ugyanolyan természetes szervező elvnek tartotta, mint az ok-okozati összefüggést.”

A jelek az Univerzum evolúciójának legfontosabb eszközei. Az Univerzum reagál a tudatunkra és megteremti a véletlen lehetőségét, amelyek előbbre visznek.

A megoldandó problémáinkra kérdezzünk rá, tartsuk a tudatunk előterében ezeket a jól megfogalmazott kérdéseket és megjön a válasz. Ezt azonban ne mindig kívülről keresd. A benned lezajló hirtelen változás is megoldást hozhat, ha észreveszed.

A véletlenek akkor következnek be, amikor a leginkább szükségünk van rájuk, például: a frusztráció, a bizonytalanság és a káosz állapota növeli a véletlenek megjelenését. Az ilyen helyzetekben azonban az a kihívás, hogy várakozó, éber állapotban maradjunk.

A véletlen ugyanis felülemelkedik az ésszerűségen és a szándékokon. Legtöbbször titokzatos, mulatságos, a gyarapodás és haladás mechanizmusa. Általa megtapasztalhatjuk, hogy az élet több annál, mint a puszta anyagi fennmaradás, vagy a hitben való megnyugvás.

Forrás: James Redfield, Carol Adrienne A mennyei Prófécia

Pin It on Pinterest