Minden jegyváltás hangsúlyos energiákkal és üzenettel bír. A lassú mozgású bolygók (Jupiter, Szaturnusz, Plútó) jegyváltása különösen. De erről majd később írok, mert most a gyorsléptékű Merkúr van soron.

A gyors mozgású Merkúr, most mégis amiatt hangsúlyos téma, mert a Merkúr többek között, a gondolkodás, a kommunikáció, az információáramlás, a közlekedés, és a hivatalos ügyek intézéséért felelős energiahalmaz. És ezek a dolgok, most szinte a legfontosabb tényezői a hétköznapjainknak, amikor a rendelkezések ilyen ütemben váltakoznak körülöttünk.

Mindenkire vonatkozik novemberben, hogy számoljon, el tízig mielőtt megszólal. A Merkúr a Skorpióban, felveszi fullánkos jelmezét és gyanakvóvá, bizalmatlan sértegetővé, és sértődékennyé tud válni. A Merkúrnak a Skorpióban, nem kenyere az udvariaskodás, a szép szavak keresgélése, minél nyersebb valami, vagy minél fájdalmasabb, annál igazabbnak érzi ilyenkor a mondandóját a Merkúr. A hab a tortán a Merkúrtól a hónap közepéig közeledő szembenállása az Uránusszal. Ami a nyers szókimondást, ingerlékenységgel, türelmetlenséggel feszíti. Emellett a hónap közepéig még hátráló mozgásban haladó Mars, további feszültséget mutat. Ezek, amiket az imént írtam, az alsó rezgéstartományos megélések a Merkúrral kapcsolatban a Skorpióban haladva.

De mint azt szinte minden alkalommal elmondom, hogy mindennek megvan a rezgéstartománya az alsó síkoktól a tudatosság legtisztább minőségéig, és hogy mi döntjük el, hogy a megéléseinket miként engedjük át magunkon. Nem áltatok senkit azzal, hogy van olyan ember, aki csak és kizárólag pozitív aspektusokból tudja szemlélni a világot. Néha napján nekem is elhagyja egy – két keresetlen szó a számat, és a csüggedt, dühös és robbanékony pillanatok is az életem részei. Egy dolog nem mindegy, hogy mennyi ideig és mekkora teret engedünk ezeknek az alsó rezgéstartományos érzéseknek és szemléletmódoknak az életünkben. Bármennyire hihetetlen, de minden érzés és gondolat a saját lényünk leképződése a fizikai síkon. Pontosan azzá válunk, amit gondolunk, és ahogy kommunikálunk magunkról és az életünkről.

A Merkúr a Skorpióban, az Uránusszal segít abban, hogy semmi ne maradjon elintézetlenül körülötted, hogy minden eszedbe jusson, hogy új ötletekkel, forradalmi újításokkal segíts magadon ezekben a nehezített időkben.

Olyan gondolatok juthatnak most eszedbe, amit nem is értesz, hogy kerültek a felszínre, de segíteni tud régóta megoldatlanul hánykolódó ügyek végére pontot tenni. A Merkúr a Skorpióban, valóban nem kíméletes, de ha most az önérzetedet egy kicsit el tudod küldeni a büfébe falatozni, és az asztalodhoz ülteted a tényekre koncentráló racionális énedet, akkor a legjobbat fogod tudni kihozni magadból és az élethelyzeteidből, amíg a Merkúr a Skorpióban halad. 2020.11.18. –ig minden, ami jön, fogadd hűvös, stabil lélekkel és logikus gondolatokkal, ez lehet a legjobb stratégia az elkövetkező hetekre. Ha a kritikát önkritikává tudod formálni ebben az időszakban, akkor 19- től repülőrajtot tudsz venni a céljaid elérésével kapcsolatban.

A választás rajtad áll, hogy mit hozol ki magadból és az életedből a Merkúrral együtt munkálkodva a Skorpióban.

Egészségügyi tekintetben a Skorpióhoz tartoznak, a belső elválasztású mirigyek, belső ivarszervek, kiválasztó szervek, hólyag, vakbél, vastagbél, végbél és a nemi szervek. Ezekre a testrészeidre érdemes most odafigyelned, és támogatnod az egészséges működésüket.

És ne feledd, időközben 2020.11.15. – én még érkezik a Skorpió Újhold is, ami a teljes megújulást szimbolizálja a legmélyebb rétegekből, de erről is külön írok majd Nektek.