fbpx

Az ókori szövegekben lejegyzett hivatkozásoktól a személyes találkozásokig az arkangyalok a történelem során, és jelenleg is a kultúránk fontos szereplői, akiktől az emberek segítséget kérhetnek.

 

Angyalok: Isten követei

Doreen Virtue, nagyra becsült szerző és pszichológus szerint az angyaloknak három típusa létezik, akik hírvívőkként szolgálnak az emberek és hitt felső hatalmai között. Az első angyallánc őrangyalokból áll, akik feltétel nélkül gondoskodnak az egyének személyes biztonságáról, boldogságáról és jólétéről.

A második szint angyalokból áll, akik közül bárki segítséget, útmutatást kérhet, cserébe egyszerű hálaadásért.

A harmadik szint az arkangyalokból áll, akiket az összes angyal „menedzsereiként” írnak le (a megfelelő neve az „arch” előtag miatt görögül „fő” vagy „uralkodó”).  Más hitrendszerekben az angyalok a természet elemeinek urai. A tér és idő korlátai alól mentesülve az arkangyalok képesek egyszerre válaszolni minden, az emberek által hozzájuk intézett hívásra.

Hány arkangyal van?

A létező arkangyalok számát illetően sokféle elmélet létezik, mindegyik önálló mitológiai jelentőséget és történetet képvisel. Számos jól ismert arkangyal jelenik meg a szakirodalomban és a különböző hitrendszerek, kultúrák által készített műalkotásokban.

Radleigh Valentine lelki tanácsadó azt vallja, hogy mindannyiunkhoz legalább két őrangyalt rendelnek születéskor, hogy vigyázzanak az egyéni fizikai, mentális és érzelmi jólétére. Létünk birodalma ebben az életben több olyan elemből áll, amelyek folyamatosan változnak és kölcsönhatásban állnak egymással (gondoljunk a földre, a levegőre, a vízre, a tűzre); bennünk is hasonló kémia bontakozik ki, csak kisebb léptékben. Ahogy az arkangyalok irányítják az elemeket, ők is útmutatók lehetnek az emberek számára, ha felkérik őket.

 

Arkangyal útmutató

A természet négy elemének arkangyalai

Mihály arkangyal

A legerősebb arkangyalok között ismert Mihályt széles körben a fizikai, szellemi és érzelmi erőnlét, valamint az anyagi javak nagy védelmezőjeként tartják számon.

Mihályt erőforrásnak, útmutatónak és felszabadítónak lehet nevezni. Segítséget nyújthat, ha valakin eluralkodik a félelem vagy úgy érzi eltévedt. Mihály a tűz elemének képviseletében segít az energetikai akadályok eltávolításában. Munkája az embereket  a vágyaik és céljaik irányába terelni.

Rafael arkangyal

A Rafael a gyógyítás képviselője, régóta energiaként szolgál azok számára, akik testi, lelki és érzelmi stabilitást, megerősödést keresnek sérülés, függőség vagy az egyensúly hiánya miatt. Rafael arkangyal útmutatást nyújt azoknak is, akik gyógyító szolgáltatásokat kínálnak, az orvosoktól a terapeutákon át a spirituális tanítókig. Rafael vigyáz az utazókra, biztosítva a zökkenőmentes átmenetet és biztonságot az utazás során.

Ez az angyali lény gyakran társul a levegő eleméhez. Rafael segíthet az útmutatását keresőknek a könnyedség és a tisztaság érzésében, és megalapozhatja a stabilitás helyreállítását. Legyen szó fizikai testről vagy földrajzi helyről való visszatérésről, Rafael biztosítja, hogy a segítségét kérők hazatérjenek.

 

Arkangyal útmutató

Gábriel arkangyal

Ez az arkangyal hídként szolgál önmagunk és mások megértéshez. Gabrielt számos hagyományban elismerik Mihály női párjaként rangját tekintve.

Gabriel a kommunikáció védnöke, az inspiráció forrása, és segít megszüntetni a halogatási és tétovázási tendenciákat, amelyek blokkolhatják az egyéni kifejezést és intuíciót.

