fbpx

Az öt elem mindegyikében – tűz, víz, föld, levegő, étet – elkísér és irányít bennünket egy erőállat. Az energia az erőállatok és az elemek erejének a párbeszédén keresztül itt is megnyilvánulhat, láthatóvá válhat, átalakulhat és meggyógyulhat.

 

A Tűz elem erőállatai

A tűz az erőért, a cselekvésért, a hatalomért, a melegségért, a fényért, az életerőért, az elektromosságért és az aktivitásért felel. A hozzá tartozó témák a védelem, az erő és a kitartás, a teremtés, az impulzus, az akció, a cselekvés és az átalakulás.

Koncentráljunk a bennünk élő tűzre, és vegyük szemügyre. Világos, lobogó, föllobbanó, egyenletesen égő, forró, meleg, izzó? Melyik szó jellemzi a tűzzel való kapcsolatunkat? Gyújtsunk meg egy gyertyát, és építsünk magunknak egy apró tűzoltárt. Üljünk elé, és koncentráljunk egy ideig a tűzre. Észleljük tudatosan a bennünk lévő erőt és melegséget, és fohászkodjunk, hogy az állat, aki ebben az elemben elkísér bennünket, megjelenjen. Tipikus tűz erőállatok a vadmacskák, a vadállatok, a tűzokádó sárkány, a szalamandra, a hiéna, a kígyó, a szúró és csípő állatok.

 

A Víz elem erőálatai

A víz az érzéki és érzelmi erőért felel. A vízhez tartozó témák a kapcsolatok, az érzelmek, az intuíciók, az érzések, az álmok világa, a befogadás, a megtisztulás, a gyógyulás, a folyékony mozgás és a mágnesség.

Koncentráljunk a bennünk lévő vízre! Figyeljük meg! Tiszta, zavaros, folyékony, álló, nagy, kicsi, sós, édes? Milyen kapcsolatban állunk a vízzel? Helyezzünk magunk elé egy tál vizet és építsünk egy apró vízoltárt. Üljünk le elé, és koncentráljunk egy ideig a vízre. Észleljük tudatosan a bennünk lévő érzelmeket és érzéseket, és fohászkodjunk, hogy az állat, aki ebben az elemben elkísér bennünket, megjelenjen. Tipikus vízállatok: minden halféle, cetek, delfinek, rákok, polipok, tengeri csillagok, vízi kígyók.

 

A Föld elem erőállatai

A föld a testért, a szilárd formákért, a szabályokért, valamint az anyagért felel. A föld témái között szerepel a tehetség, a készség, a tettek, a változás, a kitartás, a befejezés, a gondoskodás, a táplálék, az alap, a ház, a gazdagság, az ősök, a gyökerek, a család és azok a dolgok, amelyeket az ember önmaga hoz létre.

Koncentráljunk a bennünk lévő földre! Figyeljük meg! Tömör, sima, homokos, termékeny? A gyökereink egészségesek, szilárdak és mélyek? Biztonságban érezzük magunkat? Képesek vagyunk használni és kamatoztatni tehetségünket és képességeinket a Földön? Tegyünk ki földet, sót, kenyeret, és kristályt, és építsünk egy apró földoltárt. Üljünk le elé, s koncentráljunk egy ideig a földre. Észleljük tudatosan a testünket és kérjük arra, hogy az állat, aki ebben az elemben elkísér, megjelenjen előttünk. Tipikus földállatok: tehén, ökör, bika, szarvas, tyúk, fácán, kecske, bárány, kos.

 

az elemek erőállatai

 

A Levegő elem erőállatai

A levegő a szellemért, a tudásért és a bölcsességért felel. A hozzá tartozó témák az információcsere, a kommunikáció, a megújulás, a szellemi táplálék, a könnyedség, az ötletek, a befogadás és a küldés.

Koncentráljunk a bennünk lakozó levegőre! Figyeljük meg! Mozog, oxigénben gazdag, világos, sötét, zavaros, tiszta, friss? Az égbolt felhős, tiszta, szabad, határtalan? Ki tudjuk magunkat fejezni, képesek vagyunk közölni másokkal, megérteni, meghallgatni dolgokat és szavakba önteni azt, ami bennünket érdekel? Állítsunk össze füstölőt, tollakat és mindent, ami a levegővel kapcsolatba hozható, és építsünk egy kis levegőoltárt. Üljünk elé, és koncentráljunk egy ideig a levegőre. Lélegezzünk tudatosan. Könyörögjünk azért, hogy az állat, aki ebben az elemben elkísér, megjelenjen előttünk. Tipikus levegőállatok: mindenféle madár.

 

Az Éter elem erőállatai

Az éter a finomanyagi energiáért felel, ami mindent körülvesz, és mindenen áthatol. Az éterhez tartozó témák a színek, a hangok, a hullámok, a minták, az energia, az érzékelés, és a forrással való kapcsolat.Koncentráljunk a bennünk rejlő éterre! Figyeljük meg a finomanyagi energiát! Sokszínű, ragyogó, fénylő, csillogó, matt, világos, hangos, csendes, illatos, harmonikus, összhangba hoz?

Fel vagyunk vele töltve, vagy csak bizonyos területeken érezzük? El vagyunk telve vele? Nyugodt, csendes és tiszta, vagy nyugtalan, elmosódott? Válasszunk színeket, hangokat, hangszereket, mintákat, mandalákat, drágaköveket, és építsünk egy éteroltárt. Üljünk le elé, és koncentráljunk egy ideig az éterre. Érzékeljük tudatosan az energiánkat, és fohászkodjunk, hogy az állat, aki ebben az elemben elkísér, megjelenjen előttünk. Tipikus éterállatok: egyszarvú, Pegazus, paradicsommadár, kentaur, sárkány, főnix, mindenféle fehér állat, a még soha nem látott állatok és a keverékek – itt minden lehetséges, a „lehetetlen” szó nem létezik.

 

 

Forrás: Jeanne Ruland, Az állatok ereje végigkíséri életünket

Pin It on Pinterest