A bálna a spirituális fejlődés, ősi tudás és a távkommunikáció szimbóluma.

Az embernek ősidők óta különleges a kapcsolata a bálnával; így számos kultúra mítoszában ismert „nagy világhal”-ként. A bálna az elsüllyedt kontinensekkel állhat kapcsolatban: Lemuriával és Atlantisszal, ismerik és őrzik az odavezető utat; ez azt jelenti, ezekkel együtt tért vissza a szárazföldről a vízbe, hogy tarthassa velük a kapcsolatot. A cet a hatalom, az ősi tudás és a tenger regenerációs erejének a szimbóluma. Az inuitoknál a bálna néha szélhámosnak számít, és a szemfényvesztés és trükkök szimbóluma.

A szláv kultúrában a bálnát az univerzum védőoszlopának vagy a világ jelképének tartották. Manapság a globalizációt, a világ egységét, valamint a nagyobb összefüggéseket képviseli. Ha elér hozzánk a bálna éneke, akkor arra vagyunk hivatottak, hogy megfigyeljük azt; egy ősi tudást, amelyre most szükség van, elérhetővé kell tennünk a világ számára. A cet visszavezet az eredethez, ahol belénk áramolhatnak az ősi ismeretek. Arra ösztönöz, hogy vonuljunk vissza bensőnk legmélyebb zugaiba, adjunk magunknak időt, annyit, amennyire szükségünk van, és horgonyozzunk le saját középpontunkban.

Arra buzdít, hogy keresztelkedjünk meg másodszor is, és gyógyítsuk meg az ősbizalomban keletkezett sérüléseinket, ezalatt rendkívüli látásmódot hoz közelünkbe, és összeköt lelkünk magvával és választott családunkkal. A bálna arra ösztönöz, hogy feltétel nélkül bízzunk intuitív, befogadó erőnkben – mert az őserő, és az, amit tudni kell – vagyis hogy az energiamezőt magunkban és magunk körül stabilan fenntarthassuk -, bennünk lakozik. A cet arra emlékeztet, hogy sok vizet kell innunk, rendesen át kell mosnunk magunkat, és tisztálkodnunk kell.

 

Erősíti az immun- és védőrendszerünket, méregtelenít bennünket.

Így függetlenül attól, hogy mit mondanak vagy tesznek mások, képviselhetjük saját életünket és ismereteinket, és ezáltal új impulzusokat és frekvenciákat teremthetünk. A bálna segít megszabadulni a megrögzött kapcsolatoktól és a régi függőségektől, segít rátalálni a szükséges távolságtartásra azokkal az ügyekkel szemben, amelyek nem egyeznek a mi rendszerünkkel; így megtalálhatjuk magunkban a nyugalmat és a védettséget, szabad úton járhatunk, belső áramlatainkat követhetjük, és ezek szerint élhetünk.

 

Pozitív oldalát tekintve

Mi mindannyian a vízből származunk, és a szárazföldről újra a vízbe merülő állatként a bálna az eredetünkhöz vezet vissza bennünket. Ehhez az átalakuláshoz körülbelül 10 millió év alatt már hozzászokott, amivel azt közli: a fejlődéshez idő kell, az erő a nyugalomban rejlik. Mivel gyakran víz és levegő között ingadozik, az emlékezet és az érzelmek, valamint az erő és a légzés közötti összefüggésekre hívja fel a figyelmet.

Tömege erőt ad, hogy újra egyensúlyba kerüljünk, hogy rátaláljunk egyensúlyi állapotunkra, saját központunkba süppedjünk és mélyen lehorgonyozzunk. Képessége, amellyel hangokat és hangzatokat képes lassan és pontosan hangjegyről hangjegyre, rezgésről rezgésre visszaadni és továbbadni, útmutatást jelent számunkra, hogy szívünk igazsága szerint éljünk, és megfelelően lépjünk tovább. Emlékeztet arra, hogy képesek vagyunk bármilyen távolságban, bármilyen élőlénnyel kapcsolatot teremteni.

Bevezet a nagyobb összefüggésekbe, amelyek a múltat, a jelent és a jövőt egyesítik. Hidat ver az idő felett, és új módon hozza közel az ősi ismereteket, így újra fényt hozhatunk létre. Hullámszerű felbukkanása és lemerülése a vízbe a polaritás táncát mutatja – kívül és belül, férfi és nő, világos és sötét, belégzés és kilégzés – és arra szólít fel, hogy kövessük a mozgást anélkül, hogy ítéletet mondanánk.

 

Negatív oldalát tekintve

A bálna a súlyt, a bánatot, a nagy nyugtalanságot, a meg nem értettséget, a túlérzékenységet, az ősbizalom sérülését, a környezetünkkel szemben támasztott nagy elvárásokat, áldozatvállalást, túl nagy felelősségtudatot, keveredést, az elveszettség érzését testesíti meg, és kifinomult érzékelőkre, nagy hatáskörű antennára utal, amely sok mindent mégsem képes megérteni, valamint a visszavonulásra és az emberekkel szembeni zárkózottságra mutat.

A bálna emlékeztet kommunikációs képességűnkre, amely segítségével más élőlényekkel is felvehetjük a kapcsolatot (csillagok, állatok, növények). Összeköt az ősi rituálékkal és ceremóniákkal, valamint minden lét egységével. Bizonyos írásokban az Othala titkos jelet egy bálnához rendelik hozzá; megvéd az előítéletektől és a kicsinyességtől, és óvja a személyes identitást; a rokoni kapcsolatokat, a családi hozzátartozókat jelenti, valamint a saját középpontunk erődítményében lévő otthont.

Az indián horoszkópban a cet a külső nyugatot jelenti; tapasztalatot, bölcsességet, ősi ismereteket, harmóniát a környezettel, erőt és kitartást szimbolizál. A bálna-amulett spirituális fejlődésre, gyógyulásra, nyitottságra, belső látásra és tisztaságra utal.

Kövei: larimar, hegyikristály, kék korall, vízi zafír, hematit;

színei: kék, türkiz, fehér, acélszürke, átlátszó; elemei: víz, levegő, éter; szimbólumai: bálnauszony, szökőkút, csavart bálnaszaru;

további asszociációk: bálnaének, egyszerűen egyszer csak lemerülni, ősi ismeretek Lemuriáról és Atlantiszról, második keresztség, tüdő, torokcsakra, légzés;

álombéli jelentése: Ha megjelenik a bálna az álmunkban, akkor a vízi világ mélyére vezet, hogy beavasson az ott rejtőzködő titkokba. Visszavonulásra is felszólíthat, amikor saját középpontunkból kiindulva tudásra, tisztulásra és gyógyulásra lelünk.

Affirmációi: „Mélyen magamban rátalálok a kérdéseimre kapott válaszokra.” – „Összeköttetésben állok az ősi tudással, és bízom a megérzéseimben.”

 

Forrás: Jeanne Ruland – Az ​állatok ereje végigkíséri életünket