A pszichológia szerint, az emberi faj biszexuális, és közösségben élő faj. A természeti népek úgy élnek, hogy amit megkívánnak, azt megélik. Nincs olyan, hogy házasság, párkapcsolat. Szabad szerelem, szabadság, szabad akarat van, és a közösség együtt neveli fel a gyerekeket.

Az etológia szerint is az ember egyszerre több emberbe is képes szerelmes lenni, akár adott esetben párhuzamosan is. Ezt a társadalom megváltoztatta. A tantra is így gondolkodik, nyíltan elmondja, hogy az ember ilyen. A testünk, beleértve a lelket, és az elmét, öröm forrása kell, hogy legyen. Akkor éled jól az életedet, akkor vagy a helyeden, ha öröm forrása minden. Ha itt a Földön bármit csinálsz, az örömforrás. Ami nem öröm forrása, azzal nem vagy a helyeden. Amit nem tudsz örömmel csinálni, abban nem vagy a helyeden. Gondold végig miben nem vagy a helyeden, mi az, amit nem tudsz örömmel megélni.

 

Szabadság

Szeretném, ha megértenéd, hogy a szabadsággal akkor tudsz élni, ha a szabadságod belülről fakad. Kívülről soha nem fakad szabadság, mert a többi ember, aki kapcsolódik hozzád, mindig a szabadságodat fogja elvenni tőled, és soha nem fogja megadni neked.

Ne legyenek illúzióid. Egyetlenegy kapcsolatod sem lesz soha, amiben teljesen szabad lennél. A kapcsolatokat mindig egoban éljük meg, ezért a kapcsolódások valamilyen szinten mindig kötnek, alkalmazkodni kell bennük, befolyásolnak. Amikor valakivel kapcsolódsz, az mindig érdekből történik. Még a szerelem is érdek, és minden esetben a szabadságról való lemondással jár, legalábbis részben.

Ezért kell elengedni a kapcsolatokat. Eddig azt hitted, hogy a kapcsolatok fognak tanítani, segíteni, és támogatni, ahhoz, hogy elérd a célodat. Esélyed sincs a kapcsolatokkal megoldani a dolgaidat, csak húzod az időt. Ráadásul a kapcsolatok mindig gondolkodásra fognak vezetni, a végén kommunikálni kell is velük, magyarul pont a csendedet is elveszik.

Az a kapcsolat ahol mindig csendben lennél, az igazából nem kapcsolat, ott az ego már nem kapcsolódik. Eddig arra tanítottak, hogy mindig igazodj a többiekhez. Eddig arra tanítottak, hogy mások szolgája legyél. Ezért volt, hogy mindig, mindent magadra vettél. Amikor bűntudatról, önvádról önsanyargatásról beszélünk, akkor ezek az energiák működnek. Az ember azért bünteti ilyenkor magát, mert nem tudott megfelelően alkalmazkodni, vagy megfelelni valaki másnak. Aki mindig mindent magára vesz, az soha nem lesz szabad. Az ilyen embernek semmi köze a tudatosságnak, és nem is válhat tudatossá.

 

Előző párkapcsolat

Ha van benned még vágy, szomorúság, harag vagy keserűség, akkor nem engedted el, ott van még az energetikája az aurádban. Hogy akarsz máshoz kapcsolódni, az új kapcsolatot jól és sikeresen megélni, ha még az előző pár energiája ott van? Esélyed nem lesz, olyan mintha az exed is ott lenne veletek az ágyban.

Azért nem találod meg az igazit, mert még mindig ott rezegnek bent az exek, addig azt sem tudod, hogy mire vágysz. Ha egy kapcsolatban ott vannak az exek, vagy más emberek energiái, az a kapcsolat mindig szenvedni fog, az a kapcsolat elhidegül, abban a kapcsolatban konfliktusok lesznek.

A tudatosság és a szabad akarat egyik ismérve, és a tiszta szeretet ismérve, hogy el tudsz engedni. Akit úgy szeretsz, hogy nem tudod elengedni, az nem is igazi szeretet, az csak kötés. Ha valaki felismeri a másikkal kapcsolatban, hogy nem egy úton fognak haladni, akkor szépen békességben (úgy, hogy a barátság megmarad) el lehet engedni egymást, de ehhez érettség kell, nem birtoklás.

