A Nyilas hava november 22-től december 21-ig tart.

Ez az év hittel, bizakodással és lelkesedéssel teli időszaka, ami a Skorpió mélységei és gyógyító szándékú „kegyetlensége” után igazán ránk fér. A Nyilas a bölcsesség, a szabadság, a szerencse, és a növekedés jegye, amely inspirálja az embereket, hogy új dolgokat fedezzenek fel, utazzanak, tanuljanak, és bővítsék a látókörüket. A Nyilas hava időszakában optimistábbak, energikusabbak, kreatívabbak és tanulékonyabbak leszünk. A Nyilas hava lehetőséget ad arra, hogy magasabb célokat tűzzünk ki magunk elé, és ne féljünk a kihívásoktól. A Nyilas hava a lehetőségek feltárását és a kalandok megélését hozza magával.

 

A Nyilas hónap fontosabb eseményei:

November 22.: A Nap belép a Nyilas jegyébe. A Nyilas jegyét a Jupiter bolygó uralja, amely a bölcsesség, a bőség, a szerencse és a spirituális növekedés szimbóluma. A Nap a Nyilasban időszaka alkalmas arra, hogy új dolgokat fedezzünk fel, utazzunk, tanuljunk, filozofáljunk és bővítsük a látókörünket. Segít nagyban látni a dolgokat és épp ezért hajlamosíthat az elnagyolásra is minket. Egy nagy ötlet, egy szuper vízió megszületésére kiváló időszak, de egy ötlet csak egy ötlet marad, az alapos tervezés és szisztematikus kivitelezés hiányában.

November 24.: A Mars a Nyilasba lép és ez fogja begyújtani a tettvágy rakétáit, fokozza a kalandvágyat, az optimizmust és a lendületes cselekvést. A Mars a Nyilasban arra fog ösztönzi minket, hogy lépjünk ki a komfortzónánkból és szerezzünk új tapasztalatokat és ismereteket. Ez a tranzit segíthet a személyes fejlődésben és a látókör szélesítésében. A Mars a Nyilasban arra ösztönöz minket, hogy keressük a saját igazságukat, és védjük meg a véleményüket, álljunk ki önmagunkért és az elveinkért. Ez a tranzit lehetőséget ad az eszmecserére és a vitára, ami elősegítheti az intellektuális növekedésünket és egymás megértését. A Mars a Nyilasban ösztönöz minket, hogy valósítsuk meg a nagy céljainkat és tegyünk bátor lépéseket a távlati céljainkkal kapcsolatban.

November 27.: Ikrek telihold. Ez a tengely a mentális tengely, ahol az Ikrek a “kisebb elme”, a Nyilas pedig a “nagyobb elme” képviseletében áll. Az Ikrek Hold arra ösztönöz minket, hogy logikusan gondolkodjunk, míg a Nyilas arra ösztönöz, hogy szélesebb körben gondolkodjunk. A telihold a kommunikációról, a hozzáállásról és a kalandvágyról szól. A telihold idején a Nyilas jegyében álló Nap és az Ikrek jegyében álló Hold közötti feszültség a kommunikációs készségeinket és a gondolkodásmódunkat érinti. A Nyilas jegyében álló Nap arra ösztönöz minket, hogy nagyobb képet lássunk, míg az Ikrek jegyében álló Hold arra ösztönöz, hogy a részletekre összpontosítsunk. Ez a telihold lehetőséget ad arra, hogy újraértékeljük a kommunikációs stílusunkat és a gondolkodásmódunkat.

December 1.: Merkúr a Bakba lép. A Merkúr a Bakban azt jelenti, hogy a gondolkodásunk és a kommunikációnk komoly, alapos, felelősségteljes és konzervatív lesz. A Merkúr a Bakban segít a szervezésben, a tervezésben, a célok kitűzésében és a megvalósításban. A Merkúr a Bakban tiszteletet és elismerést vív ki magának szakmai és a társadalmi téren egyaránt. A Merkúr a Bakban nehezebben viseli az újdonságokat, a változásokat és a kritikát. Lesz egy retrográd időszaka is a Merkúrnak a Bakban az idén, ami kihat a jövő évre is. A Merkúr a Bakban 2023. december 13-án vált retrográdba, és 2024. január 1-ig marad ebben az állapotban. Ez azt jelenti, hogy a fent leírt témákban területeken feszültséget, késedelmet, félreértést hozhat ez az időszak. A Merkúr a Bakban a komoly, alapos, felelősségteljes és konzervatív gondolkodást és beszédet jelenti, de a retrográd mozgás miatt ezek a tulajdonságok nehezebben érvényesülhetnek. Illetve visszatérhetnek a múlt ügyintézési folyamatai is a retrográd időszak alatt.

December 4.: Vénusz a Skorpióban. 2023. december 4-én lép be, és 29-ig halad a Vénusz a Skorpióban. Ez a tranzit a szerelem, a szenvedély, a mélység és a titokzatosság témáit hozza elő. A Vénusz a Skorpióban arra ösztönöz minket, hogy merjük mélyen átélni és megélni az érzéseinket és ne féljünk a szenvedélyes oldalukat megmutatni. A Vénusz a Skorpióban a párkapcsolatokban is fokozza az intenzitást, a birtoklást, a hűséget és a ragaszkodást, de a féltékenységet, a manipulációt és a bosszút is. A Vénusz a Skorpióban a szexuális vonzerőt is erősíti és a testi és lelki egyesülést keresi.

