Mi a Reiki?

A reiki Japánból származik, bár a két ágának egyikét nyugati reikinek hívják, és általában az Egyesült Államokban gyakorolják. A Reiki egy japán szó, amelyet „csodás jel” -re vagy „titokzatos légkörre” fordíthatunk.

A legnagyobb különbség a nyugati és a japán között az, hogy ez utóbbi inkább elkötelezett lelki gyakorlat. A japán Reiki magában foglalja a meditációk alkalmazását és a gyógyításra használt univerzális életerő-energia intenzív tanulmányozását is.

Mindkét forma ugyanazokat az alapvető jellemzőket tartalmazza:

  • Energiagyógyítás – a Reikin keresztül alkalmazott univerzális életenergiával nem lehet ártani.
  • Intelligens energia – az energia intuitív, és tudja, merre kell menni és mit kell tennie, hogy segítsen.
  •  Energiagyógyászat – a gyógyítón kívül nincs szükség más eszközre, aki kezein keresztül irányítja a gyógyító energiát.
  • Távoli gyógyítás – a gyakorlók puhán helyezik a kezüket a testükre, vagy közvetlenül a saját testük fölé. Ezután megjelenítik a szimbólumokat, valamint azt a személyt, akinek gyógyító energiát akarnak küldeni.

A Reiki elsajátításának előnyei

1. Összehangolódás az Univerzummal

Összekapcsol téged az egyetemes energiával, ezáltal hozzáférhetsz a gyógyuláshoz önmagad számára, amikor csak szükséged lehet rá. Ráadásul az Univerzumhoz való csatlakozás azt jelenti, hogy egyensúlyba hozhatod a testedet, az elmédet és szellemedet azzal, hogy minden nap szánsz egy kis időt az öngyógyításra.

 

2. Kapcsolat a szellemeddel

Közelebb visz a Felsőbb Énedhez, amely bárki szellemiségének elengedhetetlen része . A Felsőbb Énjükkel összhangban élők előnyei közé tartozik az intuitivitás, a megfelelő döntések elősegítése és a teljesség általános érzése, mintha életed rejtvényének egy hiányzó darabja a helyére került volna.

 

3. Mély relaxáció

A boldogabb emberek tovább élnek. Ez tény. Az életedben jelenlévő stressz csökkentése elengedhetetlen, hogy a betegségeket távol tartsd a testedtől. Kiváló eszköz arra, hogy a szíved és az elméd nyugodt maradjon, és kapcsolódjon egy belső békéhez, amely hatalmas értéket képvisel a nehéz időkben. Átélheted a belső tisztaság érzését, megélheted életed valódi célját.

 

A Reiki elsajátításának 10 előnye

Fotó: Mikhail Nilov

 

4. A testre ható pozitív hatások

A testünket nagyon gyakran megpróbáltatásoknak vetjük alá. Emellett a környezetünkben található méreganyagok sem támogatnak minket, ezért testünknek égető szüksége van a gyógyulásra. A fizikai szinten történő öngyógyítás segít megelőzni a betegségeket, és segít a már meglévőek teljes gyógyulásában. A Reiki szakértői szerint rengeteg olyan betegség van, amelyben segíthet, az enyhe hátfájástól a rákig.

 

5. Irány az életedhez

Sokkal közelebb állsz majd ahhoz, hogy megtaláld a valódi célodat. Általa, újra és újra kapcsolatba kerülsz az isteni energiával. Engedd, hogy gyakorlásával megnyíljon az elméd, felszabadítva ezzel önmagadat és szellemedet.

 

6. Visszaadás

Valaha úgy érezted, hogy segítesz az embereknek, de teljesen bizonytalan voltál abban, hogyan is kell ezt csinálni? Ez egy ajándék, amelyet sokan felbecsülhetetlen értékűnek tartanának. Képzeld el, hogy segítesz az embereknek abban, hogy megszabaduljanak egy betegségtől, vagy segítesz elérni a belső béke érzését. Az ilyen visszaadás valóban a saját jutalma.

 

7. Nézőpont

A Reiki alkalmazásával képes leszel arra, hogy az egész életedet jobbá tedd, ha minden nap időt szánsz rá, és hallgatsz az intuíciódra.

Az életed sokkal világosabbá válik, és kezded megérteni, mi is az életedben, ami igazán fontos, és mi az, ami teljesen felesleges. Még az életed olyan dolgai is a figyelmed középpontjába kerülnek, mint például az, hogy  Ki a valódi barátod? Kik azok, akikkel nem érdemes hosszú távra tervezni?

 

8. Érzelmi gyógyítás

Mindannyian valamiféle érzelmi traumát hordozunk életünkben. Senki élete nem volt tökéletes. Noha mindannyian elfogadjuk ezt, nem mindannyian vesszük észre, hogy ezekből a negatív tapasztalatokból származó energiát is hordozzuk.

Ez a trauma nyomot hagy a testünkben, szívünkben és a szellemiségünkben. A Reiki támogathat minket azáltal, hogy segít felszabadítani a múltunk nehézségeihez kapcsolódó energiát. Miután ezt elértük, végre szabadon lehetünk a valódi önmagunk.

 

A Reiki elsajátításának 10 előnye

Fotó: Mikhail Nilov

 

9. Önfejlesztés

Természetes módon változtathatja meg az életedet és az emberi kapcsolatok kezelésének módját. Lehet, hogy ez nem tudatos módon történik, de hamar kiderül, amikor valaki megpróbál kihasználni téged. Képes leszel megvédeni magadat, és nagyobb tiszteletet tudsz kivívni. A reiki segít szeretni önmagadat, hogy megtanulhass szeretni másokat, és ezáltal mások is viszonozzák majd ezt a szeretetet.

 

10. „A boldogság bevonzásának művészete”

A Reiki alapítója, Dr. Mikao Usui úgy nevezte: a „boldogság bevonzásának művészete”. Nem úgy hangzik, mintha mindenki használhatná az életében? Gyakran az emberek nem tudják, mi is valójában a boldogság, és anyagi nyereségre vagy a következő előléptetésre vágynak.

Az igazán boldog élet azonban messze túlmutat ezen. A boldogság az Univerzum mélyreható megértéséből és az ottani helyed megismeréséből fakad, pontosan erre késztet a Reiki.

Nehéz megtanulni a Reikit?

Csakúgy, mint bármi új, a gyógyítás új módjának vagy módszerének megtanulása is időt és erőfeszítést igényel a filozófia csínját-bínját tanulmányozni és megtanulni. A Reikihez nincs szükség speciális képességekre, amelyek előfeltétele a gyakorlat elsajátításának, az energiád gyógyításra való felhasználásának képessége mindannyiunkban látens.

Általánosságban elmondható, hogy viszonylag könnyű megtanulni a Reiki alapjait, bár egy jobban érintett út folytatása több erőfeszítést és elkötelezettséget igényel, különösen, ha valaki a hagyományos japán Reikit akarja megtanulni.