Az ilyen akadályok elhárítása lehetővé teszi, hogy azok, akik Gábriel segítségét kérik, elmerüljenek a tapasztalásban, teret engedve a termékenység minden formájának: a kreativitás, a gyermeknevelés és -vállalás, valamint a feltétlen bizalom terén. Az arkangyal eleme a víz, az élet forrása.

Uriel arkangyal

Uriel megszemélyesíti a bölcsességet és az intelligenciát, olyan helyzetekben kérhetjük a segítségét, amelyek tanulást, konfliktusmegoldást és döntések meghozatalát érintik.

Azáltal, hogy a tudás révén világosságot és igazságot teremt, Uriel támogatja a földelést. Urielhez a föld elemet rendelik, jellemző rá, hogy a hozzá forduló embereket arra emlékezteti, hogy a válaszok önmagukban keresendők.

Hogyan találjuk meg az angyalt, akire szükségünk van?

Honnan tudhatjuk, hogy melyik arkangyalhoz kell fordulnunk?

Egy kis kutatás sokat segíthet. Kezdjük azzal, hogy tisztázzuk önmagunkban: Mit akarunk megerősíteni vagy eltörölni? Mire van szükségünk vagy mire vágyunk?

Az arkangyalhoz való kapcsolódás néhány perc alatt elvégezhető. Margaret Donor, regressziós terapeuta felajánlásaitól inspirálva az alábbi lépések segíthetnek a szándékos és egyértelmű kommunikációs módszer kialakításában:

  1. Vegyél fel ülő testhelyzetet egy csendes helyen, ahol jól érzed magadat (bár kapcsolatot létesíteni angyali vezetőddel bármikor, bárhol megtehető)
  2. Képzeld el, hogy egy fénysugár belép a korona csakrádba, felmelegíti az arcodat, és lefelé halad a testeden, a karjaidon és a lábaidon
  3. Érezd, ahogy az energia a lábadon keresztül visszaáramlik a testedben a koronacsakrán pedig távozik
  4. Vegyél három mély lélegzetet, így a bizalom és a nyugalom érzése szétárad benned
  5. Érezd a szívből való kapcsolódás érzését, az általad választott arkangyalhoz
  6. Érintsd össze a hüvelykujjadat mindkét kezeddel a harmadik ujjaddal, mint egy mudrát, hogy lezárd a kapcsolatot, és befejezd az energetikai áramlást. Ezt az egyszerű műveletet bármikor és bárhol elvégezheted, amikor csak szükséged van rá.

 

Arkangyal útmutató

Hogyan kérj segítséget az angyalodtól?

Ha megtaláljuk a megfelelő angyalvezetőt, hogyan kérjünk segítséget?

Ahogy minden arkangyal különböző elemeknek és helyzeteknek felel meg, mi is változtathatunk az energiájukkal való interakció módjában. Ahhoz, hogy összekapcsolódj egy arkangyallal, segítségként használhatod a hozzá tartozó természeti elemet is. Általánosságban azt javasoljuk, hogy a kéréseket „jóindulatú imaként” közvetítsd. A hála üzenetét is küld el a kérésed után, ez rendkívül fontos.

Az angyalok feltétel nélkül szeretnek

Doreen Virtue arról beszél, hogy az angyalok képesek feltétel nélkül szeretni, és kijelenti: „az anyag nem számít”.

Mivel minden kérés, emberi tapasztalat és hitrendszer más, sokféle módon tudunk kommunikálni angyali vezetőnkkel, például közvetlen beszéd, imádkozás, meditáció, álmok és megnyilvánulások útján.

Doreen megjegyzi, hogy minden személy rendelkezik bizonyos pszichikai képességekkel, amelyeket több, nagy egyetemen végzett tanulmányok is bizonyítanak. Doreen azt javasolja, hogy gondolkodás vagy hangos beszéd által mondjunk imát, vagy kérjünk bármit az angyaloktól, ismételjük meg háromszor. Ez segít, hogy ráhangolódjunk a kérésedre érkező válaszokra.

Pin It on Pinterest