December elején direktbe fordul a Neptunusz a Halak asztrológiai jelében. Ez az irányváltás azt jelenti, hogy a bolygó a Földről nézve látszólag ismét a Naprendszer síkjával megegyező irányban halad, és nem ellentétesen, mint a retrográd mozgás alatt. A direkt mozgásba forduló Neptunusz hatással lehet a hitünkre, az életünk spirituális részére, az álmokra, a fantáziánkra, az intuíciónkra, az empátiánkra, a megbocsátásra, a feloldódásra és az áldozatkészségünkre. A direkt mozgásba forduló Neptunusz segíthet abban, hogy tisztábban lássuk a valóságot, és ne tévesszenek meg minket az illúziók, a hazugságok, a csalódások, a függőségek, a káosz, a zavar, a félelmek vagy az alaptalan bűntudat. A direkt mozgásba forduló Neptunusz lehetőséget ad arra, hogy már ne a totál homályban tapogatózzunk, hanem enyhe ködben haladjunk tovább.

A 2023. december 13-i újhold a Nyilas jegyében lesz. Az újholdak új kezdeteket és friss energiát hoznak, a Nyilas jegy pedig a bátorságot és az őszinteséget képviseli. Ez az időszak kiválóan alkalmas új ötletek bevezetésére, új kapcsolatok létrehozására és a dolgok más perspektívából való szemlélésére. A Nyilas újholdja arra ösztönöz minket, hogy nagyobb képet lássunk, és bátran tegyük meg a lépéseket a vágyaink felé.

Nyilas hava

 

 Nézzük, mit ígérnek a csillagok a 12 csillagjegy számára:

 

Kos: A novemberi – decemberi hónapban a Kosoknak sok lehetőségük lesz a szakmai és személyes fejlődésre. A bolygók állása kedvez a kreativitásnak, a kommunikációnak és a tanulásnak. A Kosoknak érdemes kihasználni ezeket az energiákat, és nem félni az új kihívásoktól. A szerelemben is jól alakulnak a dolgok, ha a Kosok őszinték és nyitottak a partnerükkel. Akár egy meglepetés utazás is várhatja őket.

Bika: A Bika jegyűeknek a novemberi – decemberi hónapban a pénzügyeikre kell figyelniük. A bolygók állása arra utal, hogy a Bikák hajlamosak lehetnek túlköltekezni, vagy rossz befektetéseket tenni. A Bikáknak tanácsos megbízható szakértők véleményét kikérniük, mielőtt nagyobb döntéseket hoznának. A szerelemben a Bikák élvezhetik a harmóniát és a szenvedélyt, ha nem erőltetik a saját akaratukat a partnerükre. A Nyilas havában egy régi barát felbukkanhat az életükben.

Ikrek: Az Ikrek jegyűeknek a novemberi – decemberi hónapban a családjukra és a barátaikra kell koncentrálniuk. A bolygók állása arra utal, hogy az Ikreknek szükségük lesz a szeretteik támogatására és megértésére. Az Ikreknek érdemes több időt tölteniük a családjukkal és a barátaikkal, és megosztani velük az érzéseiket és a gondolataikat. A szerelemben az Ikreknek figyelmesnek és odaadónak kell lenniük a partnerükkel, és nem hagyni, hogy a külső tényezők befolyásolják a kapcsolatukat. A Nyilas havában egy új hobbi vagy érdeklődési terület ragadhatja meg az Ikrek figyelmét.

Rák: A Rák jegyűeknek a novemberi – decemberi hónapban a karrierjükre és az ambícióikra kell összpontosítaniuk. A bolygók állása arra utal, hogy a Rákoknak sok lehetőségük lesz a szakmai előrelépésre és az elismerésre. A Rákoknak érdemes kihasználni ezeket az energiákat, és nem hagyni, hogy a félelmeik vagy a bizonytalanságok visszatartsák őket. A szerelemben a Rákoknak kiegyensúlyozottnak és rugalmasnak kell lenniük a partnerükkel, és nem ragaszkodni a múlthoz vagy a rutinhoz. A Nyilas havában egy váratlan ajándék vagy meghívás örvendeztetheti meg a Rákokat.

Oroszlán: Az Oroszlán jegyűeknek a novemberi – decemberi hónapban a szabadságukra és a kalandvágyukra kell hallgatniuk. A bolygók állása arra utal, hogy az Oroszlánoknak szükségük lesz a változatosságra és az izgalomra. Az Oroszlánoknak érdemes utazni, új helyeket felfedezni, új emberekkel találkozni, és kipróbálni új dolgokat. A szerelemben az Oroszlánoknak vidámnak és játékosnak kell lenniük a partnerükkel, és nem hagyni, hogy a mindennapi gondok elrontsák a hangulatukat. A Nyilas havában egy kreatív projekt vagy lehetőség inspirálhatja az Oroszlánokat.

