Sziasztok Csillagok!

 

A Bika, a birtokló, megtartó, stabilitást kereső jegyek közé tartozik.

 

A Bika havában érdemes a  javaidra, és az azokkal kapcsolatos összefüggésekre fókuszálnod. A javaid a Bika olvasatában nem csupán a pénzt és az anyagi javakat jelenti. Egy Bikának minden matéria, minden kézzel fogható dolog értéket képvisel a földi létben. A Bika mindenre értékként tud tekinteni, ő az, aki azt mondja mindenre, hogy, ne azt nézd, milyen, azt nézd, mit tudsz kihozni belőle. Igazi gazdálkodók, igazi értékteremtők, mindennek megtalálják a hasznos helyet a fizikai háromdimenziós térben, mert ez az ő kedvenc játszóterük. Az anyagi dolgok kézzelfoghatóságán kívül a Bika az, aki a szellemi tudásnak és a tehetségnek is képes formát adni.

A Bika havának első felében – április végéig – az értékteremtés kerül fókuszba energetikailag, olyan élethelyzetek és szituációk kerülnek majd elénk, ahol az üzleti – pénzügyi tárgyalások és megbeszélések kapnak teret. Együttműködő módon partnerekké tudunk most válni a céljaink elérése érdekében. A komoly beszélgetések és megbeszélések ideje lesz várhatóan ez a két hetes periódus.

Május elejével egy, az anyagiakkal, érzelmekkel és emberi kapcsolatokkal összefüggő és szerencsével átitatott konstelláció jelenik meg az energiamezőben, ami mindenkinek tartogat valami nem várt meglepetést. Egy dolog nagyon fontos, mégpedig az, hogy miképp viszonyulsz majd mindehhez:

„Könnyen jött, könnyen megy” vagy  „Könnyen jött, becsüljük meg”

Május első napjait követően aktív, tevékeny, és már inkább céltudatos, mint harmonikus erő hat majd mindnyájunkra. Itt az ideje, hogy beletegyük a fizikai munkát az április végi történésekbe. Az erőnk, a hitünk, a becsvágyunk és a lendületünk meglesz hozzá, hogy a vágyainkat elkezdjük materializálni. Amire fokozottan figyelnünk kell, hogy a fizikai energiáinkat túlbecsülhetjük és a fizikai erőnlétünk sem annyira „bika” mint amit hiszünk majd róla! Tehát, mindenképp vállaljunk kevesebbet, mint a szarka, kinek nem bírja a farka. 🙂

Egy dolog viszont kiemelten fontos lesz! A korábban, általam már oly sokat emlegetett rugalmasság! Ez, a Bika energetikájával átitatott hónapban különösen nehéz, mivel fixált, nehezen mozdítható energiákról beszélünk mindig az ő esetében. Tehát a rugalmasságból, és váratlan helyzetekhez való alkalmazkodásból fogunk vizsga feladatsort kapni májusban. Erőteljesebben és tisztábban, mint eddig korábban, mert az ezekért felelős planéták most kéz a kézben fejtik majd ki az elvárásainkat felénk. Fokozottan figyeljünk a testi – lelki épségünkre, mert hajlamosak lehetünk a heves és meggondolatlan reakciókra, ami alapvetően nem jellemvonása a Bika energiáknak, de most ők sem tudják kézben tartani mindazt, amit az Uránusz kér majd tőlük.

Az itt leírtak általános és tájékoztató jellegű információk, a Te születési képletedre, mindig egyedi hatással érvényes az aktuális égi állás. Ha szeretnél egyéni konzultációra bejelentkezni, keress bátran, szeretettel várlak!

 

Egyéb általános alap információk a Bika jegyről, amihez Brigitte Hamann, A tizenkét archetipus, Az állatöv és a személyiségstruktúra című könyvét használtam fel.

 

Színei: Minden földszín, barnás, őszi színek, narancsos vörös, terrakotta, meleg zöld; a narancssárga mint derűs, életvidám szín, amely melegséget és érzékiséget sugároz, a Vénusz bolygó megfelelője.

IIlatai: Édeskés, virágillat, földillat, kellemes.

Ízei: Átható, telt, nehéz.

Formái és alakjai: Kerek, hasas, vaskos, zömök, tömör, kemény, zárt, önmagában nyugvó, arányos, szimmetrikus (p1. kosár, zsák, domb, labda).

Növényei általában: Erős gyökérzetű vagy gumós, bokrosodó, buja, gyakran bő hozamú növények.

Fái, bokrai: Szilfa, tölgyfa, hársfa, almafa, körtefa, orgona.

Zöldségei, gyümölcsei: Burgonya, cékla, karfiol, kelbimbó, füge, alma, körte, szilva, eper.

Virágai: Rózsa, dália, mocsári gólyahír, gyöngyvirág, hortenzia.

Fűszerei: Fahéj, zsálya.

Gyógynövényei: Ginzeng, kapotnyak, pásztortáska, zsálya.

Állatai: Általában inkább háziállatok, növényevők, csoportosan élő állatok, kutya (tacskó, boxer, francia tacskó); tehén, borjú, sertés, galamb, fajdkakas, a földön mászó rovarok, különösen, amelyek nem tudnak repülni, de a méhek is, cserebogár, katicabogár.

Anyagai: Agyag, réz, föld.

Ásványai: Réz, korall, smaragd, zöld turmalin, karneol.

Tájai: Megművelt dombvidék, szántóföld, termékeny, agyagos talaj, mező, virágos rétek, mérsékelt éghajlatú vidékek.

Foglalkozásai: Minden olyan foglalkozás, amely szilárd alapokat és lehetőséget kínál valami felépítésére és a kiszámítható jövőre (föld jegy); banki alkalmazott, ingatlankereskedő, építkezési vállalkozó, pénzügyi alkusz, tőzsdealkusz, pénzügyi alkalmazott, gasztronóm, élelmiszer-kereskedő vagy -gyártó, pék, szakács, paraszt, kertész, gazdálkodó, ékszerész, aranyműves, régiségkereskedő, műgyűjtő, múzeumi alkalmazott, könyvtáros, régész, művészettörténész, dekoratőr, iparművész, a textillel/divattal és kozmetikával kapcsolatos foglalkozások.

Hobbijai, sportágai: A szép és értékes dolgok gyűjtése, fazekasság, festés, ékszerkészítés, népzene, néptánc, színházlátogatás, zenélés, éneklés, tekézés, súlyemelés, súlylökés, futball.

Közlekedési eszközei: Konflis, hintó.

Lakóstílusa: Saját otthon saját telken, kerttel; rusztikus, inkább masszív bútorok, bőséges díszítés, régiségek. Napja: péntek (németül: Freitag – Freya istennő a germán Vénusz volt).

Társadalmi formái: Agrártársadalom, a paraszti rend (letelepedés), faluközösség.

Testrészei: A torok és nyak tájéka, gégefő, hangszálak, mandulák, pajzsmirigy, nyelőcső, nyálmirigyek, nyakcsigolyák.

Betegségei általában: Egyensúlyzavarok a felvételben és leadásban (túlsúly, kóros soványság), zavarok a fajfenntartási területen, torokfájás, rekedtség, torok / mandulagyulladás.