 

A párkapcsolatok tudatossága, szabadság, szabad akarat

Szabad akarat

Azért kell megbocsájtani, azért kell elengedni, hogy szabaddá válhass. Nemcsak szabaddá válsz, hanem tudatossá is, ha ezt megléped. Ezt hívjuk szabad akaratnak, ez a lényege a szabad akaratnak. A szabad akaratot megélni, csak és kizárólag tudatos ember tud, aki először a lelkével és a gondolkodásával szabaddá válik. A szabad akaratba sok minden belefér. Belefér például az is, hogy nekicsapódsz az oszlopnak, belefér az is, hogy szépen megérkezel. Csak azon múlik, hogy viszonyulsz-e, igazodsz-e, meg akarsz-e még felelni másoknak. Csak azon múlik, hogy felismered, hogy szabad lehetsz. A te döntésed, hogy szabad akarsz-e lenni, hogy megéled-e a szabadságot.

Azért kell megbocsájtani, hogy elengedhess. Akit gyűlölsz, akire még haragszol azt szereted, ahhoz még kötődsz. Minden kapcsolatot, amiben nem tudsz semleges lenni, vagy vágsz rá, ahhoz a kapcsolathoz kötődsz.

  • Mit élsz meg egy jó beszélgetésben? Az intellektuális kapcsolódást.
  • Mit élsz meg, egy kalandozásban? Egy lelki szintű kapcsolódást.
  • Mit élsz meg egy szexusban? A testi szintű kapcsolódást.

Ha jól esik, akkor jól esik. Ha ezek után bűntudatod és önvád van, az azért történik, mert nem vagy szabad, még alárendeled magad más embereknek, még meg akarsz felelni, még másokat akarsz szolgálni. Ne legyenek tabuk az életedben, élj a szabad akaratoddal, mert akkor őszintén bevállalhatod magad.

A szabad akarattal rendelkező ember, fel tudja vállani önmagát, amire vágyik, amit akar, és tudja is, hogy mit akar.  A nem őszinte ember, nem fogja tudni sem, ezért nem találja a helyét egy kapcsolatban. Ezért nem lesz szerelmes. Az, aki eljut ebbe a szabadságba, az nem akar állandóan beszéni, az csendben lesz. Kapcsolaton belül is tud csendben lenni, tudja, hogy mit akar, tudja, hogy mi az ő szabadsága. Ő már nem akarja magát eladni, mert nem akar kötődni senkihez, mert már nem kell senkinek az energiája. A szabadságban több energiát, több szeretetet fogsz kapni, mint bármilyen más embertől.

Onnan fogod felismerni, hogy ki való hozzád, hogy nem zavar a csendedben. Ami összetart, az a belső csend, amit egymással jobban esik megélni, mint külön, mert ő tükröt mutat, és az ő tükrében a csended van. A te tükröd, ami őfelé irányul, az meg az ő csendjét tükrözi, ezért esik együtt még jobban a csend.

Az ember igazából mindig azt tanulja, ami a legjobban fáj. Mindig az tanít téged a legjobban, ami éppen fáj, a fájdalom ilyen szempontból egy kicsit a mestered. Kapsz egy tükröt, és fájni fog. Aki tükröt mutatott, a lényével, a létezésével, az soha nem hibás, nincs miért haragudni rá. Jusson eszedbe, hogy azért fáj, mert tükröt mutatott, és nem az fáj, amit ő csinált, hanem amit a tükörben láttál magadban. Az olyan ember, akivel még konfliktusod van, akivel nem tudsz megbékélni arról tudd, hogy ő a mestered, tanít  téged, és az a legfontosabb tanulás, ami még fáj.

Van egy beduhin mondás: Nem mindegy kivel tévedsz el a sivatagba. Arra utal, hogy nem mindegy, hogy kivel osztod meg az életedet, az idődet, és ki az, akivel kapcsolódsz érdek szinten. Ha legalább egy nap nem tudsz kacagni a kedveseddel, akkor ott baj van.

A szabad akaratoddal és a szabadságoddal élni kell. Elengedni kell, nem magadhoz kötni másokat. Nem kell mindig mindent magadra venni. Aki mindig úgyanúgy éli az életét, akiben nincs spontanenitás, akinek minden napja úgyanúgy telik, az kötés, blokk. Tudd, ha egoval kapcsolódsz, az mindig az ego szintjén érdekből van. Tudd, hogy minden ami fájdalom az egy tükör. Ő a mestered, aki tükröt mutat, és akkor megőrzöd a szabadságodat.