Szűz: A Szűz jegyűeknek a novemberi – decemberi hónapban a belső világukra és a lelki fejlődésükre kell figyelniük. A bolygók állása arra utal, hogy a Szüzeknek szükségük lesz a nyugalomra és a befelé fordulásra. A Szüzeknek érdemes meditálni, jógázni, olvasni, vagy más spirituális tevékenységeket végezni. A szerelemben a Szüzeknek mélynek és őszintének kell lenniük a partnerükkel, és nem hagyni, hogy a kritikus vagy a perfekcionista oldaluk előtérbe kerüljön. A Nyilas havában egy titok vagy rejtély foglalkoztathatja a Szüzeket.

Mérleg: A Mérleg jegyűeknek a novemberi – decemberi hónapban a társasági életükre és a kapcsolataikra kell összpontosítaniuk. A bolygók állása arra utal, hogy a Mérlegeknek sok lehetőségük lesz a szórakozásra és a flörtölésre. A Mérlegeknek érdemes elmenni bulizni, randizni, vagy más szociális eseményeken részt venni. A szerelemben a Mérlegeknek romantikusnak és szenvedélyesnek kell lenniük a partnerükkel, és nem hagyni, hogy a mások véleménye vagy a konfliktusok befolyásolják a kapcsolatukat. A Nyilas havában egy új barát vagy ismerős segíthet a Mérlegeknek egy fontos döntésben.

Skorpió: A Skorpió jegyűeknek a novemberi – decemberi hónapban az egészségükre és a testi jólétükre kell figyelniük. A bolygók állása arra utal, hogy a Skorpióknak szükségük lesz a regenerálódásra és a méregtelenítésre. A Skorpióknak érdemes sportolni, egészségesen étkezni, aludni, vagy más testi tevékenységeket végezni. A szerelemben a Skorpióknak intenzívnek és hűségesnek kell lenniük a partnerükkel, és nem hagyni, hogy a féltékenység vagy a bizalmatlanság elrontsa a kapcsolatukat. A Nyilas havában egy anyagi vagy fizikai lehetőség csábíthatja a Skorpiókat.

Nyilas: A Nyilas jegyűeknek a novemberi – decemberi hónapban a személyiségükre és a céljaikra kell összpontosítaniuk. A bolygók állása arra utal, hogy a Nyilasoknak sok lehetőségük lesz a növekedésre és a fejlődésre. A Nyilasoknak érdemes bátraknak és optimistáknak lenniük, és nem hagyni, hogy a korlátok vagy a kételyek visszatartsák őket. A szerelemben a Nyilasoknak függetlennek és kalandvágyónak kell lenniük a partnerükkel, és nem hagyni, hogy a rutin vagy az unalom eluralkodjon a kapcsolatukon. A Nyilas havában egy tanulmányi vagy utazási lehetőség izgathatja a Nyilasokat.

Bak: A Bak jegyűeknek a novemberi – decemberi hónapban a közösségükre és a társadalmi felelősségükre kell figyelniük. A bolygók állása arra utal, hogy a Bakoknak sok lehetőségük lesz a segítségnyújtásra és a jótékonyságra. A Bakoknak érdemes önkénteskedni, adományozni, vagy más módon támogatni a rászorulókat. A szerelemben a Bakoknak komolynak és elkötelezettnek kell lenniük a partnerükkel, és nem hagyni, hogy a munka vagy a karrier elvonja a figyelmüket a kapcsolatukról. A Nyilas havában egy hivatalos vagy üzleti esemény fontos kapcsolatokat teremthet a Bakoknak.

Vízöntő: A Vízöntő jegyűeknek a novemberi – decemberi hónapban az önkifejezésükre és az egyediségükre kell összpontosítaniuk. A bolygók állása arra utal, hogy a Vízöntőknek sok lehetőségük lesz a kreativitásra és az innovációra. A Vízöntőknek érdemes új dolgokat alkotni, tanulni, vagy kísérletezni. A szerelemben a Vízöntőknek szabadnak és függetlennek kell lenniük a partnerükkel, és nem hagyni, hogy a konvenciók vagy a szabályok korlátozzák a kapcsolatukat. A Nyilas havában egy váratlan fordulat vagy meglepetés izgalomba hozhatja a Vízöntőket.

Halak: A Halak jegyűeknek a novemberi – decemberi hónapban az álmaikra és a fantáziájukra kell hallgatniuk. A bolygók állása arra utal, hogy a Halaknak sok lehetőségük lesz a művészetekre és a spiritualitásra. A Halaknak érdemes zenét hallgatni, festeni, írni, vagy más művészi tevékenységeket végezni. A szerelemben a Halaknak érzékenynek és odaadónak kell lenniük a partnerükkel, és nem hagyni, hogy a valóság vagy a racionalitás elhomályosítsa a kapcsolatukat. A Nyilas havában egy lelki vagy misztikus élmény megérinti a Halakat.

 

Ha szeretnél többet megtudni a csillagjegyedről, vagy a horoszkópodról, látogass el az oldalamra és jelentkezz be egyéni konzultációra.